Τρίτο νταμπλ, αλλά μαζί και «ανανέωση» στον ΠΑΟΚ!

Γιώργος Καστάνης23 Ιανουαρίου 2020

Εμφαση στο παρόν και στο άμεσο μέλλον δίνουν στον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα η μεγάλη επιθυμία είναι η συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, στους ομίλους του Champions League.

Το τρίτο νταμπλ θέλουν να κατακτήσουν στον ΠΑΟΚ, δείχνοντας με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο πως η ομάδα είναι η απόλυτη κυρίαρχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Ασφαλώς και κάθε παιχνίδι στους δύο θεσμούς, αντιμετωπίζεται ως τελικός, η νίκη αποτελεί τον βασικό στόχο σε κάθε αναμέτρηση και αυτό θα συμβεί έως το τέλος. Δεν είναι όμως μόνο το νταμπλ, ως σκέψη, που κυριαρχεί, στο στρατόπεδο του Δικεφάλου.

Ο επόμενος στόχος είναι η σταδιακή ανανέωση της ομάδας, με παίκτες ποιοτικούς, νεότερους ηλικιακά, οι οποίοι θα ενσωματωθούν σταδιακά και θα σηκώσουν το βάρος της μεγάλης προσπάθειας για τον Πρωταθλητισμό που θα γίνεται κάθε χρόνο. Αυτή την στιγμή τα “βαριά χαρτιά” της ομάδας, τα “κόζια” όπως συνηθίζουν να τα λένε εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ είναι οι Μάτος, Μπίσεσβαρ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο που σήκωσαν και εξακολουθούν να σηκώνουν στις “πλάτες τους” την ομάδα σε κρίσιμες στιγμές έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Σταδιακά από το καλοκαίρι ενσωματώθηκαν και άλλοι, νεότεροι σε ηλικία.

Ειδικά ο φετινός ΠΑΟΚ που πρωταγωνιστεί και διεκδικεί με αξιώσεις το νταμπλ, έχει στην βασική του σύνθεση, παίκτες όπως οι Γιαννούλης, Ινγκασον, Σφιντέρσκι, Αουγκούστο, Μίσιτς, που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής την περσινή αγωνιστική περίοδο. Μιλάμε για μία πεντάδα παικτών που ανταποκρίθηκαν από την αρχή της φετινής σεζόν στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και έδωσαν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα. Σκεφθείτε πως ο Εσίτι δεν βρήκε ακόμη τα πατήματά του, παρότι ήρθε το καλοκαίρι με προοπτική να παίξει βασικός, ο Λάμπρου κερδίζει τις τελευταίες εβδομάδες την ουσία και τις εντυπώσεις, ο Ροντρίγκο δείχνει θετικά στοιχεία ως δεξιός οπισθοφύλακας με πολλές προοπτικές εξέλιξης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο αυτοί.

Η απόκτηση ποιοτικών παικτών για νέους τίτλους

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουμε, βάσει των στοιχείων που παραθέτουμε από το ρεπορτάζ και των βασικών επιδιώξεων που έχουν τεθεί στην Μικράς Ασίας; Πως θα αποκτηθούν νέοι ποδοσφαιριστές, ποιοτικοί, με στόχο να καθιερωθούν σταδιακά στο βασικό σχήμα και να στηρίξουν την ομάδα για την επόμενη πενταετία τουλάχιστον. Αυτή είναι η εντολή που έχει δώσει ο Γιώργος Σαββίδης.

Οπως είχε γίνει ο προγραμματισμός από το καλοκαίρι του 2016 μετά την εντατική παρακολούθηση παικτών (από το τμήμα σκάουτινγκ) και την απόκτησή τους, έτσι θα λειτουργήσει η ομάδα από εδώ και πέρα. Βλέπετε, υπάρχουν λίστες παικτών σε όλες τις θέσεις που έχουν προκριθεί, μετά από τσεκάρισμα και αξιολόγηση. Πρόκειται για μία λεπτομερή δουλειά, που δεν δημοσιοποιείται μεν, αποτελεί την ουσία δε, της όλης μεθοδολογίας που ακολουθείται για την ενίσχυση της ομάδας.

Προέχει η αποσυμφόρηση

Βεβαίως για να αποκτηθούν παίκτες, πρέπει να υπάρξει αποσυμφόρηση του ρόστερ, σταδιακά. Και αν αυτό δεν γίνει τώρα, μπορεί το όλο σχέδιο να “τρέξει” το καλοκαίρι. Η ουσία είναι και αυτό προβάλουμε ως θέμα, πως εκτός από την διεκδίκηση και την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου νταμπλ από τον ΠΑΟΚ, ο επόμενος στόχος είναι η σταδιακή ενσωμάτωση νέων – ποιοτικών παικτών που θα δώσουν στην ομάδα και άλλα στοιχεία για τον πρωταθλητισμό των επόμενων ετών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η απόκτηση του Σφιντέρσκι που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, άνοιξε την όρεξη των επιτελών του ΠΑΟΚ για να αποκτηθούν παίκτες (που βρίσκονται ήδη υπό καθεστώς παρακολούθησης) από χώρες όπως η Πολωνία, η Σλοβενία, η Σλοβακία (και άλλες) που μπορούν να ενισχύσουν το πρότζεκτ του πρωταθλητισμού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.