Τρεις κακές στιγμές έφεραν την ήττα, αλλά η πρόκριση έμεινε «ανοιχτή»

Στέλιος Γρηγοριάδης24 Σεπτεμβρίου 2020

Aγαπητή Metrosport,

Ένα χαμένο πέναλτι από τον Πέλκα, μια κακή στιγμή του Γιαννούλη και μία ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας, οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στην ήττα την πρώτη φετινή, στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα, μολονότι εκείνος ήταν που πέτυχε το πιο ωραίο γκολ του αγώνα, με τον Πέλκα. Η υπόθεση της πρόκρισης, βέβαια, έμεινε “ανοιχτή” για το δεύτερο παιχνίδι, στην Τούμπα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα, που έχει προβλήματα αμυντικά, αλλά είναι πάρα πολύ επικίνδυνη επιθετικά, χάρη στους ταχείς και δεξιοτέχνες μέσους και επιθετικούς της. 

Σίγουρα θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να αποφύγει την ήττα για να είναι πιο εύκολη η αποστολή του στη ρεβάνς, ωστόσο γεγονός είναι ότι, παρά τη διάθεση όλων των παικτών του, δεν λειτούργησε όσο θα έπρεπε καλά επιθετικά και οι επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε ήταν λίγες. Αν μη τι άλλο, λιγότερες από αυτές που δημιούργησε η Κράσνονταρ.

Το ματς άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ με το πέναλτι που κέρδισε, αλλά ο Πέλκας σημάδεψε τον γκολκίπερ ακριβώς στο κέντρο της εστίας και έχασε τη μοναδική ευκαιρία να δώσει από πολύ νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του. Η συνέχεια βρήκε την Κράσνονταρ να επιτίθεται με ταχύτητα και να γίνεται επικίνδυνη σε τρεις περιπτώσεις (ένα σουτ άουτ και δύο ωραίες αποκρούσεις του Ζίβκοβιτς) και τον ΠΑΟΚ να κινείται εξίσου γρήγορα στις δικές του επιθέσεις για να αξιοποιήσει κάθε ελεύθερο χώρο. Σε μία από αυτές, τρεις αριστοτεχνικές μεταβιβάσεις από Βαρέλα, Γιαννούλη και Ζίβκοβιτς, έφεραν την μπάλα μπροστά στην εστία της Κράσονταρ, όπου ο Πέλκας τη “χάιδεψε” με δεξιοτεχνία, στέλνοντάς την στα δίχτυα. Το 0-1 ήταν γεγονός και ο ΠΑΟΚ έδειχνε ικανός να σκοράρει πάλι. Το 1-1, ωστόσο, δεν άργησε να έρθει άδοξα, με το αχρείαστο πέναλτι του Γιαννούλη, που προφανώς δεν είχε πρόθεση αλλά πάτησε το πόδι του αντιπάλου του, κλάσμα του δευτερολέπτου πριν απομακρύνει την μπάλα.

  Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν πιο “διαβασμένοι” ως προς τον τρόπο που επιτίθεται η Κράσνονταρ. Μπλόκαραν τους ταχείς μέσους και επιθετικούς της, “έκλεισαν” πολύ καλά τον άξονα για να αποφύγουν τις κατά μέτωπον επιθέσεις και έψαξαν τον τρόπο να γίνουν απειλητικοί, κυρίως από τα πλάγια, καθώς, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ορατή η αδυναμία να “τρυπήσουν” από τον άξονα την άμυνα της Κράσνονταρ.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε μοιρασμένο, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει από περιοχή σε περιοχή και, αφού ένα έξυπνο σουτ του Βάντερσον, απέκρουσε ωραία ο Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ στάθηκε πάλι άτυχος με το πλασέ του Ελ Καντουρί στο δοκάρι. Σα να μην έφτανε αυτό, έγινε και το 2-1 σε μια στιγμή που ολιγώρησε το κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ, για να επωφεληθούν ο Μπεργκ και ο σκόρερ Καμπελά. Ηταν ακριβώς η στιγμή που δικαιώθηκε η επιμονή της ρώσικης ομάδας να δημιουργεί και να επιτίθεται με ταχύτητα, σχεδόν αποκλειστικά από τον άξονα και προφανώς αυτό θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς, καθώς θα είναι η ομάδα που θα παίξει μόνο για τη νίκη. Αν έλειπε αυτή η ολιγωρία, η μοναδική σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, αλλά σίγουρα το 2-1 μπορεί να ανατραπεί από έναν ΠΑΟΚ σοβαρό, παθιασμένο και, κυρίως, πολύ προσεκτικό στα μετόπισθεν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.