Τρεις γενιές Μαλντίνι

Δημήτρης Μπασμπαρέλας06 Φεβρουαρίου 2020

Εκπληκτική οικογενειακή ιστορία. Ο Ντανιέλ Μαλντίνι έγινε η τρίτη γενιά της οικογένειάς του, η οποία παίζει για λογαριασμό της Μίλαν

Ο 18χρονος εξτρέμ βρίσκεται πλέον στα χνάρια του πατέρα του, Πάολο, αλλά και προηγουμένως, του παππού του, Τσέζαρε. Πήρε το “βάπτισμα” του πυρός, αφού έκανε ντεμπούτο με τους“rossoneri”, αφού αγωνίστηκε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις, στη θέση του Καστιγέχο, στην εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 του “Σαν Σίρο” εναντίον της Ελλάς Βερόνα (δίχως τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς η Μίλαν είναι προβληματική και συνάμα προβλέψιμη). Ο Ντανιέλ είναι ο νεότερος γιος του πρώην αρχηγού της Μίλαν, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου.

*** Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Κρίστιαν, είναι επίσης ποδοσφαιριστής, αλλά αγωνίζεται στη Serie C με τη φανέλα της Προ Σέστο.

*** Από την τελευταία φορά, κατά την οποία ένας Μαλντίνι φόρεσε ξανά τη φανέλα της Μίλαν, πέρασαν 3.899 ημέρες και την Κυριακή (2/2) το έκανε, ξανά, ο Ντάνιελ.

*** Ο 18χρονος εξτρέμ έκανε ντεμπούτο μετά από 35 χρόνια, που είχε κάνει ο πατέρας του και 67 χρόνια από εκείνο του παππού του.

*** Ο πατέρας του είναι “μύθος” για τη Μίλαν, αλλά και συνάμα για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο Πάολο Μαλντίνι σε ηλικία μόλις 16 ετών και έξι μηνών έκανε την πρώτη του εμφάνιση, επίσης σε ισοπαλία 1-1, αλλά εκτός έδρας, με αντίπαλο την Ουντινέζε τον Ιανουάριο του 1985. Συνέχισε να αντιπροσωπεύει τον σύλλογο σε 901 παιχνίδια, σκοράροντας 33 φορές και κερδίζοντας 24 συνολικά τρόπαια, πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τον Ιούνιο του 2009.

*** Οσο για τον παππού; Ο πατέρας του Πάολο εκπροσώπησε τους “rossoneri” τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Ηταν μάλιστα ο πρώτος “capitano” της Μίλαν, ο οποίος σήκωσε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών, το 1962-63. Τότε, η Μίλαν είχε νικήσει στον τελικό την Μπενφίκα του Εουσέμπιο με 2-1 χάρη στα δύο τέρματα του Ζοσέ Αλταφίνι.

Το ντεμπούτο του Τσέζαρε Μαλντίνι στην Ιταλία έγινε τον Μάιο του 1953 με τη φανέλα της Τριεστίνα. Ωστόσο, η πρώτη από τις 386 εμφανίσεις του με το... πουκάμισο τότε της Μίλαν ήταν κατά τη διάρκεια της νίκης με 4-0 κόντρα στον πρώην σύλλογό του, τον Σεπτέμβριο του 1954. Επαιξε για 12 χρόνια στην ομάδα του Μιλάνου. Ως τεχνικός ανέλαβε δύο διαφορετικές φορές (1972-74 και το 2001).

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2016 σε ηλικία 84 ετών, απεβίωσε, αφού πρωτίστως κατέγραψε 451 συνολικά εμφανίσεις, ενώ κέρδισε και δύο τρόπαια ως προπονητής. Από την άλλη, θα πρέπει να καταγραφεί ότι ο Ντανιέλ Μαλντίνι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στη Serie A, ο οποίος γεννήθηκε το 2000 και έπαιξε για λογαριασμό της Μίλαν.

Ο Πάολο Μαλντίνι κατέκτησε πέντε φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League με τη Μίλαν. Σήκωσε επτά φορές την κούπα του πρωταθλητή. 

Ταυτόχρονα, φόρεσε 126 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο της Ιταλίας, σημειώνοντας παράλληλα και επτά γκολ. Το σίγουρο είναι ότι ο υιός του, ο νεαρός Ντανιέλ Μαλντίνι έχει πολλή δουλειά να κάνει, αφού κουβαλά βαριά κληρονομιά στην πλάτη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.