«Τρέχουν» τον αγωνιστικό σχεδιασμό

Metrosport Team24 Μαΐου 2022

Το “καυτό” θέμα που τελικώς έλαβε... happy ende με την ευρωπαϊκή άδεια του Αρη μέσω της άσκησης έφεσης κατά της απόφασης της επιτροπής αδειοδότησης δεν σχετίζεται άμεσα με τον αγωνιστικό προγραμματισμό, αλλά επηρέασε σίγουρα τις όποιες εξελίξεις μπορούσαν να “τρέξουν” από την προηγούμενη εβδομάδα. 

Οπως για παράδειγμα η αναμενόμενη συζήτηση του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Χερμάν Μπούργος, η οποία αναγκαστικά μετατέθηκε για σήμερα και θα γίνει διαδικτυακά καθώς ο προπονητής βρίσκεται στη Μαδρίτη.

Πρόκειται για μια συζήτηση εφ ‘ όλης της ύλης. Στην ατζέντα των δύο ανδρών περιλαμβάνονται από θέματα προετοιμασίας μέχρι και μεταγραφικούς στόχους που θα “πέσουν” στο τραπέζι. 

 Προφανώς όμως για να προχωρήσουν οι Κιτρινόμαυροι το κομμάτι της ενίσχυσης πρέπει πρώτα να απεμπλακεί η ΠΑΕ από την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών καθώς εκκρεμεί η κοινοποίηση της απόφασης του CAS επί της προσφυγής του Αρη κατά της απόφασης της FIFA. 

Αυτή αναμένεται μέχρι τις 10 Ιουνίου εκτός κι αν δοθεί νέα παράταση ενός μήνα, οπότε σε αυτή την περίπτωση η ομάδα θα αποκτήσει το δικαίωμα μεταγραφών. Βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ Καρυπίδη-Μπούργος θα αποτελέσουν (και) οι ανανεώσεις, με τον προπονητή να κάνει τις εισηγήσεις του τόσο για ποδοσφαιριστές των οποίων το συμβόλαιο λήγει στις 30/6 όσο και για εκείνους που δεσμεύονται με συμβόλαιο αλλά δεν είναι στο πλάνο του και θα χρειαστεί να αποδεσμευτούν.

Μια διαδικασία την οποία πρέπει οι Κιτρινόμαυροι να “τρέξουν” μέσα στις επόμενες εβδομάδες με επαφές προθέσεων έτσι ώστε να ξεδιαλύνει το τοπίο και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην κάλυψη των αναγκών που θα έχει το ρόστερ. Επίσης, ο προπονητής θα ενημερωθεί και επί των προτάσεων που έχει στα χέρια του ο Καρυπίδης για ποδοσφαιριστές του Αρη οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο άλλων ομάδων και υπάρχει η πιθανότητα πώλησης των δικαιωμάτων τους.

Σε πρώτο πλάνο (και) η προετοιμασία

Ανάμεσα στα θέματα που περιλαμβάνει η ατζέντα της σημερινής επικοινωνίας του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Χερμάν Μπούργος, είναι και η προετοιμασία της ομάδας. Οπως πέρυσι έτσι και φέτος ο Αρης θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου την περίοδο της προετοιμασίας καθώς πρέπει να εμφανιστεί έτοιμος και… μονταρισμένος μέχρι τις 21 Ιουλίου, οπότε και θα δώσει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για το Conference League. 

Βάσει των όσων έχουν συζητήσει ο Μπούργος με τους συνεργάτες του η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει 15-16 Ιουνίου και μετά από μία εβδομάδα προπονήσεων στη Θεσσαλονίκη η ομάδα θα αναχωρήσει στο εξωτερικό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, το οποίο θα περιλαμβάνει δυνατά φιλικά με ευρωπαϊκές ομάδες.

 Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Ολλανδία και η Αυστρία είναι και φέτος οι δύο επικρατέστερες χώρες για να φιλοξενήσουν την προετοιμασία του Αρη, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Αυτή θα εξαρτηθεί κυρίως από τις προτάσεις ομάδων για δυνατά φιλικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.