«Τραγικός ο αντίκτυπος για ομάδες και λίγκες αν διακοπεί η σεζόν»

Metrosport Team20 Απριλίου 2020

Το πόσο μεγάλη σημασία έχει τόσο για τις ομάδες όσο και για τις ίδιες τις λίγκες να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν έστω και μεσούσης του καλοκαιριού τα φετινά πρωταθλήματα εξέφρασε για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Με συνέντευξή του στην «Corriere Della Sera» ο ισχυρός άνδρας της UEFA έκρουσε το «καμπανάκι» του κινδύνου, υπογραμμίζοντας πως οι επιπτώσεις της διακοπής θα είναι τεράστιες.

«Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των φιλάθλων, των παικτών και των προπονητών. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, επομένως θεωρώ πως υπάρχουν επιλογές που μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα σε κάθε χώρα. Ίσως πρέπει να το κάνουμε χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά το σημαντικότερο είναι να διεξαχθούν τα παιχνίδια.

Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, το ποδόσφαιρο θα φέρει χαρά στους ανθρώπους και μία αίσθηση επιστροφής στην ομαλότητα, έστω κι αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω τηλεόρασης. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το αντίκτυπο θα είναι τραγικό για τους συλλόγους και τις λίγκες, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρχών και να περιμένουμε την έγκρισή τους για να επιστρέψουμε στη δράση», σχολίασε αρχικά.

Ερωτηθείς για τα διάφορα σενάρια που διακινούνται σχετικά με τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, απάντησε: «Εξαρτάται από το πότε θα επιστρέψουμε στη δράση. Αν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα. Δεν υπάρχει κάποιο deadline για τους τελικούς. Τα πάντα εξαρτώνται από το πότε θα ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.