Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Τους πήρε το σκαλπ και τους ταπείνωσε

Metrosport Team29 Απριλίου 2022

Μεγαλειώδης πρόκριση των αετών του βορρά, που κόντρα σε Θεούς και σε δαίμονες (τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές και ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με Τσιγγάρα), πέρασαν στον τελικό, βυθίζοντας στο πένθος το λιμάνι και δίνοντας μεγάλη πίκρα στους απανταχού της επικράτειας αντιΠΑΟΚτσήδες.

Όσοι είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε το τελευταίο μας σχόλιο που αφορούσε τον χθεσινό αγώνα, προφανώς σήμερα θα χαμογελάτε γιατί διαπιστώσατε πως τόσο ο τίτλος, όσο και το info με τον επίλογο επιβεβαιώθηκαν πέρα ως πέρα. Νας σας υπενθυμίσουμε τον τίτλο; «Οι μπουκ τους αετούς τους έχουν ξεγραμμένους και αυτοί τους λένε σας έχουμε γραμμένους». Οσο για το info προειδοποιούσαμε:

«Σήμερα το βράδυ ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα απαντήσουν όπως πρέπει στους στοιχηματζήδες και σε όσους τους θεωρούν τελειωμένους». Αξίζει όμως να σταθούμε για λίγο και στον επίλογο του σχολίου: «Σε αυτούς όλους που θεωρούν την ομάδα του χαμένη από χέρι, ο Λουτσέσκου μαζί με τους παίκτες του βέβαια, οφείλουν μια απάντηση. Για λογαριασμό δικό τους αλλά και των χιλιάδων οπαδών τους. Να τους ενημερώσουν δηλαδή ότι είναι αποφασισμένοι για όλα και να τους υποσχεθούν συγχρόνως πως θα τους δώσουν πολύ πίκρα. Πραγματικό φαρμάκι! Ας το μοιραστούν βέβαια αν τους πέφτει πολύ, μαζί με όλους όσους συμφωνούν μαζί τους κι έχουν τα ίδια όνειρα και τις ίδιες επιθυμίες».

Αυτά πιστεύαμε πριν τον αγώνα, αυτά γράφαμε. Επιβεβαιωθήκαμε σε απόλυτο βαθμό. Όσο για την εικόνα που παρουσίασε το κολαστήριο με τη λήξη του αγώνα, δεν διέφερε σε τίποτε από ένα νεκροταφείο. Υπήρχε τέτοια απόκοσμη σιωπή, που ακουγόταν ακόμη και ο παφλασμός από τα άγρια κύματα της τρικυμίας που σήκωσε το πέταγμα των αετών. Μια τρικυμία επίσης διαδικτυακή, με τους «επιστήμονες» να κράζουν τους πάντες και τα πάντα.

Θέλετε κάποιες χαρακτηριστικές τοποθετήσεις; «Μ' αυτό τον ταβερνιάρη στον πάγκο άνετα προλαβαίνουμε να χάσουμε το πρωτάθλημα». «Πρόεδρε άσε την Νότιγχαμ και σπρώξε την ομάδα, πόνεσαν τα μάτια μας πέντε μήνες τώρα με το αντιποδόσφαιρο και τις γιόμες». «Αν δεν θέλει να βάλει χρήματα ο Πρόεδρος να τα παρατήσει. Δεν βλέπει τα χάλια μας, όλα τα πούλησε φέτος για να ανεβάσει κατηγορία της Νότιγχαμ. Η είναι Ολυμπιακός και τα αλλάζει όλα ή άντε γεια».

Ας μην αδικήσουμε όμως άλλο το κύριο θέμα, το οποίο αφορά αυτήν την μεγαλειώδη στην κυριολεξία πρόκριση. Μια πραγματική αγωνιστική εποποιία. Τιμή και δόξα στον Ρουμάνο και στους παίκτες του, οι οποίοι χθες είχαν απέναντι τους μια βάναυση, άδικη και κακή μοίρα να τους εμποδίζει στην προσπάθεια τους. Δεν ήταν μόνο τα προβλήματα που υπήρχαν πριν από τον αγώνα (απουσία του πολύτιμου Βιεϊρίνια και αδυναμία την τελευταία στιγμή λόγω προβλήματος του επίσης σημαντικού Τσιγγάρα), ήρθαν και προστέθηκαν τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές (!!!) με τους Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Σοάρες και Αουγκούστο.

Δεν λύγισαν όμως οι φιλοξενούμενοι σε αυτά τα πολύ σκληρά χτυπήματα. Αντίθετα στάθηκαν όρθιοι έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας ευκαιρίες και αντέχοντας ίσως στην πιο οδυνηρή και σκληρή στιγμή, να χρεωθούν με ένα πέναλτι στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Το VAR που επιβεβαίωσε το πέναλτι, ξέχασε να κάνει το ίδιο σε δύο φάσεις, με την πιο σοβαρή και προς το τέλος του αγώνα, που αφορούσε το δικαίωμα του ΠΑΟΚ να στήσει κι αυτός την μπάλα στα εννέα μέτρα. Παρόλα αυτά, ο χθεσινός ΠΑΟΚ παίζοντας πολύ πειθαρχημένα και ψυχωμένα, όχι μόνο απέφυγε να γλιτώσει την εκτέλεση από την ίδια του την γκαντεμιά, αλλά να πετύχει μία ακόμη αξιομνημόνευτη πτήση, κερδίζοντας μια υπερπολύτιμη πρόκριση.

Ο κόουτς δικαιούται συγχαρητηρίων για την ψύχραιμη και θαυμάσια διαχείριση όλων των παραμέτρων και δυσκολιών, με τους παίκτες που χρησιμοποίησε να τον δικαιώνουν στο σύνολο τους. Δεν θα επιχειρήσουμε να ξεχωρίσουμε κανέναν. Τους χαρακτηρίζουμε όλους άξιους. Οσο για το σημερινό τίτλο μας και για κάποιους που πιθανότατα δεν γνωρίζουν τι είναι το σκαλπ, πολύτιμη βοήθεια θα μπορούσαν να πάρουν, διαβάζοντας τα πολεμικά «ήθη... και έθιμα» των Ινδιάνων. Θα μπορούσε βέβαια να προστεθεί στον τίτλο μαζί με «τους πήραν το σκαλπ», ότι «τους πήραν και τα σώβρακα».

Έτσι το σημειώνουμε απλά για να χαλαρώσουμε, αλλά και γιατί αυτή την εικόνα μας έδειξαν οι καταταραγμένοι παίκτες των γηπεδούχων, οι παράγοντες τους και η διαδικτυακή καταιγίδα δυσαρέσκειας των «επιστημόνων», αλλά και των σοβαρών οπαδών του πρωτοπόρου. Θυμηθείτε μας, αυτή η χθεσινή τρικυμία στο λιμάνι θα «ξεβράσει» πολλά ενδιαφέροντα. Οσο για την πίκρα; Μιλάμε για πολύ πίκρα! Μοιραστείτε την όσοι πιστεύατε και ονειρευόσασταν τους αετούς εκτός τελικού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.