Τους κρατάει ή τους πουλάει

Γιώργος Στράντζαλης22 Μαρτίου 2020

Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει τον Αρη είναι οι επαφές με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το προσεχές καλοκαίρι και για τους οποίους υπάρχει θέληση για νέα συνεργασία. Υπάρχουν ωστόσο και τρεις περιπτώσεις αθλητών οι οποίες παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. 

Υπό την έννοια ότι οι συγκεκριμένοι ναι μεν έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά, αλλά τους τελευταίους μήνες βρίσκονται στο στόχαστρο (κυρίως) ομάδων του εξωτερικού, αφού με τις εμφανίσεις τους στον Αρη ανέβασαν την αγοραστική τους αξία, και πλέον οι κιτρινόμαυροι καλούνται να αποφασίσουν τι θέλουν. Να τους κρατήσουν, προτείνοντάς τους νέα συμβόλαια, ή να τους πουλήσουν; Η “Μ” ανοίγει σήμερα κι αυτόν τον φάκελο, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Γιάννης Φετφατζίδης, Λούκας Σάσα και Λίντσεϊ Ροζ. Ας δούμε λοιπόν πώς έχουν τα δεδομένα:

Τον περασμένο Ιανουάριο η συγκεκριμένη τριάδα ποδοσφαιριστών είχε στα χέρια της προτάσεις. Ειδικά όσον αφορά στην περίπτωση του Φετφατζίδη, όπου η Αλ Ουάντχα πρότεινε στους κιτρινόμαυρους ένα ποσό της τάξεως των δύο εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά των δικαιωμάτων του. Πέραν του Αρη όμως, και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν είχε την παραμικρή διάθεση να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία, παρότι μάλιστα τα χρήματα ήταν… πολλά. Ήθελε να μείνει, το ίδιο και η ομάδα. Περιζήτητος ήταν και ο Λούκας Σάσα. 

Για τον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και συγκαταλέγεται στους καλύτερους αμυντικούς χαφ της Super League, ενδιαφέρον εξέφρασαν ομάδες από τη Σαουδική Αραβία, την Ιαπωνία, την Τουρκία, ακόμα και από την Ελλάδα. Κάποιες με προτάσεις, κάποιες άλλες έμειναν στο… φιλολογικό ενδιαφέρον. Απορρίφθηκαν όμως όλες και από τον ίδιο και από τον Αρη, με τους κιτρινόμαυρους, εκείνο το διάστημα, να ξεκαθαρίζουν στον ατζέντη του ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση παραχώρησης του παίκτη, ο οποίος σημειωτέον έχει ρήτρα αποδέσμευσης (600.000 ευρώ για ομάδες του εξωτερικού και κοντά στο ένα εκατομμύριο για Ελλάδα). 

Στο “μάτι” άλλων συλλόγων μπήκε και ο Λίντσεϊ Ροζ. Ο Γάλλος αμυντικός, με συμβόλαιο μέχρι το 2022, βρίσκεται στη λίστα συλλόγων από την χώρα του, την Τουρκία ακόμα και από την Αγγλία. Και στη δική περίπτωση οι Θεσσαλονικείς ήταν κάθετα αντίθετοι στην προοπτική παραχώρησης του.

Πάμε όμως στο τι γίνεται από ‘δω και πέρα.

Είναι δεδομένο ότι το προσεχές καλοκαίρι τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς θεωρείται σίγουρο πως για την παραπάνω τριάδα αθλητών θα υπάρξουν προτάσεις, ενδεχομένως να είναι και πολύ δελεαστικές. Αυτό για τους κιτρινόμαυρους σημαίνει ότι υπάρχουν δύο δρόμοι. 

Ο ένας είναι της κατάθεσης προτάσεων για επέκταση με συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα, αφού οι δύο από τους τρεις τουλάχιστον (Σάσα, Φετφατζίδης) μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους, άρα από τον Ιανουάριο έχουν δικαίωμα να συμφωνήσουν με όποια ομάδα επιθυμούν όπως έκανε ο Βέλεθ. Κι ο άλλος δρόμος έχει να κάνει με την αποδοχή των προτάσεων που θα φτάσουν στα γραφεία της ΠΑΕ και θα αφορούν την αγορά δικαιωμάτων τους από άλλες ομάδες. Αφενός για να μη χαθούν στο μέλλον δίχως κέρδος και αφετέρου για να έχει η ομάδα ένα οικονομικό όφελος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.