Τουρσουνίδης: «Τέσσερις στην άμυνα, δεινός σκόρερ ο Σφιντέρσκι»

Metrosport Team19 Αυγούστου 2020

Σε αγωνιστικά ζητήματα ενόψει του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και Μπεσίκτας αναφέρθηκε μιλώντας στο Metropolis 95.5 ο Γιώργος Τουρσουνίδης. «Δεν είναι ότι καλύτερο η παρουσία της ομάδας την περασμένη χρονιά. Ξεκινάει όμως μία καινούργια. Είναι ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ματς με τεράστιες ιδιαιτερότητες. Θα ήταν πολύ διαφορετικά με κόσμο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί και να σκοράρει και να διαφυλάξει την άμυνά του. 

Αν είναι καλά στημένος μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Είναι το πως θα μελετηθεί από το προπονητή η Μπεσίκτας, γιατί μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα αλλά αυτά φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι οι πιθανότητες λόγω Τούμπας γέρνουν προς το μέρος της ομάδας μας. Αλλά αυτό πρέπει να το δείξουν μέσα στο γήπεδο» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Υπάρχει αισιοδοξία, υπάρχει θέληση, όπως πάντα στο ξεκίνημα. Δεν έκαναν καλή προετοιμασία οι παίκτες, αλλά αυτό συμβαίνει σε κάθε ομάδα. Δεν πρέπει να μπούμε στο τρυπάκι να κοιτάμε την προηγούμενη σεζόν. Ο προπονητής παρέμεινε, ξέρει καλά την ομάδα και τους παίκτες, το σύστημα και την φιλοσοφία και περιμένουμε από την ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη».  

Για τον παίκτη που προτιμά στην κορυφή της επίθεσης: «Είναι διαφορετικοί επιθετικοί. Ο Άκπομ είναι και πιο περιφερειακός, ο Σφιντέρσκι είναι καθαρά περιοχής. Είναι καλοί και οι δύο. Ο Σφιντέρσκι είναι δεινός σκόρερ, είναι μεγάλο προσόν αυτό. Ο Άκπομ έχει διαφορετικό στυλ, είναι πιο εργάτης και τα τρεξίματά του και οι τοποθετήσεις του είναι διαφορετικά. Είναι καθαρά τι σκέφτεται ο προπονητής για το πλάνο του, ποιος θα του κάνει καλύτερα την δουλειά».  

Για την αμυντική διάταξη: «Εγώ θα έλεγα τέσσερις στην άμυνα, έτσι πρέπει να παίξει. Αυτή είναι καθαρά προσωπική άποψη. Για να έχει γεμάτα άκρα και έναν επιπλέον ποδοσφαιριστή στην άμυνα. Δένει περισσότερο η ομάδα έτσι».  

Για την σημασία του αγώνα: «Αν περάσουμε, η ψυχολογία και των παικτών και του κόσμου θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα. Αν σκεφτούμε το αρνητικό σενάριο, σίγουρα μετά θα υπάρχει το γιατί και γκρίνια. Λογικό είναι, πάντα συμβαίνει όταν μένεις εκτός διοργάνωσης. Αλλά δεν θα πρέπει να υπάρξει καταστροφή. Δεν θα είναι καλό για την συνέχεια».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.