Του ΠΑΟΚ ο… διακόπτης!

Αρις Νικολάκης21 Αυγούστου 2021

Για σταθείτε ρε, παιδιά! Και να μας συμπαθάτε για το «ρε»… Ρε, παιδιά! Άδικο έχει ο κόσμος του ΠΑΟΚ επειδή γκρινιάζει; Και δεν γκρινιάζει από κακία. Γκρινιάζει από παράπονο. Δε γουστάρει – βλέπετε – να τού βγαίνει η ψυχή, για να περάσει την Μποέμιαν. Δεν τις σηκώνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ κάτι ήττες, όπως εκείνη στο Δουβλίνο. Τον χαλούν κάτι ισοπαλίες, όπως αυτή με τη Ριέκα. Δε χωνεύει εικόνες ωσάν του Α΄ ημιχρόνου στην Τούμπα, προχθές. Πώς να το κάνουμε, δηλαδή; Δεν έχει άδικο που γκρινιάζει.

Ναι, αλλά… Ακόμη και με την γκρίνια του ήταν εκεί. Στις επάλξεις της Τούμπας. Και με τον οίστρο του – όταν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο – ο καλός ΠΑΟΚ, έβαλε κι αυτός πλάτη. Για να μην κλείσει η πόρτα της πρόκρισης. Κι αντάμειψε με θερμότατο χειροκρότημα την ομάδα του για την προσπάθεια της μετά το 45ο λεπτό.. Το άξιζε κι αυτή…

Από την άλλη πλευρά βέβαια, η γκρίνια δεν ωφελεί. Δε συμβάλλει στην βελτίωση της κατάστασης. Αυτούς τους παίκτες έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Με αυτούς μάχεται, κατά πως λέγαμε τις προάλλες. Αυτούς στηρίζει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Έτσι είναι αλλά… Όταν αυτοί οι παίκτες δε μάχονται, υπάρχει πρόβλημα. Αυτό το οποίο υπήρξε και στο Δουβλίνο με την Μποέμιαν και στη Θεσσαλονίκη με τη Ριέκα για ένα τουλάχιστον, ημίχρονο.

Κι εδώ καλείται ο Ρουμάνος προπονητής, να βρει «εδώ και τώρα» λύση σε αυτό το πρόβλημα. Είναι πρόβλημα. Δεν είναι σύμπτωση. Εξάλλου σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει, να είναι σύμπτωση.

Χάθηκε από ένα ημίχρονο στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Κυπελλούχου. Το πρώτο του αγώνα στο Δουβλίνο με την Μποέμιαν και το πρώτο του αγώνα με τη Ριέκα στη Θεσσαλονίκη. Και στα δύο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με πεσμένα τα ερυθρά του αιμοσφαίρια. Στο ένα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 και στο άλλο με 1-0. Αυτά, τα ερυθρά αιμοσφαίρια του, αυξήθηκαν στο Β΄ ημίχρονο. Μείωσε σε 2-1 κι ισοφάρισε 1-1, τελικά.

Υπάρχει λοιπόν, πρόβλημα… Αγωνιστικό, ψυχολογικό η πνευματικό; Υπάρχει. Κι ο Ρουμάνος προπονητής οφείλει, να το λύσει. Πριν τον αγώνα στη Ριέκα, να το λύσει…

Δεν αντιλέγουμε στα περί μεταγραφών. Το λέει κι ο ίδιος ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τι να πούμε εμείς; Το θέμα όμως, για το υφιστάμενο ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν είναι η έλλειψη ενισχύσεων. Ή η έλλειψη επιλογών, για να βαδίσουμε στα χνάρια του Ρουμάνου προπονητή. Το θέμα είναι η χαμηλή απόδοση ισχύος της ομάδας του σε ένα τουλάχιστον, ημίχρονο και στους τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες.

Κι αυτή η χαμηλή απόδοση θα οφειλόταν σε έλλειψη ενισχύσεων ή επιλογών εάν κι εφ’ όσον διαρκούσε σε όλη την διάρκεια των αγώνων. Δεν διαρκεί. Πριν ή μετά το ημίχρονο της… αναιμίας έπεται η προηγείται το ημίχρονο της… υπεραιμίας! Αλλάζει ο ΠΑΟΚ, σα να γυρίζει ένας… διακόπτης στο κοντρόλ του. Αυτό τον… διακόπτη οφείλει, να βρει ο Ραζβάν Λουτσέσκου!

Ναι, να τον βρει δίχως – επί του παρόντος - ενισχύσεις και δίχως επιλογές αλλά με την σαφή υποστήριξη όλων. Τούτο δε, σύμφωνα με το δόγμα του Ιβάν Σαββίδη. Κατά το οποίο όμως, εκτός της πλήρους στήριξης στο Ρουμάνο προπονητή καθίσταται σαφής ο αγωνιστικός τρόπος του ΠΑΟΚ… «Ταν η επί τας». Κι αυτός ο τρόπος κακώς, κάκιστα δεν ήταν εμφανής και στα έξι ημίχρονα των τριών ευρωπαϊκών αγώνων του Κυπελλούχου Ελλάδας….

ΥΓ 1 : Ο καλός ΠΑΟΚ του Β΄ ημιχρόνου μέχρι και περίπατο θα κάνει στη Ριέκα. Ο κακός του Α΄; Καλύτερα να μην πάει εκεί!

ΥΓ 2 : Η Τουρκία συνήψε στρατιωτική συμφωνία με τα Σκόπια! Δηλαδή, θα υπάρξει στρατιωτική παρουσία των εξ ανατολών γειτόνων στα βόρεια σύνορα μας; Δεν γνωρίζουμε. Απορούμε…

ΥΓ 3: Η Οθωμανική αυτοκρατορία έχασε ηττηθείσα σε πολέμους απέραντα, αμέτρητα εδάφη. Η Ελλάδα κι οι ήττες του 1821 και του 1912 στο λαιμό της τουρκιάς κάθονται και θα κάθονται εις τους αιώνες των αιώνων!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.