Του «έσπασε» το αήττητο και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ

Metrosport Team08 Ιανουαρίου 2023

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στην ΟΡΑΡ ARENA για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1. Η Ένωση «έσπασε» το αήττητο των «πρασίνων» και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα. 

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Το «τριφύλλι« στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές προς το τέλος του ημιχρόνου και άρχισε να πατά περιοχή.

Το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Μπερνάρ έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής και με ωραία ντρίπλα απέφυγε τον Μουκουντί, έκανε το σουτ με το εξωτερικό αλλά ο Αθανασιάδης με εντυπωσιακή επέμβαση στην δεξιά του γωνία έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 68ο λεπτό η Ένωση βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν μετά από ωραία αντεπίθεση ο Σέρχιο Αραούχο με κεφαλιά έδωσε στον Πινέδα ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, προσπάθησε να κάνει μια σέντρα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μπρινιόλι και κατέληξε στα δίχτυα. 

Το «τριφύλλι» προσπάθησε να γίνει απειλητικό, αύξησε την πίεση του και αναζήτησε την ισοφάριση. Στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσα αλλά η προσπάθεια του Ιωαννίδη κατέληξε στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ θα μπορούσε να «κλειδώσει» το ματς αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε το πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία κρατώντας ζωντανό τον Παναθηναϊκό. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η ΑΕΚ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη «σπάζοντας» το αήττητο του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (81' Τσούμπερ), Πινέδα (90' Φερνάντες), Γκαρσία, Αραούχο (90+11' Μήτογλου).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (89' Βαγιαννίδης), Πέρεθ (89' Τσόκαϊ), Κουρμπέλης (70' Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (55' Τσέριν), Σπόραρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.