Τώρα ζητείται θαύμα, ή καλά νέα από το CAS

Στέλιος Γρηγοριάδης05 Ιουλίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Και τώρα, ζητείται θαύμα, ή να… τρελαθεί η ΑΕΚ και να αρχίσει κι αυτή τις “αυτοκτονίες”. Το χθεσινό 2-2 στο Ηράκλειο πιθανότατα βάζει τέλος στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να τερματίσει έστω δεύτερος. Μακάρι τα ευχάριστα νέα να έρθουν από το CAS με την επιστροφή των επτά βαθμών. Προσωπικά, πιο πολύ σ’ αυτό ελπίζω...

To ευτύχημα για τον ΠΑΟΚ ήταν ότι προηγήθηκε στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε και ήταν, μάλιστα, μία από τις δύο μόνο αξιόλογες στο πρώτο ημίχρονο. Ωραία η ενέργεια του Λημνιού, ωραίο και το πλασέ του Μπίσεσβαρ και το ματς είχε αρχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο ΟΦΗ, όμως, είχε μπει καλύτερα στο παιχνίδι και συνέχισε να πιέζει ψηλά, να κερδίζει μπάλες και να επιτίθεται. Ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός στη φάση με το δοκάρι του Βαζ, αλλά στο σουτ του Νέιρα δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Πασχαλάκης και έτσι έγινε το 1-1. Μικρό θα ήταν το κακό αν υπήρχε ΠΑΟΚ στο γήπεδο, αλλά είχε εξαφανιστεί μετά το γκολ του Μπίσεσβαρ. Παρά τη διάθεση του Σφιντέρσκι, του Λημνιού και του Μπίσεσβαρ και τις αρκετές καλές πρώτες πάσες από την άμυνα, η ομάδα ήταν κομμένη στα δύο, καθώς Στοχ, Ελ Καντουρί και Μαουρίσιο ήταν εντελώς αδύναμοι να οργανώσουν το παιχνίδι και να απειλήσουν. Ο ΟΦΗ επιβραβεύτηκε για τον ενθουσιασμό και την υπεροχή του με ένα εξαιρετικό δεύτερο γκολ από τον Φιγκεϊρέδο, στο οποίο άλλαξαν αριστουργηματικά την μπάλα οι παίκτες του κι ας μην έχουν την αίγλη, ούτε την ποιότητα, ούτε και τα παχυλά συμβόλαια των παικτών του ΠΑΟΚ.

Ένα… χαβαλέ σουτ του Ελ Καντουρί στα περιστέρια, ένα μακρινό σουτ της απελπισίας από τον Λημνιό και ένα επικίνδυνο κοντινό σουτ του Λημνιού που εξουδετέρωσε ο Γουάλι, ήταν ό,τι παρουσίασε ο αξιοθρήνητος ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου, εκτός από το γκολ, απέναντι σε έναν ΟΦΗ σαφώς ανώτερο, που δίκαια πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ.

Με την κεφαλιά του Βαρέλα και το σουτ του Γιαννούλη θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ, αλλά η εικόνα του δεν ήταν καλή ούτε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, παρά το γεγονός ότι άρχισε να πιέζει τον ΟΦΗ. Μπαίνοντας στο τελευταίο ημίωρο, ο ΟΦΗ είχε μείνει με 10 παίκτες και ο Φερέιρα είχε κάνει και τις πέντε αλλαγές του, παίζοντας με ένα φουλ επιθετικό αλλά σίγουρα περίεργο σχήμα, προϊόν της απόγνωσης του Πορτογάλου τεχνικού.

Στο 67’ ο Εσίτι σούταρε από 30 μέτρα πάνω από τις κερκίδες και εκεί φάνηκε ότι η ίδια απόγνωση είχε καταλάβει και τους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ισοφαρίσει παίζοντας όμως… τουρλουμπούκι ποδόσφαιρο, ο ΟΦΗ κλείστηκε για να κρατήσει το 2-1 και ενώ φαινόταν δύσκολο να αλλάξει κάτι, ήρθε ο Μιχαηλίδης να “γράψει” το 2-2 με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ. Τα 20 λεπτά που απέμεναν ήταν αρκετά για να γίνει η ανατροπή, αλλά η μάχη έγινε πάλι 10 εναντίον 10, καθώς “πρόλαβε” να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο άγαρμπος σε όλα τα μαρκαρίσματά του Εσίτι. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μονότερμα μετά το 80’, είχε μια ευκαιρία με το ψαλίδι του Μαουρίσιο, μία δεύτερη με κεφαλιά του Ακπομ, αλλά παρά τις συνεχείς “γιόμες” δεν έβγαλε καμία άλλη αξιόλογη φάση. Τελικά, απέφυγε μία ακόμη ταπεινωτική ήττα, χάρη και στη φοβερή απόκρουση του Πασχαλάκη στο φινάλε, στο τετ α τετ με τον Νέιρα, αλλά η απώλεια των δύο βαθμών ισοδυναμεί με ήττα και, μάλιστα, πολύ οδυνηρή.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.