Τώρα μπορεί να συγκεντρωθεί στα προκριματικά

Γιώργος Στράντζαλης17 Ιουλίου 2023

Αριθμητικά, οι προϋποθέσεις για την διεκδίκηση των πιθανοτήτων που του αναλογούν για πρόκριση στην επόμενη (προκριματική) φάση του Conference League ήδη έχουν δημιουργηθεί καθώς ο Αρης παρουσιάζει πληρότητα σε όλες τις θέσεις υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης των μεταγραφών των Λορέν Μορόν, Νταβίντ Κάρλσον.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η αίσθηση που αναδύεται από την Αλκμήνης, εκτός της σημερινής επιστροφής του Νταβίντ Κάρλσον στη Θεσσαλονίκη για να μπει στις προπονήσεις, εντός της εβδομάδας θα έρθει και ο Λορέν Μορόν. Κατά τους Ισπανούς, απομένει η διευθέτηση των τυπικών διαδικασιών για την έκδοση του διαζυγίου του με την Μπέτις κι αυτό θα τον «βάλει» στο αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Εφόσον ολοκληρωθούν αυτές οι κινήσεις, αυτομάτως ο Αρης θα φτάσει στις δεκατρείς μεταγραφές, κυρίως όμως θα παρουσιάστηκε αριθμητική πληρότητα και θα μείνει να αποδειχθεί και η αντίστοιχη ποιοτική. 

Γιατί έχει επιλογές στην αμυντική τετράδα και κάτω από την εστία, όπως και αντίστοιχες για τη χρησιμοποίηση διαφόρων σχημάτων. Είτε αυτό με δύο αμυντικούς χαφ έχοντας να αποφασίσει μεταξύ των Τζούρασεκ, Ντουκουρέ και Ζουλ, είτε εσωτερικούς μέσους με την παρουσία του πρώτου, του Νταρίντα αλλά και των Ρουπ, Πάβιτσιτς ή πίσω από τον επιθετικό όπου προστίθεται ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ή ακόμη στα επιθετικά άκρα με τους Λούις Πάλμα, Μενέντες, Σαβέριο, Σαμόρα αλλά και τον Μιχάλη Παναγίδη. Εφόσον τελειώσει και του Μορόν, αυτομάτως θα αυξηθεί επιλογή και στην κορυφή της επίθεσης γιατί επί του παρόντος υπάρχει μόνο ο Αντρε Γκρέι.

Προφανώς η αποστολή του Τόλη Τερζή δεν είναι εύκολη καθώς καλείται να κάνει ομάδα μια… ομάδα η οποία δημιουργήθηκε από μηδενική βάση. Ηδη όμως έχουν επιβληθεί (αριθμητικά) οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Θεωρητικά εξάλλου, είτε βρει απέναντί του την αρμενική Αρατάτ είτε την αλβανική FK Εγνατία, ο Αρης είναι το απόλυτο φαβορί για την εξασφάλιση της πρόκρισης. Τα (πραγματικά) δύσκολα θα έρθουν στον επόμενο γύρο όπου εκεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδα με υψηλότερη βαθμολογία στο ranking και σίγουρα ποιοτικότερη από τους δύο υποψηφίους αντιπάλους του στον δεύτερο γύρο.

Είναι εξάλλου η πρώτη φορά – σε βάθος τετραετίας – όπου ο Αρης εμφανίζεται (σχεδόν) πλήρης στα μέσα Ιούλη κι αυτό του δίνει πλεονέκτημα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Ζητούμενο είναι να αποδειχθεί και η ποιότητα των παικτών οι οποίοι προστέθηκαν και κυρίως, αυτό το σύνολο ποδοσφαιριστών, να μετατραπεί σε ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.