Τοπαλίδης: «Επενδύστε στους Έλληνες, θα κερδίσουν σύλλογοι και Εθνική»

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Γιάννης Τοπαλίδης μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την έλλειψη συμμετοχών των Ελλήνων ποδοσφαιριστών από τις μεγάλες ομάδες της Super League όπως φάνηκε στην πρεμιέρα και το σχολίασε καυστικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την απουσία Ελλήνων παικτών από τις ενδεκάδες των μεγάλων ομάδων στην πρεμιέρα:

«Είναι πολύ κακό. Όλο το διάστημα το παρακολουθούμε. Και οι μικρότερες ομάδες δεν χρησιμοποιούν. Υπάρχει πρόβλημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν θα αλλάξει πολύ εύκολα».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε Έλληνα στην ενδεκάδα του κόντρα στον ΠΑΣ:

«Οι μεγάλες ομάδες θέλουν και τη διάκριση, θέλουν να πάρουν και καλούς ξένους. Οι υπόλοιπες ομάδες να μην χρησιμοποιούν Έλληνες, δεν το αντιλαμβάνομαι.

Ούτως ή άλλως είμαι φανατικός να χρησιμοποιούν Έλληνες παίκτες. Έπρεπε να είναι και προσανατολισμός της διοίκησης για την ανάδειξη παικτών από την Ακαδημία. Πρέπει να τεθεί σαν βέτο. Στην αρχική συζήτηση της διοίκησης να μεταφερθεί στον προπονητή πως θέλει η διοίκηση να προωθηθούν οι καλοί, εκείνοι που αξίζουν, Έλληνες παίκτες της ακαδημίας».

Για την επένδυση των ομάδων στους νεαρούς Έλληνες:

«Στον αγώνα της Εθνικής με τη Σουηδία και σε μια στιγμή μπαίνει ο Τζόλης. Έκανε τη διαφορά. Ευτυχώς που χρησιμοποιήθηκε, έκανε καλή μεταγραφή στο εξωτερικό και έκανε τη διαφορά με την Εθνική. Πρέπει να επενδύσουμε σε νεαρούς Έλληνες παίκτες. Δεν είναι κέρδος της Εθνικής μόνο, αλλά και των ομάδων».

Για την ταινία Βασιλιάς Ότο 2004 που συμμετέχει:

«Μας καλέσανε στην πρεμιέρα του Βασιλιά Ότο. Είχε πολύ ενδιαφέρον. Παίζω κι εγώ εκεί! Από τους πρωταγωνιστές! Αστειεύομαι. Μίλησα κι εγώ και οι παίκτες. Η ταινία θα βγει από την Πέμπτη, μεθαύριο, στους κινηματογράφους. Έχετε να δείτε πράγματα που δεν είδατε. Περισσότερο είναι για τα νέα παιδιά που δεν τα θυμούνται, να δουν τι ζήσαμε. Συγκινήθηκα, αλλά εμείς τα ζήσαμε. Για τους ανθρώπους που δεν ήταν μέσα στην ομάδα είναι ακόμη πιο συγκινητικά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.