Τον «έγδυσε» στη Λωζάνη και τον «ξεπαρθένεψε» στον Πειραιά

Δημήτρης Μπούζας14 Ιουλίου 2020

- Διπλό σοκ στο λιμάνι! Μαύρες πλερέζες και ποταμοί δακρύων. Αγκαλιασμένοι κλαίνε για την συμφορά που τους βρήκε, το μεγάλο αφεντικό και οι υποτακτικοί του: Καρπετόπουλος, Τσουκαλάδες, Καραπαπάδες, η τρισάθλια NOVA και ο τιτανομέγιστος Κούγιας.

- Παραιτήθηκαν πανικόβλητοι Φιλόπουλος και Βρυώνης, οι δικαστές Πόντιοι Πιλάτοι. Κινδυνεύουν με διώξεις για παράβαση καθήκοντος τα μέλη της επιτροπής Αυγενάκη.

Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν πίστευα, μάλλον ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου, ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα συμβούν τα όσα εντυπωσιακά και καταλυτικά συνέβησαν και τα οποία γκρέμισαν ότι με τόσο «κόπο» έστησαν κάποιοι συνωμότες και σκευωροί, έχοντας την αμέριστη συνδρομή επίορκων θεσμικών και απερίσκεπτων πολιτικών. Έφτασε μία και μόνο δικαστική απόφαση από δικαστές – εκτός ελληνικής επικράτειας – και ένα αποτέλεσμα ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, για να αποκαθηλώσουν ηθικά και αγωνιστικά την ομάδα των σκανδάλων μαζί με τον αντιΠΑΟΚτσήδικο συνασπισμό, που πρόθυμα συστρατεύτηκε στην κοινή επιχείρηση της εξόντωσης του μισητού δικέφαλου. 

Το λιμάνι ζει ένα μεγάλο δράμα. Ακόμη δεν έχει συνέλθει από τη συμφορά που το βρήκε. Θεία δίκη ή ο διάβολος έσπασε το πόδι του; Μάλλον κάτι πιο απλό συνέβη και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι στη Λωζάνη δεν δίκαζαν δικαστές Πόντιοι Πιλάτοι, ούτε υπήρχαν επιτροπές καθοδηγούμενες από ανόητους (επιεικέστατος ο χαρακτηρισμός) πολιτικούς, όπως συμβαίνει εδώ στην πατρίδα μας. Επιπρόσθετα ότι κάποια ομάδα θυμήθηκε επιτέλους ποιον σύλλογο εκπροσωπεί. Τιμωροί λοιπόν κι εκδικητές οι νικητές και απρόσιτοι οι απονέμοντες δικαιοσύνη στην Ευρώπη. Απλά πράγματα. Ένα κι ένα κάνουν δύο. Χωρίς Αυγενάκηδες, Μπαρούφες, Αρκούδηδες και τακτικούς δικαστές που δεν δικάζουν και βγάζουν αποφάσεις βασιζόμενοι σε άθλιες γνωμοδοτήσεις φυτευτών επιτροπών. Όλα ήρθαν κι έδεσαν, με συνέπεια να έχουμε το διπλό σοκ που βρήκε τον δαφνοστεφανωμένο και όλο το θλιβερό συναπάντημα του χώρου, μαζί με τα παραρτήματα του φυσικά που τον ακολουθεί. 

Θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτή η τεράστια ανατροπή με την ηθική και αγωνιστική καταβαράθρωση των αλαζόνων και μονίμως παρασκηνιακώς δρώντων παραγόντων του λιμανιού, ότι για κάποιους λίγους εθεωρείτο αναμενόμενη. Στην επίσπευση της όμως, βοήθησε η απόφαση κόλαφος του CAS και ο συγχρονισμός με την εξαιρετική εμφάνιση του ΠΑΟΚ και τη μεγάλη νίκη του μέσα στο Φάληρο. Τα εύσημα για αυτήν την ανατροπή, τα μοιράζονται ασφαλώς ο κόουτς και οι παίκτες των νικητών. Όπως ασφαλώς μοιράζονται και τις αντίστοιχες ευθύνες τους για τα λάθη της χρονιάς που στοίχισαν ακριβά. Ωστόσο δεν θα μείνουμε σε αυτό γιατί υπάρχει κάτι πιο σημαντικό που είναι το επόμενο βήμα, το οποίο και προϋποθέτει κάποια πράγματα με την ευκαιρία της πολυσήμαντης επιτυχίας, να μπουν στη σωστή τους βάση. 

Ένα από αυτά είναι η σωστή διαχείριση της νέας βελτιωμένης ψυχολογίας. Θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος αν η νίκη στο Φάληρο, χρησιμοποιηθεί για τον εξαγνισμό και εξωραϊσμό αμαρτημάτων και λαθών που οδήγησαν στην αρνητική εξέλιξη ολόκληρης της χρονιάς. Επιβάλλεται λοιπόν το μήνυμα να «διαβαστεί» σωστά. Να σκύψουν το κεφάλι, να αναλάβουν και να μοιράσουν ευθύνες, να ανασυγκροτηθούν και να ξεκινήσουν από μια νέα αφετηρία, η οποία θα αφορά την όσο καλύτερη κατάληξη της χρονιάς και την δημιουργία προϋποθέσεων μιας επανεκκίνησης απόλυτα στέρεης για την επόμενη. Μια νίκη και μια εξαιρετική εμφάνιση δεν σβήνει όσα αδικαιολόγητα συνέβησαν φέτος. Είναι όμως ένα μεγάλο κίνητρο ανασύνταξης και ανασυγκρότησης. Όσο για την πίκρα και τον πόνο που πλήγωσαν την παροικία των επιστημόνων και τα γνήσια παραρτήματα της, όπως και τους εδώ αντιΠΑΟΚτσήδες της νουβέλ βαγκ αθλητικογραφίας της πόλης μας, ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα. 

Τέλος, η περιβόητη NOVA για μια ακόμη φορά έδειξε το αποκρουστικό πρόσωπο της και τον απεχθέστατο και μόνιμο αντιΠΑΟΚτσηδισμό της. Οι δύο σχολιαστές (ο ένας φανατικός ΑΕΚτσής και ο άλλος γαύρος από κούνια) μάλλον δεν έβλεπαν ή δεν ήθελαν να δουν τα όσα κραυγαλέα και τερατώδη γινόντουσαν ιδιαίτερα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ούτε βέβαια στάθηκαν σε φάσεις σημαντικές όπως ήταν η κόκκινη που δεν δόθηκε στον Μπουχαλάκη και το πέναλτι στον Μπίσεσβαρ που μετατράπηκε σε κίτρινη για θέατρο (!!!). Ευτυχώς που υπήρξε ο θαρραλέος επόπτης Καρατζίκας, γιατί θα είχαμε μια νέα περίπτωση Κομίνη με αντίστοιχη αλλοίωση αποτελέσματος. Ο τελευταίος δεν λύγισε μπροστά στο μπούλινγκ που επιχειρήθηκε και πάλι από τους Καραπαπάδες, το μεγάλο αφεντικό και τους παρατρεχάμενους του. Η «δουλική» και υποταγμένη NOVA δεν «έβλεπε» και δεν «άκουγε» τίποτα.

ΥΓ1: Καταιγιστικές εξελίξεις μετά την απόφαση του CAS. Σχεδόν πανικόβλητοι παραιτήθηκαν ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων τακτικός δικαστής Φιλόπουλος, όπως επίσης και ο συνάδελφος του Βρυώνης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειναι πιθανή η δίωξη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για αυτούς, αλλά και για τα μέλη της άθλιας επιτροπής Αυγενάκη.

ΥΓ2: Απολαύσατε τον Τσίκινη; Εαν δεν προλάβατε, είμαστε διατεθειμένοι να σας δημοσιεύσουμε το βιογραφικό του. Από τα νύχια ως την κορυφή παράγκα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.