Το τρόπαιο σίγουρα είναι στο τραπέζι, ο ΠΑΟΚ είναι, όμως, πιο έτοιμος από τον Ολυμπιακό;

Δημήτρης Κανελλάκης21 Απριλίου 2022

Στην τελική ευθεία της τρέχουσας σεζόν, οι δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας είναι, χωρίς αμφιβολία, για τον ΠΑΟΚ αυτό που λέμε... όλα τα λεφτά.

Έχοντας χάσει από πολύ νωρίς στην σεζόν τις ελπίδες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κι έχοντας φτάσει, μεν, μακριά στο Conference League αλλά βρίσκεται, πλέον, εκτός διοργάνωσης μετά τον αποκλεισμό του από την Μαρσέιγ, δεν μπορεί παρά να ετοιμάζεται για τον υπέρ πάντων αγώνα στον θεσμό που τόσες χαρές του έδωσε τα τελευταία χρόνια και τόσους τίτλους για να... πλουτίσει την τροπαιοθήκη του.

Είναι τεράστια πρόκληση για τον ΠΑΟΚ να αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Το καταλαβαίνει, νομίζω, αυτό ο καθένας. Ο ΠΑΟΚ θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά ποιότητας και ικανότητας που τον χωρίζει με τους «ερυθρόλευκους» όσο έδειξε σε αρκετές στιγμές μέσα στην σεζόν ο βαθμολογικός πίνακας στο πρωτάθλημα.

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι πώς θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες. Διότι, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, καμία από τις δύο δεν είναι στα καλύτερά της. Με τον Ολυμπιακό το βλέπουμε από την αρχή των πλέι οφ του πρωταθλήματος, με τις πολύ μέτριες εμφανίσεις του και τα αρνητικά αποτελέσματα σε κάποια παιχνίδια, αλλά κι ο ΠΑΟΚ δεν πάει πίσω, έχει κι αυτός τα προβλήματά του, συχνά-πυκνά εμφανίζει αδυναμίες, από αυτές που, η αλήθεια είναι ότι, δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ στη διάρκεια της σεζόν.

Γι' αυτό και το ερώτημα, και για το σημερινό ματς αλλά και για την ρεβάνς, είναι ποιος από τους δύο θα εμφανιστεί πιο έτοιμος. Ποιος από τους δύο έχει ακόμη την ενέργεια που χρειάζεται για να προκριθεί στον τελικό και να διεκδικήσει την κατάκτηση του κυπέλλου.

Ποιος από τους δύο δεν έχει αδειάσει μετά από μια σεζόν η οποία φτάνει στο τέλος της και, κακά τα ψέματα, βρίσκει πολύ επιβαρυμένο και τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Σαφώς το... τρόπαιο που υπάρχει στο τραπέζι είναι ένα τεράστιο κίνητρο, αλλά, το ζήτημα είναι στην πράξη να αποδείξει ο ΠΑΟΚ ότι διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα του δώσουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.