Το τρίγωνο των Βερμούδων!

Metrosport Team25 Ιουνίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Με τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ αλλά και το γήπεδο θα ασχοληθούμε χιλιάδες ώρες και θα αφιερώσουμε μπόλικη δημοσιογραφική σκέψη, έρευνα και κριτική στο άμεσο μέλλον. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να βάζει τα πράγματα σε μια σωστή πορεία και αυτό που είναι σημαντικό τώρα έχει να κάνει με το να επισπευσθούν οι χρόνοι με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι άλλες υποθέσεις που αφορούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, τους ιδιοκτήτες, τους μετόχους ή ακόμη και κάποιες δικαστικές εξελίξεις, θα περάσουν απαρατήρητες . Τουλάχιστον όχι από εμάς. Δεν φοβούμαστε ούτε διακατεχόμαστε από την έγνοια του «μήπως» και βρεθούμε μπλεγμένοι και φαγωθούμε ως σκόρπια πίτουρα ! Από τότε που ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης και κυρίως τα τελευταία χρόνια, του έχουν προσάψει ένα σωρό κατηγορίες οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία έμειναν φήμες ή διαψεύστηκαν. Σκοπός τους ήταν να ρίξουν άφθονη λάσπη και να ζημιώσουν εκτός από τον επιχειρηματία Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ. 

Μάλιστα στο ατυχέστατο γεγονός με το πιστόλι ή στην ψεύτική και δόλια κατηγορία της πολυιδιοκτησίας , όλοι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ μ’ ένα στόμα, μια κοινή σκέψη, λες και ήταν τεχνητή ευφυία, αναφωνούσαν και έγραφαν: «Ότι λέει ο νόμος»! Πριν λίγο καιρό διαβάσαμε ότι ο Σαββίδης πουλάει το ΟΠΕΝ , σήμερα ότι χάλασε η πώληση. Διαβάσαμε ότι πουλάει το λιμάνι ενώ το μόνο που υπήρχε ήταν μια συνεργασία με μια εταιρία σε μια από τις προβλήτες. 

Στις εφημερίδες που ελέγχονται από το γνωστό , την μια εβδομάδα διαβάσαμε ότι συστημική τράπεζα μετέφερε παράνομα κεφάλαια Σαββίδη για να τον γλυτώσει από την έλλειψη ρευστότητας ενώ την επόμενη εβδομάδα ότι «ανοίγουν οι λογαριασμοί του Ιβάν Σαββίδη» . Στο άρθρο δεν λέει για υποθέσεις στην Ελλάδα αλλά στην Κύπρο και την αγορά του καναλιού από τον Βρυώνη. Καμία λεπτομέρεια και φυσικά καμία αλήθεια σε σχέση με τον τίτλο. Ότι όμως λέγανε και λένε για τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ πρέπει το ίδιο να ακολουθηθεί για όλους τους παράγοντες και τις ομάδες τους. «Ότι λέει ο νόμος». 

Εδώ και καιρό παρατηρούμε μια τριγωνική σχέση ομάδων οι δυο εκ των οποίων αγωνίζονται στη σούπερ λίγκα και η μία στην premier league. Προχθές διαβάσαμε για μια σούπερ μεταγραφή από τη Νότινγχαμ στον Ολυμπιακό ενός βυθισμένου στην ανωνυμία Δανού που κάποτε σε ένα πρωτάθλημα πριν χρόνια είχε καλές επιδόσεις. Ανάλογες και αντίστροφες κινήσεις είχαν γίνει τα περασμένα χρόνια. Τώρα βλέπουμε ότι με άνεση ο Ολυμπιακός πάει να πάρει τον καλύτερο παίκτη του Άρη. Μια ομάδα που σκοπός της είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να κάνει πρωταθλητισμό δίνει τον καλύτερο παίκτη της στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή (μέχρι και στην ίδια χώρα κάνουν προετοιμασία). Αυτό ούτε παικτικά ούτε οικονομικά είναι σωστό. Στην ουσία ο Άρης παίρνει τα ίδια που έδωσε μαζί με την εφορία και τους μισθούς. Το πως πάνε να το περάσουν προς τον κόσμο του Άρη δεν μας ενδιαφέρει. 

Αν το δέχονται δικαίωμά τους. Απλά εμείς θέλουμε να ελεγχθούν όλες οι συναλλαγές, όλες οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου -αν έγιναν νόμιμα και με μετρητά επίσης νόμιμα, αν πληρώθηκαν οι εφορίες κ.τ.λ. Γιατί όλα έχουν ένα όριο!!! Δεν μπορεί κάποιος να μην παίρνει ούτε άδεια , στο μπάσκετ για παράδειγμα, να αγωνίζεται και με την ψήφο του ΠΑΟΚ στην κατηγορία και να βγαίνει θιγόμενος γιατί ο ΠΑΟΚ θέλει να παίξει απευθείας στους Ευρωπαϊκούς ομίλους !

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.