Το timing της ανανέωσης του συμβολαίου του Ένινγκ

Βασίλης Μάστορας02 Ιουνίου 2020

Με δεδομένο ότι το… κακό κρύβεται στα ψιλά γράμματα, καλό θα είναι ο Άρης να παίξει τα ρέστα του στα πλέι οφ, ώστε τουλάχιστον να τερματίσει στο τέλος της διαδικασίας στην 5η θέση. Ο λόγος έχει να κάνει πέρα από το γόητρο και με το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να βρει τρόπο και να παίξει φέτος στο Europa League γεγονός που θα αφαιρέσει το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση από την ομάδα που θα καταλάβει την 6η θέση.

Αστερίσκος βεβαίως υπάρχει και για τη συμμετοχή του Άρη στο Europa League και θα συνεχίζει να υπάρχει όσο θα έχει το ΒΑΝ στην πλάτη του. Καλό λοιπόν είναι η διοίκηση της ΠΑΕ να φροντίσει να έχει εγκαίρως την επίσημη θέση της ΟΥΕΦΑ, ώστε αναλόγως να χαράξει και την μελλοντική της πολιτική. Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι οι «κίτρινοι» δεν θα πρέπει να παλέψουν για το καλύτερο στα πλέι οφ. Παρότι ο Άρης εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω σε κινούμενη άμμο, χωρίς να είναι προσδιορισμένη η ημερομηνία που θα πατήσει και πάλι σε σταθερό έδαφος, έκανε στο καλύτερο timing την καλύτερη κίνηση. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Μίκαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός μπορεί να μην είναι βαρύ προπονητικό όνομα, αλλά κατάφερε να βάλει τάξη στην ομάδα και να αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το ταλέντο που υπάρχει στο ρόστερ. Ο Ένινγκ έχει την ίδια ποδοσφαιρική κουλτούρα με τον Άγγελο Χαριστέα, ο οποίος λειτουργεί και ως «ασπίδα» του Γερμανού. Γι’ αυτό και οι δυο τους καταφέρνουν και παράγουν ουσιαστικό αποτέλεσμα με τη συνεργασία τους. Ο Άρης με την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ένινγκ, εκμεταλλεύεται την προεργασία που έχουν κάνει προπονητής και διευθυντής αγωνιστικού για το νέο ρόστερ. Συγχρόνως στέλνει και μήνυμα στους ποδοσφαιριστές ότι ο άνθρωπος που θα αποφασίσει για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον θα κάθεται και του χρόνου στον πάγκο του Άρη.

FOCUS

Δηλαδή τώρα που η United Group (της βρετανικής BC Partners) εξαγόρασε τη Forthnet με τους ίδιους οικονομικούς όρους που θα την εξαγόραζε και η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χαλάσει τον κόσμο γιατί ήταν «χαριστική σύμβαση» και «ξεπούλημα για ένα κομμάτι ψωμί»;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.