«Το θύμα κόλλησε κορωνοϊό επειδή δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας»

Metrosport Team08 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και αναφέρθηκε στο περιστατικό θανάτου από κορωνοϊού ενός εργάτη εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος όπως καταγγέλλεται κόλλησε τον ιό από συνάδελφό του.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Στην αρχή προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό ο οδηγός της εταιρείας. Παρ’ ότι ήταν γνωστό το περιστατικό δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας με αποτέλεσμα να κολλήσει ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο Αντώνης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όχι το ΑΧΕΠΑ που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, αλλά το Παπαγεωργίου και, τελικώς, πέθανε χωρίς μάλιστα να δηλωθεί στην αρχή ότι επρόκειτο για περιστατικό κορωνοϊού. Ήταν υπέρβαρος ο άνθρωπος, είχε και προβλήματα με το ζάχαρο. Κατά τα λοιπά ήταν υγιής, τον ξέραμε ήταν συνδικαλιστής.

Η επιχείρηση έκλεισε τη Δευτέρα για λόγους πένθους και μετά συνέχισε να λειτουργεί χωρίς να γνωρίζουμε αν ακολουθήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα με τον κορωνοϊό. Αν έγιναν απολυμάνσεις, ιχνηλατήσεις επαφών του θύματος, αν τέθηκαν άνθρωποι σε καραντίνα. Ζητάμε να δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και δεν βρίσκουμε κανέναν. Όλοι μας παραπέμπουν στον ΕΟΔΥ και ο ΕΟΔΥ δεν μας απαντά.

Με όσους εργαζομένους μιλήσαμε, όλοι δηλώνουν τρομοκρατημένοι. Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο με πάνω από ένα εκατομμύριο αναστολές συμβάσεων εργασίας είναι πολύ δύσκολο οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε άλλες ενέργειες. Όσοι επικοινωνούν με εμάς ζητούν να μην κάνουμε κάτι παραπάνω πέραν της γνωστοποίησης του ζητήματος», δήλωσε ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.