Το θολό τοπίο στοιχίζει στον Άρη περισσότερο από τα… «πέναλτι»

Βασίλης Μάστορας07 Ιουνίου 2021

Επιτυχία για μία ομάδα δεν είναι μόνο αυτό που πέτυχε την προηγούμενη χρονιά. Μεγαλύτερη αξία έχει αυτό που θα πετύχει την επόμενη. Αποψη μου είναι ότι ο Αρης θα πρέπει να νιώθει ικανοποίηση για το γεγονός ότι κατάφερε επί τρεις συνεχόμενες χρονιές να παίρνει στα χέρια του ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Κι αυτό για τα δεδομένα του Αρη μοιάζει με άθλο. Αλλωστε το γεγονός και μόνο ότι δεν πέτυχε κάτι παρόμοιο στα προηγούμενα χρόνια της ιστορίας του, καταμαρτυρά το μέγεθος της επιτυχίας. Συγχρόνως αυτή η συνέχεια που είχαν οι «κίτρινοι», η οποία μάλιστα την τρίτη χρονιά συνοδεύτηκε και από μία εξαιρετική αγωνιστικά πορεία, αποτελεί την απόδειξη ότι ο Αρης μεγαλώνει με σταθερά βήματα. Βήματα που πατούν σε γερό έδαφος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί εφήμερες επιτυχίες είχαν πετύχει οι «κίτρινοι» και τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά μετά βυθίζονταν στην αγωνιστική ανυποληψία. Η κάθε ομάδα η οποία θέλει να αποτελεί υπολογίσιμο ποδοσφαιρικό μέγεθος θα πρέπει να βρίσκεται σταθερά στις πέντε πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με μικρή βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο και αν μπορεί να φλερτάρει με απαιτήσεις την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αν δηλαδή μία ομάδα ακόμη και στην κακή της αγωνιστικά χρονιά, βγει εκτός Ευρώπης ή στην χειρότερη εκτός πεντάδας, θα σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει πολλά ώστε να θεωρηθεί ένα αξιόπιστο club.

H αγωνιστική περίοδος που πέρασε, δε γέννησε μόνο ικανοποίηση στους φίλους του Αρη αλλά και πρόσθετη αισιοδοξία για την επόμενη. Με δεδομένο ότι οι τρεις παρουσίες στην Ευρώπη έπεισαν και τους περισσότερο δύσπιστους, ότι οι «κίτρινοι» μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο, αυτομάτως μεγάλωσαν και οι φιλοδοξίες για την επόμενη χρονιά. Δικαιολογημένα. Ακόμη και η απόφαση για την αποπληρωμή του Οριόλ, πού αγωνίσθηκε στην παλιά ΠΑΕ, δεν θορύβησε τη διοίκηση του Αρη όσο η καθυστέρηση που υπάρχει στην εκκρεμοδικία στην απόφαση για τον Ντουρμισάι. Το CAS δεν έχει κάνει ακόμη γνωστή την απόφαση του οπότε η ΠΑΕ Αρης δεν μπορεί να ολοκληρώσει καμία από τις μεταγραφές που έχει στα σκαριά. Η μόνη ελπίδα η απόφαση να καθυστερήσει περισσότερο και από την 1Η Ιουλίου. Ημερομηνία που αρχίζουν οι μεταγραφές, γεγονός το οποίο ίσως ο Αρης να μπορέσει να το εκμεταλλευθεί μεταγραφικά.

Σε κάθε περίπτωση η μέχρι τώρα καθυστέρηση του CAS αφαιρεί από τον Αρη το δικαίωμα να υλοποιήσει το πλάνο του, ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει τους μεταγραφικούς του στόχους. Ο,τι κι αν έχει πει με τους παίκτες που συμφώνησε να μετακομίσουν στον «Κλ. Βικελίδης», κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα περιμένει την απόφαση του CAS, αν έχει πρόταση από άλλη ομάδα.

Ολα αυτά κόβουν τη φόρα του Αρη, την οποία του έδωσε η αγωνιστική περίοδος που τελείωσε και είναι ένας αστάθμητος παράγοντας ο οποίος μπορεί να αλλάξει θεαματικά την ατζέντα των στόχων της ομάδας για τη νέα χρονιά. Γιατί παρότι η ΠΑΕ προνόησε και υπέγραψε, με έναν μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών, συμβόλαια που λήγουν το επόμενο καλοκαίρι, αν δεν αλλάξει το ρόστερ η ορχήστρα θα συνεχίσει να παίζει τις ίδιες νότες με πέρυσι. Αλλά σ’ ένα Πρωτάθλημα στο οποίο οι ομάδες του big 4 θα έχουν προσθέσει στη δική τους ορχήστρα πρώτα βιολιά, μπορεί οι νότες της περσινής χρονιάς να μην προξενούν κανένα ενδιαφέρον ή να ακούγονται ως φάλτσες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.