Το θερμό καλοκαίρι των γκαρντ και ο χορός των εκατομμυρίων

Metrosport Team15 Απριλίου 2020

Απόφαση για την κατάληξη της φετινής χρονιάς της Euroleague δεν έχει ληφθεί, τούτο όμως δεν εμποδίζει τις ομάδες να προγραμματίσουν την επόμενη. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Αναντολού Εφές φέρεται να κατέθεσε νέα γενναία πρόταση στον Σέιν Λάρκιν, ενώ ο Νικ Καλάθης είναι στο στόχαστρο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η τελευταία απέδειξε ότι ήδη λειτουργεί με γνώμονα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Η συμφωνία της με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι δεδομένη, η «διαφωνία» υφίσταται ως προς το ύψος του τριετούς συμβολαίου που θα υπογράψει ο Σέρβος παίκτης, αν φυσικά δεν το έχει ήδη κάνει. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει τέσσερις πρωτοκλασάτους γκαρντ. Μάικ Τζέιμς, Ντάνιελ Χάκετ, Ρον Μπέικερ και Γιάνις Στρέλνιεκς. Στην πραγματικότητα, ο Μπέικερ εξελίχθηκε σε (παταγωδώς) χαμένο στοίχημα, ενώ ο Στρέλνιεκς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και σε κανένα σημείο της σεζόν δεν βρήκε ρυθμό.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο Δημήτρης Ιτούδης ενδιαφέρεται για τον Νικ Καλάθη. Η ΤΣΣΚΑ επιδίωξε να τον αποκτήσει και προς διετίας, τότε όμως ο Καλάθης επέλεξε να υπογράψει ηγεμονικό συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό, το οποίο την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα του αποφέρει ποσό άνω των 3εκ. ευρώ. Αν συμπεριλάβει κανείς και την εφορία του συμβολαίου, θα αντιληφθεί το μέγεθος του κόστους για τον Παναθηναϊκό. Υπό αυτό το πρίσμα, αρκετές εβδομάδες τώρα φημολογείται ότι ο «Νικ» δεν θα παραμείνει στην Αθήνα και ότι η ΤΣΣΚΑ καραδοκεί.

Αυτή που δείχνει αποφασισμένη να μην ρισκάρει πιθανή αποχώρηση πρωτοκλασάτου παίκτη είναι η Αναντολού Εφές. Κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, ήδη συμφώνησε με τον Σέιν Λάρκιν για συμβόλαιο 1+1 χρόνων με opt out μόνο για ομάδα του ΝΒΑ. Βέβαια, κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, ο Αμερικανός να κάνει χρήση αυτού του όρου καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων του ΝΒΑ.

Και μένει ο Κώστας Σλούκας. Ο Ελληνας γκαρντ δεν έκρυψε τον τρόπο σκέψης του καθώς παραδέχθηκε ότι σε περίπτωση αποχώρησης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τη Φενέρμπαχτσε θα αλλάξουν και τα δεδομένη της δικής του περίπτωσης. Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ έχει συμβόλαιο με την τουρκική ομάδα, η οποία όμως προτίθεται να προχωρήσει σε μείωση του προϋπολογισμού της κατά 50%. Αν ο Σλούκας αποφασίσει να «βγει» από το συμβόλαιό του, προβλέπεται… δημοπρασία καθώς υπάρχει δεδομένο ενδιαφέρον των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, η δε Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε και πέρυσι να τον αποκτήσει, ενώ η Μπαρτσελόνα μπορεί να δείχνει γεμάτη για γκαρντ με τους Ντιλέινι, Πάνγκος, Ερτέλ, εξ’ αυτών όμως, μόνο ένας θα παραμείνει για την ερχόμενη χρονιά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.