Το ταξίδι στην Ισπανία και το ενδεχόμενο να αποδειχθεί «άνθρακας ο θησαυρός»

Βασίλης Μάστορας04 Ιουνίου 2022

Ο Αρης στο τέλος της επόμενης εβδομάδες θα ξέρει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την απόφαση του CAS. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί χωρίς βαρίδια να προχωρήσει στον σχεδιασμό της νέας ομάδας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι «κίτρινοι» στη χειρότερη περίπτωση δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στις μεταγραφές ούτε κατά τη μεταγραφική περίοδο του φετινού καλοκαιριού. Και απ’ ότι μαθαίνω πάνω σ’ αυτή τη βάση γίνεται ο νέος σχεδιασμός. Σ’ αυτόν συμμετέχουν ο Μπούργος, ο Καρυπίδης και κατά διαστήματα ο σκιώδης τεχνικός διευθυντής Γιώργος Ελευθερούδης.

Θεωρητικά το γερό «χαρτί» σ’ αυτή την προσπάθεια είναι ο Αργεντίνος προπονητής ο οποίος λόγω της προηγούμενης παρουσίας του στην Ατλέτικο Μαδρίτης έχει ισχυρή ατζέντα γνωριμιών. Ετούτες όμως δεν αποτελούν εγγύηση ότι τελικά θα έχουν αίσιο τέλος οι συζητήσεις που αναμένεται να κάνουν στην Ισπανία O Mπούργος με τον Καρυπίδη. 

Η λογική λέει ότι για να δοθεί δανεικός ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, όπως για παράδειγμα ο Ροδρίγκο Ρικέλμε, δεν αρκεί ένα φιλικό contact. Ενα κλαμπ όπως η Ατλέτικο έχει πολλούς λόγους να περάσει από κόσκινο την ομάδα στην οποία θα δανείσει ένα ταλέντο της, γιατί θέλει να εξελιχθεί με στόχο να επιστρέψει και πάλι στο κλαμπ. 

Αρα το γεγονός και μόνο ότι ο Μπούργος γνωρίζει πρόσωπα στην Ατλέτικο ή ακόμη και σ’ άλλες ομάδες της Ισπανίας δεν είναι πλεονέκτημα ώστε ο Αρης να ολοκληρώσει κάποιους από τους μεταγραφικούς του στόχους. Θα πρέπει να πείσει για το project του, για τις υποδομές του και την οργάνωση του. Καλώς ή κακώς αυτά είναι σημαντικά κριτήρια προκειμένου μία ομάδα να εμπιστευτεί ένα περιουσιακό της στοιχεία σε κάποια άλλη.

Παρ’ όλα αυτά τίποτε δεν αποκλείεται. Πάντως σε κάθε περίπτωση η εξωστρέφεια του Αρη μόνο οφέλη μπορεί να του προσφέρει, αν μάλιστα καταφέρουν οι «κίτρινοι» και πείσουν τους Ισπανούς συζητητές τους ότι αξίζει να τους εμπιστευτούν και κάποιον παίκτη θα έχουν πετύχει bingo.

FOCUS

Σε ποια ομάδα της Super League1 ενώ στα 2/3 των ποδοσφαιριστών της χρωστάει αμοιβές τριών μηνών και πάνω, σε συζήτηση που είχε μαζί τους ο καθ’ ύλην αρμόδιος σύμβουλος θεώρησε μείζον θέμα να τους ενημερώσει, πριν από τις διακοπές, ότι «τη νέα χρονιά δε θα δικαιούστε περισσότερες από δύο φανέλες αγώνων (σ.σ. για δώρα) γιατί δεν έχουμε περίσσευμα»;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.