To σύνδρομο των ευρωπαϊκών «τελικών»

Γιώργος Ζαΐρης05 Νοεμβρίου 2021

Στην Τούμπα ζήσαμε χθες αυτό που έχουμε βιώσει πολλές φορές και όταν πρόκειται ο ΠΑΟΚ να κάνει το τελευταίο και κρίσιμο βήμα για την ευρωπαϊκή του υπέρβαση. Το ζήσαμε σε ματς του CHL όπου ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει μπροστά στη βρύση αλλά δεν ήπιε νερό με πικρούς αποκλεισμούς.

 Χθες δεν είχαμε αποκλεισμό αλλά ήταν «τελικός» για τον ΠΑΟΚ αφού αν κέρδιζε θα αγκάλιαζε την πρόκριση με την πρωτιά. Τώρα, μετά από ένα ενενηντάλεπτο, ο ΠΑΟΚ από πρώτος βρέθηκε τρίτος και πάει να δώσει σε τρεις εβδομάδες στην Μπρατισλάβα αγώνα… επιβίωσης όχι για την πρωτιά αλλά για την ίδια την πρόκριση αφού με την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής ναι μεν ισοβαθμεί με την Σλόβαν αλλά λόγω της διαφοράς τερμάτων, η ομάδα της Σλοβακίας είναι δεύτερη. 

Ήταν άδικο το χθεσινό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ; Είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες κυρίως στο δεύτερο μέρος αλλά αφενός ο Γιόνσον και αφετέρου η αστοχία των παικτών στέρησαν από τον Δικέφαλο ένα πολύτιμο γκολ και μια πολύτιμη ισοπαλία. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς ο ΠΑΟΚ χθες για μια ακόμη φορά έπεσε θύμα των πολλών προβλημάτων στην άμυνα.

 Η δύναμη πυρός του Δικεφάλου τη χρονιά του νταμπλ έχει γίνει το μεγάλο του πρόβλημα. Κυρίως στις θέσεις των μπακ. Στα δεξιά ο Λουτσέσκου έβαλε τον Κρέσπο γιατί προφανώς δεν εμπιστεύεται τον Τέιλορ και τον Λύρατζη και αφετέρου διότι ο Ροδρίγκο δεν δηλώθηκε στη λίστα. Από τα αριστερά και είναι απόλυτα φυσιολογικό δεν έχουμε τον Βιεϊρίνια των προηγούμενων ετών. 

Και είναι κρίμα γιατί χθες είδαμε έναν συγκλονιστικό Σβαμπ, έναν Μπίσεσβαρ που για ένα ακόμη ματς έτρεξε (αν και είχε κακές επιλογές σε τελική προσπάθεια) και μια προσπάθεια από την ομάδα στο δεύτερο μέρος που εκτιμήθηκε από τον κόσμο. Αλλά το… σύνδρομο των ευρωπαϊκών «τελικών» έκανε ξανά την εμφάνιση του στην Τούμπα. Και πλέον ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του έναν τελικό στην Μπρατισλάβα.

 Γιατί αν η Σλόβαν κερδίσει όλα τελειώνουν για τον ΠΑΟΚ (με δεδομένο πως την ίδια μέρα η Κοπεγχάγη θα κερδίσει την Λίνκολν). Και εκεί, στην Μπρατισλάβα, ο ΠΑΟΚ θα πάει χωρίς τον Μιχαηλίδη που δεν συγκράτησε τα νεύρα του και κρέμασε την ομάδα του, όχι στο χθεσινό ματς, αλλά για το επόμενο αφού θα απουσιάσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.