Αρης: Το σχοινί στο οποίο πρέπει να ισορροπήσει

Γιώργος Στράντζαλης10 Αυγούστου 2022

Κουβαλώντας στην πλάτη του το εις βάρος του 2-0 στο “Bloomfield Stadium” ο Αρης υποχρεούται να ισορροπήσει πάνω σε τεντωμένο σχοινί για να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες πρόκρισής του στα Playoffs του Conference League καταφέρνοντας μια ανατροπή την οποία απελπισμένα αναζητεί εδώ και τρία χρόνια.

Καθώς ο Χερμάν Μπούργος δείχνει να μην έχει καταλήξει στα πρόσωπα του βασικού σχήματος για τον δεύτερο αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, απολύτως λογικά υπάρχει αμφιβολία και για τη λογική του στο παιχνίδι. Αν δηλαδή θα επιλέξει μια άκρως επιθετική τακτική με την επιστροφή στο 4-4-2 με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Αντρε Γκρέι, Λούις Πάλμα στην κορυφή της επίθεσης ή απλά θα προχωρήσει σε 3-4 αλλαγές στην 11αδα με την επιστροφή του νεαρού επιθετικού από την Ονδούρα (αλλά σε διαφορετική θέση) και την παροχή φανέλας βασικού στον Μάνου Γκαρθία. Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον το τελευταίο είναι αναπόφευκτο βάσει και της αγωνιστικής εικόνας του Ματέο Γκαρσία.

Ο Αργεντίνος τεχνικός έχει την εμπειρία και γνωρίζει ότι ο ίδιος και οι παίκτες του θα πρέπει να αποδειχθούν ανθεκτικοί στις λεπτές ισορροπίες του δεύτερου αγώνα. Από τη μία πλευρά υπάρχει μια ήττα που πρέπει να ανατραπεί και προς αυτήν την κατεύθυνση αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να παρατάξει τα πιο αξιόπιστα επιθετικά όπλα του. Από την άλλη όμως, αυτό εμπεριέχει ρίσκο καθώς γίνεται κατανοητό ότι η ομάδα θα πρέπει να υπερασπιστεί την εστία της, να μη δώσει το δικαιώματα στους Ισραηλινούς και να αποφύγει να βάλει τον εαυτό της σε δυσκολότερη θέση από αυτή που βρίσκεται σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η ισορροπία μεταξύ αμυντικής και επιθετικής γραμμής με άκρως διαφορετική νοοτροπία από το σύνολο των παικτών που θα αγωνιστούν είναι δύο από τα στοιχεία που θα αναζητήσει μέσα από τις δοκιμές στις οποίες θα προχωρήσει αλλά και θα απαιτήσει από τους παίκτες που θα επιλεγούν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.