Αυτό είναι το σχέδιο του Μπούργος για νίκη στο ντέρμπι 

Γιώργος Στράντζαλης17 Απριλίου 2022

Το αποψινό ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ βρίσκει τον Αρη σε καλό αγωνιστικό momentum, με τονωμένη αυτοπεποίθηση και πίστη για την πρώτη εντός έδρας νίκη στα Play off.

Με το διπλό στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, τη βασική αντίπαλο για την 3η θέση, οι Κιτρινόμαυροι πατούν γερά στα πόδια τους έχοντας αποκτήσει και το βαθμολογικό “μαξιλαράκι” των δύο βαθμών από την Ένωση και τον Παναθηναϊκό, που έχουν μπει πλέον σε διαδικασία… κυνηγού. 

Εκείνο το οποίο θέλει ν’ αποφύγει απόψε ο Αρης είναι ένα νέο πισωγύρισμα. Το θετικό είναι πως η ομάδα αντέδρασε, πέτυχε σπουδαία νίκη, ανέκτησε αυτοπεποίθηση και υποδέχεται τον ΠΑΟΚ με ψυχολογία νικητή. Το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής μπορεί να εξελιχθεί σε αφετηρία για την επίτευξη του στόχου, αρκεί ο Αρης να αξιοποιήσει την έδρα του, αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ ανεβασμένο αγωνιστικά μεν, κουρασμένο σωματικά και πνευματικά δε από τις μεγάλες μάχες που έδωσε με την Μαρσέιγ, που έχει ταυτόχρονα το μυαλό του και στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ολη την εβδομάδα, ο Χερμάν Μπούργος προσέγγισε ντέρμπι όπως και τους προηγούμενους αγώνες. Διάβασε τον αντίπαλο και “έστησε” την ομάδα πάνω στις αδυναμίες του, περιμένοντας να δει από τους παίκτες του ανταπόκριση και ασφαλώς αποτελεσματικότητα. Εκείνο που ζήτησε είναι ένα καλό ξεκίνημα στο ντέρμπι, με στιγμές πίεσης ψηλά για γρήγορη μετάβαση και παιχνίδι κατοχής. Αναφορικά με τα πρόσωπα τα ερωτηματικά για την αρχική 11άδα παραμένουν. 

Η απουσία του Λούκας Σάσα από τη μεσαία γραμμή στερεί εντάσεις και τρεξίματα, τα οποία πιθανότατα θα καλύψει ο Ντουκουρέ δίπλα στον Ματίγια και ο Ντιαγέ έχοντας πιο ελεύθερο ρόλο από τους δύο εσωτερικούς μέσους. Αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο για τριάδα στον άξονα, σε ένα παιχνίδι που απαιτείται τακτική πειθαρχία. 

Για αυτό ενδεχομένως σήμερα, σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής, να πάρουν φανέλα βασικού τόσο ο Σούντγκρεν όσο και ο Ντιαγέ, αντί του Εμπακατά και του Πάλμα. Η επιστροφή του Μπράμπετς στα στόπερ επαναφέρει μία σχετική ισορροπία στα μετόπισθεν, μαζί με Φαμπιάνο και Γκάνεα, ενώ πιθανότητες να ξεκινήσει στην τριάδα πίσω από τον Καμαρά συγκεντρώνει και ο Ματέο Γκαρσία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.