Tο ρεβεγιόν του Αρη στην Κρήτη και τα αστέρια του που έλαμψαν

Βασίλης Μάστορας21 Δεκεμβρίου 2020

Μία βδομάδα νωρίτερα ο Αρης έκανε ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο Ηράκλειο. Νίκησε τον ΟΦΗ (3-0), με περίπατο στο «Γεντί Κουλέ», στέλνοντας ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα για τις φετινές του αγωνιστικές δυνατότητες. Αυτές τις οποίες δεν τις μέτρησαν όπως έπρεπε όλοι εκείνοι που δήλωναν ότι η ομάδα δεν θα έχει διάρκεια. Ο Αρης όμως όχι απλώς έχει διάρκεια (σε 12 αγώνες έχει μία μόνο ήττα και μία ισοπαλία), αλλά δείχνει με την παρουσία του μέσα στο γήπεδο ότι έχει τις δυνατότητες να παραμένει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Και η εμφατική χθεσινή του νίκη στο Ηράκλειο που τον επανάφερε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι και μπορεί και διψάει για να είναι ομάδα κορυφής.

Για τον Αρη ο χθεσινός αγώνας δεν φάνταζε να είναι απ’ αυτούς που μία ομάδα που θέλει να βρίσκεται στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα δεν θα βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει τη νίκη. Ο ΟΦΗ που είχε πολλές απουσίες βασικών παικτών, με κυριότερες του Γιαννούλη και του Ουές, είναι ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά σε καμιά περίπτωση σε προκαλεί φόβο. Πολύ περισσότερο σ’ έναν Αρη που κατάφερε να σκοράρει σ’ όλους τους αγώνες, μέσα έξω, και γύρισε πριν από δύο αγωνιστικές τον αγώνα με τον Ατρόμητο, που φαινόταν χαμένος.

Αρα ο Αρης πριν από τον αγώνα, θεωρητικά ήταν το φαβορί.

Ο Μάντζιος έκανε δύο κινήσεις που ήταν αναμενόμενες. Εβαλε τον αποθεραπευθέντα Ρόζ δίπλα στον Μπεναλουάν και στον πάγκο τον Ματέο Γκαρσία τον οποίο αντικατέστησε με τον Σίλβα. Παίκτη που έβγαλε τίμια το ψωμί του όσες φορές μπήκε ως αλλαγή και αναγκαίο σ’ έναν αγώνα στον οποίο Αρης ήθελε καλό επιθετικό τρανζίσιον.

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί. Ο Αρης μάρκαρε πιεστικά ψηλά, έξω από την περιοχή του ΟΦΗ και δημιούργησε δύο ευκαιρίες πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό. Στη συνέχεια και μέχρι το 10ο οι «κίτρινοι» έκρυψαν την μπάλα. Εκλειναν όλους του χώρους και είχαν πολλές επιθετικές αρετές. Αποτέλεσμα; Ο ΟΦΗ να μοιάζει με πολιορκημένη ομάδα. Η υπεροχή δεν έφερε όμως και γκολ. Η ομάδα της Κρήτης βρήκε τον τρόπο να ισορροπήσει και στο επόμενο δεκάλεπτο, να ασκήσει πίεση η οποία εκφράστηκε με τον Νέιρα που έκανε την τελική προσπάθεια. 

Ο παίκτης του ΟΦΗ λόγω κακής μεσοαμυντικής λειτουργίας, σ’ αυτό το διάστημα, του Αρη έγινε πρωταγωνιστής σε τέσσερις ευκαιρίες οι οποίες δεν έγιναν γκολ. Αυτό ήταν. Οι «κίτρινοι» απάντησαν, παίζοντας με περισσότερο καθαρό μυαλό και λιγότερα λάθη στις μεταβιβάσεις πήραν το πάνω χέρι, προηγήθηκαν στο 28’ και έκαναν το 2-0 στο 42’. Χρονικό σημείο που στην ουσία τελείωσε ο αγώνας, αφού στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης έκανε διαχείριση του σκορ του α’ ημιχρόνου πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα τρίτο γκολ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη.

Ο Μπερτόγλιο δεν άφησε μέρος του γηπέδου απάτητο και είχε τις εμπνεύσεις να τελειώσει και τις δύο φάσεις στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο Σίλβα πιστοποίησε ότι είναι ένα μεγάλο ταλέντο χρήσιμο για την 11αδα, ο Μάνος έβγαλε σ’ έναν ακόμη αγώνα τίμια το ψωμί του, ο Μπεναλουάν επιβεβαίωσε ότι είναι αμυντικός υψηλών απαιτήσεων και ο Σάσα ήταν ο παίκτης «κλειδί» στη μεσοαμυντική λειτουργία του Αρη.

Υπήρξε και μία κίνηση από τον Ακη Μάντζιο που έκοψε τις όποιες φιλοδοξίες του ΟΦΗ να μπει και πάλι στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενος το ότι ο Αρης του έδωσε χώρο στο β’ ημίχρονο. Η είσοδος στον αγώνα του Τζέγκο (71’), αντί του Γκάμα αποκατέστησε την τάξη.

FOCUS

Τελικώς ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας κ. Σάββας Δημητριάδης θα καταλήξει σε μία οριστική θέση για το αν το Μητρώο των ομάδων που καθιέρωσε δια νόμου ο κ. Αυγενάκης είναι προς όφελος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ή όχι. Γιατί μετά το αντάρτικο σε τοπικό επίπεδο, στην πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ πήρε άλλη θέση στην ουσία υπέρ της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.