Το restart του Μήτρογλου και οι σκέψεις του Μάντζιου

Γιώργος Στράντζαλης09 Ιουνίου 2021

Οπως σας είχε μεταφέρει πριν από μερικές εβδομάδες στο ρεπορτάζ της η “Μ”, ο Κώστας Μήτρογλου θα είναι κανονικά στην πρώτη συγκέντρωση του Αρη ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μπορεί προς τα τέλη της περασμένης σεζόν το διαζύγιο να έμοιαζε αναπόφευκτο, καθώς στα τελευταία παιχνίδια είχε τεθεί στο περιθώριο, αλλά για την ώρα ο Έλληνας φορ αποτελεί κανονικά μέλος του ρόστερ. Το αν παραμείνει θα εξαρτηθεί από πολλούς πραάγοντες. Από τον ίδιο και το κατά πόσο θα πείσει στο διάστημα της προετοιμασίας ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, από τον Άκη Μάντζιο, και από την απόφαση του CAS.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ο Κώστας Μήτρογλου συνδυάζει εδώ και αρκετές μέρες τις διακοπές με δουλειά, έχοντας ξεκάθαρη τη διάθεση να καλύψει το χαμένο έδαφος. Σε καθημερινή βάση ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα σε συνεργασία με (προσωπικό) γυμναστή. Στόχος του είναι, όταν ενσωματωθεί στην προετοιμασία με την ομάδα να έχει καλύψει σημαντικό έδαφος, κυρίως σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, και να προσπαθήσει να πείσει αγωνιστικά ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να έχει ρόλο στην ομάδα.

Ο Άκης Μάντζιος, από την πλευρά του, έχει δώσει εντολή στη διοίκηση – CAS… επιτρέποντος - να αποκτηθεί βασικός επιθετικός για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ήδη εξετάζονται συγκεκριμένοι “στόχοι” από την αγορά του εξωτερικού. Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει πειστεί από τον Μήτρογλου ότι είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στο ρόλο του βασικού φορ, συνεπώς αυτή τη στιγμή δεν τον υπολογίζει στο πλάνο της νέας σεζόν. Τις προηγούμενες ημέρες οι δύο άντρες συναντήθηκαν στο ίδιο τουριστικό θέρετρο της Πελοποννήσου και είχαν μία ολιγόλεπτη συνομιλία στη διάρκεια της οποίας δεν ανέπτυξαν περαιτέρω το ζήτημα της παραμονής ή όχι του ποδοσφαιριστή στον Αρη – ούτως ή άλλως έχει συμβόλαιο – αλλά προφανώς θα τα ξανά πούνε σε λιγότερο από μία εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου, στην “πρώτη” της ομάδας.

Με τα τωρινά δεδομένα, πάντως, οι πιθανότητες παραμονής του Μήτρογλου στον Αρη είναι συντριπτικές. Αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν από την απόφαση του CAS. Αν η ΠΑΕ αποκτήσει δικαίωμα μεταγραφών θεωρείται δεδομένη η απόκτηση φορ. Συνεπώς είναι πιθανό να συζητήσει με τον Έλληνα φορ το μέλλον του, καθώς πρέπει να συνυπολογιστεί και το συμβόλαιο αξίας 600 χιλιάδων ευρώ που έχει για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αν η απόφαση είναι αρνητική, τότε η παραμονή του στο ρόστερ δεν χωράει συζήτηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.