Το ρεσιτάλ του Φετφατζίδη και η κακή τελευταία πάσα

Βασίλης Μάστορας10 Φεβρουαρίου 2020

Στη λογική ότι μία ομάδα όταν δεν μπορεί να κερδίσει αρκεί να μη χάσει, ο Αρης δεν πρέπει να στεναχωριέται για τη χθεσινή ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Πήρε ένα βαθμό σε μία δύσκολη έδρα, κράτησε την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του ώστε να τερματίσει, τουλάχιστον 5ος, στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και ρίχνει πλέον όλο το βάρος του στον επαναληπτικό αγώνα με τον Ατρόμητο. Αυτή είναι η μία ανάγνωση του χθεσινού αποτελέσματος. 

Υπάρχει όμως και η άλλη από τους περισσότερο απαιτητικούς φίλους των “κίτρινων”. Όλων εκείνων που θέλουν η ομάδα να τερματίσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αρα για να κυνηγήσει αυτό τον στόχο θα πρέπει να έχει καλύτερη βαθμολογική θέση εκκίνησης στα πλέϊ οφ. Υπερβολή; Οχι, γιατί το ρόστερ του Αρη είναι πολύ καλύτερο απ’ αυτό όλων των ομάδων που βρίσκονται κάτω από την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, άρα θα πρέπει να τις ρίχνει στο καναβάτσο όταν τις βρίσκει στον δρόμο του. Τις ομάδες δηλαδή που βλέπουν την πλάτη της ομάδας του Ενινγκ. Η οποία χθες στην Τρίπολη, είχε δύο εξαιρετικά διαστήματα (1΄- 20΄ και 55΄-65΄), αλλά σ’ αυτά δεν κατάφερε να τελειώσει τον αγώνα. 

Οι “κίτρινοι” με την γνώριμη ενδεκάδα, αυτή που άρχισε τον αγώνα με τον Πανιώνιο, μπήκαν δυνατά. Έδειχναν ότι έχουν και διάθεση και καθαρό μυαλό. Είχαν την υπεροχή μέχρι το 20ο λεπτό, διάστημα στο οποίο κατάφεραν να προηγηθούν, αλλά δεν αξιοποίησαν ούτε την υπεροχή, ούτε τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Κατάφεραν να προηγηθούν στο 13΄, αλλά μετά το 20΄έχασαν τον ρυθμό τους, κι έδωσαν το δικαίωμα στον Αστέρα να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, να παίξει γρήγορα την μπάλα και εκμεταλλευόμενος ένα ρεσιτάλ αμυντικών λαθών να ισοφαρίσει στο 26΄με τον Φερνάντεθ που ήταν χθες μία ομάδα μόνος του.

 Το γκολ έδωσε ώθηση στην ομάδα της Τρίπολης η οποία ανέβασε τον ρυθμό της, βελτίωσε το επιθετικό της τρανζίσιον και είχε τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Πρώτο βιολί του Αρη ήταν και χθες ο Φετφατζίδης, ο οποίος όταν έπαιρνε την μπάλα έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Αστέρα, αλλά τα… “μαγικά” που έκανε με την μπάλα στα πόδια δεν ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν τελικές προσπάθειες για τον Αρη. Εξι όλες κι όλες για τους “κίτρινους” οι οποίοι έφθαναν με ευκολία έξω από την περιοχή του Αστέρα, αλλά εκεί κάπου τους έλειπε η καθοριστική πάσα. Αυτό ήταν το αδύναμο στοιχείο του χθεσινού Αρη και αυτό “πλήρωσε”, αλλά λίγο το κακό.

 Κρατάει για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι όταν ο αντίπαλος μαρκάρει ψηλά και αφήνει χώρους στην άμυνα, έχει την ποιότητα μεσοεπιθετικά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Κι αυτό θεωρητικά θα είναι το όπλο του την Πέμπτη στο Περιστέρι, όπου θα κυνηγήσει τον στόχο που θέλει περισσότερο: την πρόκριση στο Κύπελλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.