Το πρόβλημα δεν κρύβεται κάτω από το χαλί

Γιώργος Πετρίδης04 Μαρτίου 2020

Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, σε μία τόσο κρίσιμη καμπή το Πρωτάθλημα της Basket League για τον ΠΑΟΚ που κάθε αναφορά σε επιμέρους αγωνιστικά και πολύ περισσότερο σε στατιστικά θέματα μοιάζει με λεπτομέρεια ωστόσο για τον Δικέφαλο -αν αφήσει κανείς όλα τα άλλα, πλην του αγωνιστικού, εκτός κάδρου- το βασικότερο πρόβλημα ήταν, είναι και θα μείνει ως το τέλος της σεζόν η αδυναμία του να αμυνθεί. Δεν είναι έλλειψη διάθεσης για άμυνα, είναι απλά αδυναμία να παίξει άμυνα.

Μετά τη 19η αγωνιστική του περασμένου Σαββατοκύριακου και παρότι στη Λήμνο δέχτηκε 77 πόντους, ο Δικέφαλος έχει το χειρότερο παθητικό της λίγκας. Πως μπορεί να κρυφτεί το πρόβλημα για μία ομάδα που δέχεται 85,3 πόντους ανά αγώνα; Ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 17 περισσότερους πόντους από τον Πανιώνιο και 21 από τον Ιωνικό. Ομάδες που κάθε εβδομάδα δείχνουν ολοένα και περισσότερο σημάδια αποσύνθεσης δηλαδή.

Όση σημασία κι αν έχει αυτό μπροστά στο βασικό διακύβευμα και τον κίνδυνο υποβιβασμού, ο φετινός ΠΑΟΚ έχει τη χειρότερη άμυνα της ιστορίας του. Αυτή είναι μόλις η 5η φορά στα τελευταία 33 χρόνια -από τη σεζόν 1986-87 όταν και θεσπίστηκε η Α1- που το παθητικό του ξεπερνάει τους 80 ενώ δέχεται τέσσερις περισσότερους πόντους κατά μέσο όρο, από την ομάδα της σεζόν 2001-02 που είχε τη χειρότερη άμυνα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ουδέποτε ο Δικέφαλος είχε τη χειρότερη άμυνα του Πρωταθλήματος, κάτι που ισχύει για το φετινό με τα σημερινά δεδομένα.

Ιδού λοιπόν οι πέντε χειρότερες αμυντικές επιδόσεις στην ιστορία του ΠΑΟΚ, με βάση τους αριθμούς της κανονικής περιόδου...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.