Το πρώτο στοίχημα του Αρη με την παρουσία του Μήτρογλου

Βασίλης Μάστορας30 Ιανουαρίου 2021

Η απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου εκτός από ενθουσιασμό προκάλεσε και αμφισβητήσεις, για το πόσο έτοιμος είναι ο διεθνής φορ για να προσφέρει στον Αρη άμεσα. Αυτό είναι άλλωστε το διακύβευμα των μεταγραφών του Ιανουαρίου, που στόχο έχουν να καταφέρει να πετύχει τους φετινούς του στόχους. Ο παροπλισμός του από τη Μαρσέιγ ήταν η βασική ένσταση αυτών που διαφωνούσαν. Υπάρχει όμως μία θεωρία στη ζωή η οποία δεν απέχει από την πραγματικότητα: 

«Οποιος μαθαίνει ποδήλατο μία φορά δεν το ξεχνάει όσα χρόνια κι αν περάσουν». Αρα το πρόβλημα, αν υπάρχει πρόβλημα, δεν είναι το χρονικό διάστημα που απείχε ο Μήτρογλου από επίσημους αγώνες, αλλά το πώς και πόσο γρήγορα θα μπορέσει να κουμπώσει με το παιχνίδι του Αρη. Οι «κίτρινοι» είναι ομάδα η οποία δικαίως καυχιέται για την δημιουργικότητα των μεσοεπιθετικών της. 

Τι σημαίνει αυτό; Οτι η μπάλα μπορεί να φτάσει τόσο χαμηλά όσο και ψηλά στον Μήτρογλου και από εκεί και πέρα ο διεθνής φορ ξέρει καλά τη δουλειά του. Ο Μήτρογλου όμως μπορεί να κάνει και κάτι άλλο εξαιρετικά. Το βαρύ του όνομα θα υποχρεώνει την αντίπαλη άμυνα να έχει παίκτη ή παίκτες πάνω του, άρα θα ακολουθείται όπου πάει, μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πέρα από τη φυσική εικόνα του Αρη στην αποτελεσματικότητα του φορ, υπάρχουν και στατιστικά τα οποία επέβαλαν την ανάγκη να αποκτήσει έναν φορ ικανό τόσο στο χαμηλό όσο και στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Αρης σε 19 παιχνίδια έχει βάλει 24 γκολ κι από αυτά τα τρία μόνο είναι με κεφαλιές! Ο Λόπεθ στην πρεμιέρα με τη Λαμία, ο Μάνος στο Αλκαζάρ και ο Ροζ, το πρόσφατο, με την ΑΕΛ. Βρίσκεται δηλαδή στην ίδια ζώνη αποτελεσματικότητας με το κεφάλι, όπου βρίσκεται η Λαμία (χωρίς γκολ), ο Παναιτωλικός (ένα), ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ (από δύο) και ο Αστέρας Τρίπολης (τρία). Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά σημειώστε ότι πρώτος σε γκολ με κεφαλιές είναι ο Ολυμπιακός με 10 και δεύτερος ο ΠΑΟΚ με 8. 

Άρα μόνο αυτό τον δείκτη αν βελτιώσει ο Αρης θα έχει κάνει διάνα με την παρουσία του Μήτρογλου από τον οποίο, σαφώς, και περιμένει ακόμη περισσότερα πράγματα. Και ο σημερινός αγώνας ίσως να είναι το πρώτο κριτήριο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.