Το πρώτο «αποτύπωμα» στο... μίνι πρωτάθλημα

Δημήτρης Μπούζας27 Μαρτίου 2021

Σε συνδυασμό με τις αποδείξεις από την regular season οι ενδείξεις από την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, σου δίνουν κατά κάποιο τρόπο το δικαίωμα να προχωρήσεις σε μια προσέγγιση – πάντοντε με ρίσκο βέβαια – των όσων μπορούν να προκύψουν και τα οποία αφορούν τόσο την τελική έκβαση που μονόδρομα έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές θέσεις, όσο και μια δεύτερη σκέψη των μονομάχων να βρουν έναν μπούσουλα δράσης ενόψει της νέας χρονιάς. 

Θα σας παραθέσουμε απόψεις που αλίευσα μέσα από τα αντίστοιχα ρεπορτάζ των μονομάχων, όπως αυτά διακινούνται τις τελευταίες ημέρες από τα φίλα προσκείμενα σε αυτούς ΜΜΕ. Ας ξεκινήσουμε από τον Ολυμπιακό. Γράφει λοιπόν η ναυαρχίδα της ερυθρόλευκης προπαγάνδας: «Η δική του επανάσταση είναι ο νέος ελληνικός κορμός. Κάτι που πέρασε στα ψιλά. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι έμειναν στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη που έστειλε τους ερυθρόλευκους στο +19 από τη δεύτερη θέση. 

Κατ΄ επέκταση σε αυτήν την αίσθηση «ηρωισμού» που προφανώς και εμπεριέχει μια επικράτηση με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από 50 λεπτά στο χορτάρι. Ίσως λοιπόν κάποιοι απλά να θυμούνται πως ο Γιώργος Μασούρας πέτυχε το γκολ. Ισως κάποιοι ακόμη να κρατήσουν ως ανάμνηση την καταπληκτική ασίστ του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Το σίγουρο είναι όμως ότι αυτό το «ελληνικό» γκολ των ερυθρολεύκων, ήρθε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συγκυρία. Για να υποδείξει ένα ακόμη κυρίαρχο στοιχείο των ερυθρολεύκων σε αυτήν την τρίτη σεζόν του Μαρτίνς. Το πως ο φετινός Ολυμπιακός έχει περισσότερο «ελληνικό» στοιχείο από κάθε άλλη χρονιά του Πορτογάλου και μάλιστα σε ρόλους πρωταγωνιστικούς». 

Το Ενωσίτικο ρεπορτάζ μας ενημερώνει: «Η ΑΕΚ απο τον Καρέρα πήγε στον Χιμένεθ και εκεί που έλεγε πως βρήκε την ηρεμία της, αναρωτιέται εάν θα συνεχίσει και του χρόνου ο Ισπανός προπονητής. Μία επιστροφή που μπορεί να αλλάξει την ΑΕΚ ίσως είναι αυτή του Γαλανόπουλου. Ο Χιμένεθ περιμένει πως και πως αυτή την επιστροφή, μιας και θεωρεί πως ο διεθνής μέσος μπορεί να αλλάξει εντελώς την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ. Να της δώσει νεύρο και τρεξίματα στο κέντρο που ειδικά τώρα στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν η ομάδα το έχει απόλυτη ανάγκη.

 Σιμάνσκι, Κρίστισιτς και Σάκχοφ κανείς εκ των τριών δεν διαθέτει το αγωνιστικό στοιχείο του Γαλανόπουλου. Κάτι που ο Χιμένεθ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και αυτό είναι που τον κάνει να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον». 

Περνάμε στους πράσινους: «Ανεβάζει το μπάτζετ: Ποσό 1,5 έως 2 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για μεταγραφές θα δώσει ο Παναθηναϊκός. Ολα τα χρήματα δηλαδή που θα λάβει από τη νέα τροπολογία για το στοίχημα που πέρασε η Κυβέρνηση. Ακόμη μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτό που είχε στα χέρια του ο Τσάβι Ρόκα το προηγούμενο καλοκαίρι. 

Θα το διαχειριστεί ο Πιέρ Ντρεοσί. Οι πράσινοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να αυξήσουν τα χρήματα που θα δώσουν στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο για την ενίσχυση της ομάδας. Υπολογίζουν και στην περίπτωση που ο Εμμανουηλίδης παραμείνει στην Φορτούνα, η οποία θα ενεργοποιήσει όπως λένε οι πληροφορίες την οψιόν αγοράς». Σε ότι έχει σχέση με το δίδυμο της Θεσσαλονίκης, μπορούμε να πούμε ότι οι κίτρινοι παράλληλα με την διεκδίκηση της ευρωπαϊκής τους συμμετοχής, κινούνται κι ενδιαφέρονται να διατηρήσουν το ήδη πλούσιο και αξιόλογο ρόστερ που διαθέτουν. 

Έκλεισαν έγκαιρα και έξυπνα θα έλεγα μια σπουδαία μονάδα τους. Κατά την προσωπική μου άποψη τον καλύτερο παίκτη που διαθέτει το ρόστερ τους (Σάσα). Στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΟΚ εξαιτίας των εγκληματικών λαθών που έγιναν σε όλες τις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, είναι υποχρεωμένος στη συγκεκριμένη περίπτωση να κινηθεί άμεσα, έντονα και ουσιαστικά για να καλύψει κενά, τρύπες, αλλά και να αποκτήσει παίκτες ποιοτικούς και όχι δευτεράντζες. Επιπρόσθετα με τη μάχη που θα δώσει στα πλέι οφ για την ευρωπαϊκή θέση που διεκδικεί, είναι υποχρεωμένος να δώσει και μια «απάντηση» στο στοίχημα της κατάκτησης του κυπέλλου. 

Οπως διαπιστώνετε από τις πρώτες ενδείξεις ή όπως το χαρακτηρίσαμε στον τίτλο μας από το πρώτο «αποτύπωμα» των πλέι οφ οι μονομάχοι (σ.σ ασφαλώς και ο Αστέρας της Τρίπολης) βλέπουν αυτή τη στιγμή το ζητούμενο που είναι μια θέση στον ήλιο και αλληθωρίζοντας τι τους περιμένει και πως θα το αντιμετωπίσουν στην νέα αγωνιστική περίοδο. Το αν σημαίνει κάτι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν βελτιωμένος και κερδισμένος την πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, είναι κάτι που θα φανεί σε βάθος χρόνου. Κι αυτό γιατί υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.