Πώς ο ΠΑΟΚ εξαιτίας των «μικρομεσαίων» πέταξε λευκή πετσέτα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος

Γιώργος Καστάνης28 Φεβρουαρίου 2022

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται στον ΠΑΟΚ μετά τη νέα απώλεια βαθμών από τον Ιωνικό, που ακολούθησε της μεγαλειώδους πρόκρισης στους “16” του Conference League. 

Ο Δικέφαλος παραμένει δεύτερος, αλλά υστερεί στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, εξαιτίας δικών του λαθών, δικών του αδυναμιών σε παιχνίδια με αντιπάλους που θεωρούνται, μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος.

Πέντε βαθμούς έχασε ο ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο τον Ιωνικό (εντός και εκτός), άλλους δύο με τον Βόλο στην Τούμπα και τρεις ακόμη με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του στην πρεμιέρα. Στο σύνολο, απώλεσε 10 βαθμούς μόνο σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια με τους αντιπάλους που προαναφέραμε. Και με τις απώλειες αυτές, είναι σαν να έριξε “λευκή πετσέτα” στον αντίπαλό του.

Σκεφθείτε μόνο να είχε στο “σακούλι” του ο Δικέφαλος αυτούς τους 10 βαθμούς. Αναλογιστείτε τι θα συζητούσαμε αυτή την στιγμή για το Πρωτάθλημα και την διεκδίκησή του, ενώ απομένουν δύο ακόμη ματς για την κανονική διάρκεια και δέκα για τα πλέι οφ. 

Το φετινό παράδειγμα, αρνητικό βέβαια, της απώλειας βαθμών με υποδεέστερους (θεωρητικά πάντα για να μην παρεξηγηθώ) αντιπάλους, δείχνει ξεκάθαρα την στόχευση που πρέπει να κάνουν στον ΠΑΟΚ, κυρίως την νέα σεζόν, για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η διαπίστωση λοιπόν είναι ότι ναι μεν ο ΠΑΟΚ είναι μέσα σε τρεις διοργανώσεις για πρώτη φορά αυτή την χρονική περίοδο μετά από πολλά χρόνια, όμως κακά τα ψέματα, θα μπορούσε να είχε κερδίσει βαθμούς στο Πρωτάθλημα, που θα του έδιναν ισχυρό κίνητρο για να διεκδικήσει. Τώρα, απλά βολεύετε στην δεύτερη θέση με ότι αυτό συνεπάγεται.

*Δεν χρειάζονται σχόλια για την αναμέτρηση της Τούμπας με αντίπαλο τον Ιωνικό. Οι τέσσερις εξαιρετικές επεμβάσεις του Πασχαλάκη τα λένε όλα. Ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καλά, δεν δημιουργούσε εύκολα, απέναντί του είχε μία ομάδα που έτρεξε και επέβαλε κατά διαστήματα τον ρυθμό της. Κατά συνέπεια, η ισοπαλία, είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα, όπως παραδέχθηκε ο Λουτσέσκου στις δηλώσεις του.

Για να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ την νέα σεζόν τον τίτλο, πρέπει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια, εκτός των ντέρμπι, στα οποία ούτως ή άλλως έχει κίνητρο και δεν υποτιμά τους αντιπάλους του. Τη φετινή σεζόν, όσες φορές υποτίμησε, το πλήρωσε ακριβά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.