Το προφίλ της «σφυρίχτρας» του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ! Η διαιτητική οικογένεια, το πειθαρχικό και η Φερεντσβάρος

Metrosport Team18 Ιανουαρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τίμπορ Πιτς.

Ο Ούγγρος δημοσιογράφος μίλησε για τον συμπατριώτη του ρέφερι Ίστβαν Βαντ, ο οποίος θα αναλάβει να διευθύνει το ντέρμπι «Δικεφάλων», μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο πλαίσιο του θεσμού του Κυπέλλου, σημειώνοντας πως πρόκειται για έναν από τους πλέον έμπειρους διαιτητές της Ουγγαρίας, ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν και ποδοσφαιριστής, κάτι που τον βοηθάει στον τρόπο που προσεγγίζει τους αγώνες.

 Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Στο αρχικό του σχόλιο για τον διαιτητή ανέφερε: «Ένας από τους καλύτερους και τους πλέον έμπειρους διαιτητές της Ουγγαρίας θα βρεθεί στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, ένα από τα στοιχεία που πρέπει να ξέρουμε για αυτόν είναι ότι προέρχεται από μία οικογένεια διαιτητών, καθώς ο πατέρας του, ο παππούς του και η αδερφή του είναι επίσης διαιτητές. Είναι διεθνής διαιτητής και παλαιότερα ήταν ποδοσφαιριστής, αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Φερεντσβάρος και αυτό αποτελεί ένα προσόν του, καθώς τον βοηθά να ξέρει το παιχνίδι και από την άλλη πλευρά. 

Έχει καλή επαφή με τους ποδοσφαιριστές και μπορεί να έχει επικοινωνία μαζί τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν ξέρω αν θα μπει στη διαδικασία να εξηγήσει την απόφαση του σε έναν ποδοσφαιριστή, αλλά μιλάει πολλές γλώσσες και αυτό τον βοηθά».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του, σημείωσε: «Είναι ένας αυστηρός διαιτητής, έχει δώσει 264 παιχνίδια, έχει 1173 κίτρινες κάρτες δηλαδή κατά μέσο όρο 4.5 κάρτες ανά παιχνίδι, ενώ έχει και 92 κόκκινες, κάτι που αντιστοιχεί σε 1 κόκκινη ανά 3 παιχνίδια. Το Ουγγρικό πρωτάθλημα παλαιότερα ήταν πιο τεχνικό, κατά το παρελθόν έχει σφυρίξει αγώνες Ελληνικών ομάδων, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αλλά και του Άρη, κάτι που θα τον βοηθήσει στο παιχνίδι του». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.