Το πλάνο έχει ερωτηματικά, για πολλές θέσεις... 

Γιώργος Στράντζαλης12 Δεκεμβρίου 2021

Η προετοιμασία του Αρη για τον αποψινό αγώνα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ολοκληρώθηκε χθες, οπότε και η αποστολή “πέταξε” για την Αθήνα. 

Σε αυτήν συμπεριλήφθηκε ο Χουλιάν Κουέστα, ο οποίος προπονήθηκε σε έντονους ρυθμούς στις τελευταίες ημέρες, εκτιμήθηκε ότι είναι έτοιμος και κατά πάσα πιθανότητα θα φορέσει και γάντια βασικού απέναντι στον Ολυμπιακό.

Αντιθέτως, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, έμεινε στη Θεσσαλονίκη, κι έτσι τη θέση του στο βασικό σχήμα θα πάρει ο Εμάνουελ Σάκιτς. 

Η παρουσία του Αυστριακού στο αποψινό ντέρμπι έχει κομβικό χαρακτήρα, υπό την έννοια ότι θα καλύψει το κενό ενός κομβικού παίκτη και πρέπει να ανταποκριθεί στον ρόλο του, συμβάλλοντας τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.  

Σε ότι αφορά στις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Κυρίως για τη μεσαία γραμμή, αφού η άμυνα δεν θα αλλάξει (πλην του δεξιού άκρου), με τον Γκάνεα να είναι αριστερά και τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας. 

Για τον κεντρικό άξονα υπάρχουν ερωτηματικά, καθώς στην περίπτωση που ο Άκης Μάντζιος επιλέξει να χρησιμοποιήσει τους Ντιαγέ, Σάσα και Τζέγκο, ο Μπερτόγλιο θα μετατοπιστεί στη δεξιά πλευρά και ο Ματέο Γκαρσία στην αριστερή. 

Αν όμως καταλήξει σε πλάνο με δύο αμυντικά χαφ, τότε το πιθανότερο είναι ο Ντιαγέ να πάρει φανέλα δίπλα στον Σάσα και σε αυτό το ενδεχόμενο θέση βασικού στην τριάδα της επίθεσης θα έχει ο Μπρούνο Γκάμα, με τον Μπερτόγλιο να κρατάει τον ρόλο του επιτελικού μέσου. 

Αυτό που μοιράζει σίγουρο είναι η παρουσία του Ντιάνιελ Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης, ως ο αντικαταστάτης του Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του λόγω των καρτών που συμπλήρωσε.  

Εκτός αποστολής για ακόμη ένα παιχνίδι έμειναν οι Χαϊροβιτς, Ντουάρτε και Μήτρογλου. Τρεις ποδοσφαιριστές των οποίων το μέλλον στο “Κλεάνθης Βικελίδης” μοιάζει προδιαγεγραμμένο ενόψει των προσθαφαιρέσεων που θα γίνουν στο ρόστερ τον επόμενο μήνα.

Αλλαγές με στόχο την αντίδραση

Η ήττα από την Άντβερμπ στο Βέλγιο, μα περισσότερο η κάκιστη εμφάνιση του Ολυμπιακού, οδηγούν τον Πέδρο Μαρτίνς σε σκέψεις για αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του με στόχο την αντίδραση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίθεται να προχωρήσει σε ορισμένες παρεμβάσεις στο πλάνο του, όπως για παράδειγμα την επιστροφή του Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης και του Αγκιμπού Καμαρά στον άξονα, μαζί με τους Εμβιλά και Μπουχαλάκη. 

Πολλές πιθανότητες να ξεκινήσουν στο δεξί άκρο έχουν ο Ανδρούτσος (μπακ) και ο Μασούρας (εξτρέμ), ενώ να σημειωθεί πως ο Βαλμπουενά έμεινε ξανά εκτός αποστολής, όπως συνέβη και στο ματς με την Αντβέρπ, λόγω ενοχλήσεων στην γάμπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.