Κόκκινος: Το πιστεύουν και μπορούν οι Ιταλοί

Γρηγόρης Κόκκινος11 Ιουλίου 2021

Φίλες και φίλοι γεια σας και καλά κέρδη. Φτάσαμε στον μεγάλο τελικό του Euro χωρίς να καταλάβουμε πότε πέρασε ένας ολόκληρος μήνας. Πολλά μπορούμε να πούμε για το τι είδαμε στην διοργάνωση, αλλά αυτό που σίγουρα δεν θα ξεχαστεί από κανέναν είναι το περιστατικό με τον Έρικσεν, η στάση των συμπαικτών του και κυρίως του αρχηγού της ομάδας της Δανίας που μόνο για αυτό το περιστατικό και την διαχείριση του στα μάτια μου είναι ο MVP της διοργάνωσης. Μεγάλη αποτυχία για την Γαλλία που δεν το περιμέναμε, για την Πορτογαλία και για την Γερμανία που το περιμέναμε. Τραγωδία πολλές διαιτησίες με αποκορύφωμα του Ολλανδού του ημιτελικού ανάμεσα στην Αγγλία και την Δανία με το πέναλτι φάντασμα που έδωσε ουσιαστικά στην παράταση το εισιτήριο του τελικού στους Άγγλους. UEFA MAFIA μπορείς να πεις εύκολα αλλά το μήνυμα είναι ότι ακόμα και στην εποχή του VAR γίνονται ποδοσφαιρικά «εγκλήματα».

Η Ιταλία μάτωσε για να αποκλείσει την Ισπανία και ο Μαντσίνι έκανε λάθη τα οποία παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα αλλά στην διαδικασία των πέναλτι φάνηκαν οι Ιταλοί πιο ψύχραιμοι και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό χωρίς όμως να είναι η καλύτερη ομάδα στο παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω ότι το παραλίγο πάθημα θα γίνει μάθημα για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Η Αγγλία έχει την υπογραφή του Σάουθγκειτ και τα βρήκε σκούρα στο παιχνίδι με την Δανία. Βρέθηκε πίσω στο σκορ (ήταν το πρώτο γκολ που δέχεται στην διοργάνωση) κατάφερε να ισοφαρίσει και από εκεί και πέρα το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και κυρίως σε αυτό το πέναλτι εφεύρεση του Ολλανδού διαιτητή. 

Το πλέον σίγουρο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δυο ομάδες που δέχονται πάρα πολύ δύσκολα γκολ , κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα δούμε πολλά γκολ στο παιχνίδι αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ για τίποτα. Το ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι όλοι οι ουδέτεροι φίλαθλοι θέλουν να πάρει το τρόπαιο η Ιταλία μετά την σφαγή της Δανίας στον ημιτελικό. Βέβαια εδώ δεν έχει τι θέλεις , έχει τι κάνεις και πόσο το θέλεις. Σίγουρα το θέλουν και οι δυο ομάδες τόσο οι Άγγλοι που δεν το έχουν κατακτήσει ποτέ όσο και οι Ιταλοί που όταν τραγουδούν τον ύμνο της Εθνικής τους ομάδας βλέπεις πόσο παθιασμένοι είναι. 

Στα μάτια μου πιο ΟΜΑΔΑ είναι η Ιταλία και το αξίζει να το πάρει και σε αυτό να προσθέσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια μόνο η Γαλλία το κατέκτησε ως διοργανώτρια μια φορά στην ιστορία των EURO. Αν δεν έχει καμία τρελή έμπνευση πάλι να βγάλει έξω τον Ιμόμπιλε ή τίποτε άλλο περίεργο ο Μαντσίνι, τότε πιστεύω ότι θα το πάρει. Η τεράστια διαφορά των δυο ομάδα είναι στην θέση νούμερο ένα. Ο Πίκφορντ είναι καλός τερματοφύλακας αλλά δεν ξέρει ποδόσφαιρο όπως απαιτείται στην εποχή μας και στον αντίποδα ο Ντοναρούμα και μπάλα ξέρει και έχει μπει από μικρός στα βαθιά. Με πίεση ψηλά η Ιταλική ομάδα θα εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος των Άγγλων και η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να μην βγει ο κόσμος να πανηγυρίσει λόγο του covid θα πάει άχρηστη. Αυτό πιστεύω αυτό γράφω αυτό θα ποντάρω. 

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στον αγώνα χωρίς να υποτιμώ ούτε τον Στέρλινγκ, ούτε τον Κέιν ούτε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας και κυρίως του εξαιρετικού προπονητή τους που με έχει κερδίσει με την σοβαρότητα του και τον τρόπο που διαχειρίζεται τα παιχνίδια. Κι επειδή δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες αν δούμε πάλι κανέναν περίεργο διαιτητή και περίεργες αποφάσεις τότε λυπάμαι θα χάσει το ποδόσφαιρο πρώτα και μετά εμείς τα χρήματα που θα ποντάρουμε.

To be continued ………

Πρώτη πρόταση

ΙΤΑΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ 1

Δεύτερη πρόταση

Anytime scorer Ιμόμπιλε

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.