Το πιο σημαντικό δεν είναι η νίκη, αλλά η γεμάτη εμφάνιση

Χρύσανθος Δοβλέτογλου06 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ, πλέον, είναι μία ομάδα που ξέρει να απομονώνει και ξεπερνάει γρήγορα τις κρίσεις. Απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο και τον Παναθηναϊκό ήταν κακός. Εκανε την «κοιλιά» του, όπως κάνουν όλες οι ομάδες, και χθες απέδειξε ότι μπορεί να κοιτάει το μέλλον ξανά με αισιοδοξία.

Οχι τόσο γιατί κέρδισε με 2-0 και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης, αλλά γιατί το έκανε με γεμάτη εμφάνιση και, μάλιστα, απέναντι σε ένα φορμαρισμένο σύνολο. Ο Δικέφαλος πίεσε τον αντίπαλό του, υπήρχαν στιγμές που τον έκανε να τα χάσει στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε πολλές φάσεις και το βασικότερο έβγαλε πολλή ενέργεια.

Ο Βιεϊρίνια ήταν θετικός, στην επιστροφή τους στις θέσεις των μπακ, πέτυχε το πρώτο γκολ, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα, με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ που κατέληξε σε κεφαλιά-ψαράκι του Βαρέλα. Υπήρχαν και άλλοι παίκτες, όμως, που τράβηξαν πάνω τους τα βλέμματα.

Ο Λάζαρος Λάμπρου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο και, πραγματικά, έκανε άνω κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού. Συμμετείχε σε τέσσερις μεγάλες φάσεις του ΠΑΟΚ και καθαρά από ατυχία δεν χρίστηκε σκόρερ.

Εδειξε, όμως, ξανά ότι με την ταχύτητά του και την καλή του τεχνική κατάρτιση μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια του Αμπέλ Φερέιρα, έστω ως αλλαγή. Από εκεί και πέρα, ο Λημνιός, επίσης, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και βοήθησε τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, όπως και ο Πέλκας, άσχετα αν είχε κάποιες κακές τελικές προσπάθειες.

Αυτό, άλλωστε, που θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ μέχρι το φινάλε της σεζόν για να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του, είναι η «φρεσκάδα». Η ομάδα που δεν θα ασθμαίνει στο τέλος, θεωρούμε, ότι θα είναι αυτή που θα κόψει και πρώτη το νήμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.