Το πήγε συντηρητικά, ρίσκαρε στο τέλος, αλλά έλειπε η ψύχραιμη σκέψη στην τελική ενέργεια

Στέλιος Γρηγοριάδης26 Νοεμβρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Δεν ήταν ο ΠΑΟΚ που περιμέναμε να δούμε, δεν ήταν ο ΠΑΟΚ που θα μπορούσε άνετα να νικήσει τη Σλόβαν, ήταν πάντως ο ΠΑΟΚ που πήρε έστω τη ισοπαλία και μετέθεσε την υπόθεση της συμμετοχής του σε μπαράζ για την επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ στο τελευταίο, θεωρητικά πανεύκολο παιχνίδι με τους ερασιτέχνες της Λίνκολν στην Τούμπα.

Ηταν προφανές ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήθελε να ρισκάρει. Πόνταρε σε ένα γκολ που θα ερχόταν κάποια στιγμή, αλλά αντιμετώπισε το ματς συντηρητικά και στόχευσε, αν στο μεταξύ δεν έρθει το γκολ, να επιδιώξει τη νίκη ρισκάροντας στο τελευταίο 15λεπτο. Δεν ήταν λανθασμένη η προσέγγιση, γιατί η ισοπαλία κρατούσε ολοζώντανες τις ελπίδες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Ακόμη κι αν νικήσει η Σλόβαν στην Κοπεγχάγη, πράγμα καθόλου εύκολο, αρκεί ο ΠΑΟΚ να νικήσει τη Λίνκολν με δύο γκολ περισσότερα από τη διαφορά του σκορ που θα έχει, αν νικήσει, η Σλόβαν. Κι αυτό δεν είναι δύσκολο, αν ληφθεί υπ' όψιν η δυναμικότητα της Λίνκολν.

Ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δημιούργησε μόνο μία καλή ευκαιρία, με το άστοχο σουτ του Μπίσεσβαρ από πολύ ευνοϊκή θέση, από τη σέντρα του Σίντκλει.

Στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε περισσότερο, ανέβαινε ψηλότερα όσο κυλούσε ο χρόνος και όταν όντως έγινε ροντέο το ματς στο τελευταίο τέταρτο, ήταν η ομάδα που πλησίασε με περισσότερες αξιώσεις στο γκολ. Μία καλή στιγμή είχε η Σλόβαν, τέσσερις είχε ο ΠΑΟΚ αλλά το οξύμωρο είναι ότι κλασική ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε διότι έλειψε η ψύχραιμη σκέψη στην τελική ενέργεια. Δεν έγιναν οι πάσες που έπρεπε και τα δύο σουτ του Σφιντέρσκι ήταν άστοχα. Αλλά και σ' αυτά τα δύο σουτ, υπήρχαν καλύτερες επιλογές για τον Πολωνό φορ, όπως βέβαια υπήρχαν και για τον Μιτρίτσα, που προσπάθησε να ντριπλάρει τη... μισή Σλόβαν ίσως για να γίνει ο ήρωας του αγώνα.

Το ρεζουμέ είναι ότι η ομάδα παραμένει στον στόχο της, απέφυγε, αν μη τι άλλο, ένα ακόμη σοκ και πάει με καλή ψυχολογία στο παιχνίδι με τον Αρη για να κάνει μια νέα αρχή στο Πρωτάθλημα, προσπαθώντας να πλησιάσει πάλι στην κορυφή. Παράλληλα, όμως, έδειξε, για μια ακόμη φορά, τις παθογένειές του. Εκείνες που πρέπει να αφυπνίσουν τον Λουτσέσκου ώστε να ζητήσει πάση θυσία στις μεταγραφές την προσθήκη παικτών που θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να καλύψει τις αδυναμίες της.

Υπάρχουν παίκτες που υποφέρουν πλέον συχνά από τραυματισμούς, υπάρχουν παίκτες που είναι αδύνατο να βγάζουν συνεχώς 90λεπτα, υπάρχουν και παίκτες, που, πολύ απλά, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός επίδοξου πρωταθλητή, που είναι και επίδοξος κυπελλούχος, που έχει και τη φιλοδοξία να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην Ευρώπη.

ΥΓ. Εννοείται ότι αυτή η ομάδα έχει και αγωνιστικές αρετές. Γι' αυτό ακριβώς θα είναι κρίμα να μη βοηθηθεί από έξυπνες κινήσεις στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Μπορεί. Μπορεί ακόμη και το Πρωτάθλημα, γιατί όχι και το νταμπλ, αρκεί να μην κάνουν Ιβάν και Ραζβάν το λάθος να πιστέψουν ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν με το υπάρχον ρόστερ χωρίς καμία ενίσχυση...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.