Το περυσινό πάθημα με το «πρόσω ολοταχώς για το Πρωτάθλημα», έγινε μάθημα στον Λουτσέσκου

Αρις Νικολάκης11 Ιουλίου 2022

Έπαθε. Κι έμαθε… Μετρημένος και προσεκτικός ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον απολογισμό της προετοιμασίας. Το περυσινό πάθημα με το «πρόσω ολοταχώς για το Πρωτάθλημα», έγινε μάθημα με το «κάναμε πολλή και καλή» δουλειά! Ανάφερε δε, πως η εφετινή προετοιμασία ήταν καλύτερη από την περυσινή. Κι εμείς αυτό κρατούμε σαν απόσταγμα από τον – δια στόματος Ρουμάνου προπονητή - απολογισμό της.

Εκείνο πάντως, το οποίο έχει σημασία είναι η αναφορά του - με αίσθηση από απαίτηση μέχρι έκκληση – στην πληρότητα του ρόστερ. Ήταν, που δεν ήταν πλήρες. Ήρθε η παραχώρηση του Αντώνη Τσόλακ. Ακολούθησε – σαν περίμενε στη γωνία τον ΠΑΟΚ , η ατυχία – ο τραυματισμός του Νέλσονα Ολιβέιρα. Και το ρόστερ… ξεγυμνώθηκε!

Το καλό βέβαια, είναι ο έλεγχος της δύσκολης κατάστασης. Σε χρόνο dt «έκλεισε» ο Μπράνσον Τόμας. Ήταν ήδη στα σκαριά η μεταγραφή του Ισπανού μετά τη μεταγραφή του Αντώνη Τσόλακ. «Επιστρατεύθηκε» ο Γιώργος Κούτσιας. Τον εμπιστεύθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Από το αεροπλάνο στο γήπεδο ο νεαρός φορ. Σκόραρε κιόλας. Ό, τι καλύτερο γι’ αυτόν με ανάλογη προοπτική και για την ομάδα του.

Το θέμα όμως, με τον προωθημένο φορ δεν διευθετήθηκε. Το πρόβλημα – καθώς περί προβλήματος πρόκειται – δε λύθηκε. Το κενό του Νέλσονα Ολιβέιρα παρέμεινε. Κι εδώ που τα λέμε… Το κενό του Πορτογάλου καλύπτεται!

Πώς να καλυφθεί; Σε δέκα ημέρες ο ΠΑΟΚ παίζει στη Σόφια με τη Λέφσκι. Υπάρχει παίκτης στην πιάτσα ο οποίος θα μπορέσει, να καλύψει το κενό του Νέλσονα Ολιβέιρα; Παίκτης ο οποίος σήμερα συμφωνεί; Αύριο έρχεται; Υπάρχει! Κι όχι ένας. Πολλοί λέμε εμείς αλλά…

Ρισκάρει λοιπόν, ο ΠΑΟΚ, να ξεκινήσει συζητήσεις για έναν τέτοιο παίκτη –πρώτης γραμμής βεβαίως, βεβαίως - υπό την αφόρητη πίεση αντικατάστασης του Νέλσονα Ολιβέιρα; Αξίζει, να πληρώσει για την απόκτηση ενός παίκτη ο οποίος στη συνέχεια, θα μένει στην σκιά του Πορτογάλου; Να πληρώσει μάλιστα, όσο όσο; Τούτο δε, επειδή σε τέτοια ανάγκη όσο όσο πληρώνονται οι μεταγραφές…

Η κατάσταση είναι δύσκολη. Με τέτοια δυο πόρτες έχει η ζωή για τον ΠΑΟΚ. Η μία οδηγεί σε λύση εκ των έξω. Η άλλη; Λύση εκ των έσω! Μήτε η πρώτη, μήτε η δεύτερη πόρτα εξασφαλίζουν σιγουριά για τον ορθό δρόμο. Όλα είναι ανοικτά. Δεν υπάρχει πόρτα της οποίας το διάβα, να εγγυάται οφέλη αγωνιστικά. Αγωνιστικά κι οικονομικά. Εάν κι εφ’ όσον η ΠΑΕ τα… σπρώξει για μια μεταγραφή παρούσας ανάγκης του ΠΑΟΚ, μια υπόθεση επιχειρούμε, τι θα κάνει για μέλλουσα;

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα! Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Ζοσέ Μπότο να ελέγχουν, κατά πως φαίνεται, την κατάσταση. Να μελετούν. Να ερευνούν. Να αναλύουν τα δεδομένα και με τον Ρουμάνο προπονητή, να ενεργοποιεί τάχιστα… Εναλλακτικές λύσεις. Καλή ώρα για τον ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κούτσιας!

Για να δούμε, τι θα δούμε… Κι εάν θα δούμε μέχρι την μεθεπόμενη Πέμπτη. Επιμένοντας πως ο ΠΑΟΚ ίσως – λέμε: Ίσως – σταθεί τυχερός μέσα στην ατυχία του. Και ζήσει με τον Γιώργο Κούτσια ανάλογη με τον Χρήστο Τζόλη, εξέλιξη.

Αρκεί, να επιλέξει και να διαβεί την ορθή – από τις δύο που έχει η ζωή… (και) Για τον ΠΑΟΚ – πόρτα. Ποια είναι αυτή; Εκ του αποτελέσματος θα φανεί. Όπως στρώσουν πάντως, θα κοιμηθούν (εάν τους αφήσει η …ατελεύτητη ατυχία, να κλείσουν μάτι!) στην Τούμπα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.