Το πάρε - δώσε του «Big 5» στην μεταγραφική περίοδο

Metrosport Team02 Φεβρουαρίου 2021

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου (για τους παίκτες πλην ελεύθερων) αποτελεί και επίσημα παρελθόν για τις ομάδες της χώρας μας, οι οποίες κινήθηκαν στο μεταγραφικό... παζάρι προκειμένουν να καλύψουν τα όποια κενά υπάρχουν στο ρόστερ. 

Αναμφισβήτητα, η περίοδος αυτή είτε πρόκειται για την χειμερινή, είτε για τον καλοκαιρινή, αποτελεί ίσως την πιο ενδιαφέρουσα κυρίως για τον φίλαθλο κόσμο των συλλόγων. Οι συζητήσεις, τα δημοσιεύματα αλλά και οι φήμες δίνουν και παίρνουν, αυξάνοντας αυτομάτως τις προσδοκίες, οι οποίες είναι ούτως ή άλλως μεγάλες. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις προσθαφαιρέσεις του «big 5» και το πώς ενισχύθηκαν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

ΠΑΟΚ

Δεν γίνεται να μην ξεκινήσουμε με την πολύ μεγάλη μεταγραφή του Σίντζι Καγκάβα, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιο του με την Σαραγόσα και μετακόμισε στην χώρα μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο σπουδαίος Ιάπωνας ποδοσφαιριστής με καριέρα μεταξύ άλλων σε Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με τον Δικέφαλο και αναμένεται να κάνει σύντομα και το ντεμπούτο του με την νέα του φανέλα.


Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά: Άλλη μια σημαντική προσθήκη για τον ΠΑΟΚ. Ο 26χρονος Γκανέζος αριστερός μπακ, ήρθε στην Τούμπα από την Τσέλσι με μορφή δανεισμού, για να καλύψει το κενό που άφησε ο Δημήτρης Γιαννούλης. Ο Μπαμπά, έκανε σπουδαία καριέρα στην Γερμανία με τις φανέλες των Άουγκσμπουργκ και Σάλκε, πριν μετακομίσει στην Τσέλσι, εκεί όπου η συνέχεια δεν ήταν όπως ακριβώς την περίμενε...

Μίκαελ Κρμέντσικ: Ήρθε στον ΠΑΟΚ από την Μπριζ για να καλύψει το κενό στην επιθετική γραμμή του Δικεφάλου εξαιτίας του παρατεταμένου «ντεφορμαρίσματος» του Αντόνιο Τσόλακ. Ο Κρμέντσικ, μπήκε από την αρχή στα....βαθιά, όμως έδειξε πως μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος πετυχαίνοντας μάλιστα και δύο γκολ.

Βλάντιμιρ Μπράντονιτς: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του βοσνιακού πρωταθλήματος. Ο 22 χρονος επιθετικός, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 4 ετών με τον ΠΑΟΚ και αποτελεί ένα πρότζεκτ για το άμεσο μέλλον στα χέρια του Πάμπλο Γκαρσία.

Άμρ Ουάρντα: Ο Αιγύπτιος επιθετικός δεν μπορεί να μείνει μακριά από την Τούμπα. Επέστρεψε για τέταρτη φορά και μάλλον τελευταία. Ο Ουάρντα φαίνεται πιο ώριμος από ποτέ, ενώ καταλαβαίνει και ο ίδιος πως αυτή είναι και η μοναδική του ευκαιρία να καθιερωθεί και να μεγαλουργήσει με έναν μεγάλο σύλλογο.


Λάζαρος Λάμπρου: Ο Λάζαρος Λάμπρου αποτελούσε ένα από τα πρότζεκτ του ΠΑΟΚ, όμως η εξέλιξη του μέχρι στιγμής δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο δανεισμός του στην Ολλανδική Τβέντε δεν ήταν και ο ιδανικότερος λόγω και των πολλών προβλημάτων της ομάδας η οποία βρίσκεται στο -20 από την κορυφή. Πλέον, έχει μια δεύτερη ευκαιρία και αυτός υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία για να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Άντερσον Εσίτι, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Δημήτρης Γιαννούλης: Ο Εσίτι, αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ με το ποσό των 3 εκ. ευρώ όμως ποτέ δεν έδειξε τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε από τον Δικέφαλο. Πήρε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησε ποτέ. Πλέον, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Τουρκίας για λογαριασμό της Γκεζτεπέ. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ήταν από τους βασικούς πυλώνες των τελευταίων ετών στον ΠΑΟΚ και ένα από τα βασικά εργαλεία για την κατάκτηση του ντάμπλ. Την φετινή χρονιά όμως ο «Μπίσι», δεν έδειξε σε καμία περίπτωση κανένα από αυτά τα στοιχεία για τα οποία ξεχώρισε. Εδώ και λίγες μέρες αγωνίζεται στην Κύπρο για τον Απόλλων Λεμεσού.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης ήταν ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τουλάχιστον σε χρηματιστηριακή αξία. Οι προτάσεις για το πρόσωπο του ήταν πολλές και από σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Μετά τον κορωνοϊό, η απόδοση του έπεσε όμως έχει την ποιότητα για να επιστρέψει στα στάνταρ που έχει συνηθίσει τον κόσμο. Η Νόριτς, έδειξε πως θέλει να επενδύσει πάνω του γι' αυτό τον απέκτησε με μορφή δανεισμού, ενώ θα ολοκληρωθεί η αγορά του σε περίπτωση που η αγγλική ομάδα προβιβαστεί στην Πρέμιερ Λιγκ.


Άρης

Κώστας Μήτρογλου: Οι συστάσεις για τον Κώστα Μήτρογλου είναι περιττές. Ο «πιστολέρο» με σπουδαία καριέρα στην χώρα μας με την φανέλα του Ολυμπιακού κυρίως, αλλά και του Πανιώνιου και του Ατρόμητου υπέγραψε ως ελεύθερος από την Μαρσέιγ. Ο σπουδαίος Έλληνας φορ, έχει περάσει επίσης και από την Φούλαμ, την Μπενφίκα, την PSV και την Γαλατασαράι. Πλέον θα πρωταγωνιστεί στην χώρα μας με την φανέλα του Άρη στην προσπάθεια των «κιτρίνων« να καθιερωθούν στην δεύτερη θέση.


Νικόλας Ιωάννου: Ο Κύπριος αριστερός μπακ υπέγραψε στον Άρη για έξι μήνες ως δανεικός από την Νότιγχαμ Φόρεστ. Η αλήθεια είναι πως ο Άρης αντιμετώπιζε μεγάλο θέμα σε αυτή την θέση καθώς ο Σάκιτς που είχε επιστρατεύσει ο Μάντζιος αναγκαζόταν να αγωνιστεί με ανάποδο πόδι πράγμα που έκανε την...δουλειά του ακόμα πιο δύσκολη. Ο Ιωάννου, έχει δώσει πολλές λύσεις στον προπονητή του Άρη, ενώ έχει καταφέρει να πετύχει και ένα γκολ.

Μπρούνο: Ο Βραζιλιάνος, έλυσε την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό και υπέγραψε στον Άρη, ενώ είχε πρόταση και από τον Ατρόμητο με τον οποίο έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης αλλά και δεξί...μπακ, θέση την οποία κάλυψε στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ξεχωρίζει για την τεχνική του και τις προσωπικές του ενέργειες, ενώ αναμένεται να βοηθήσει πολύ τον Άρη ο οποίος σε αυτή την θέση έχει ποδοσφαιριστές όπως ο Μπρούνο Γκάμα και ο Ματέο Γκαρσία.

Τόνι Ντάτκοβιτς και Κρίστιαν Λόπεθ: Δύο μεταγραφικές καλοκαιρινές προσθήκες για τον Άρη οι οποίες δεν απέδωσαν. Ακολούθησαν αμφότεροι τον ίδιο δρόμο και πλέον αγωνίζονται στην Καρταχένα με την μορφή δανεισμού.

ΑΕΚ

Όλεγκ Νταντσένκο: Η μεταγραφή του στην ΑΕΚ έγινε «σίριαλ». Ο Ουκρανός μπακ, ήταν στο ραντάρ της ΑΕΚ για πολύ καιρό και η περίπτωση του αρχικά είχε...κοπεί. Βέβαια, βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο ύστερα από τις απαιτήσεις που είχε ο Κένι Λάλα που ήταν και νούμερο «1» στόχος της «Ένωσης». Οι δύο πλευρές τα είχαν βρει σε όλα όμως η Ούφα που αγωνιζόταν ο Νταντσένκο υπό μορφή δανεισμού από την Ρούμπιν Καζάν, δεν ήθελε με τίποτα να χάσει τον παίκτη. Εν τέλει, ύστερα από πολλές συζητήσεις ο Ουκρανός μπακ ταξίδεψε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ, σε ένα ντιλ που υπολογίζεται γύρω στο 1.5 εκατομμύρια ευρώ.


Πέταρ Καρακλάγιτς, Νταβίντ Σιμάο και Φοίβοτς Μποτός: Τρεις περιπτώσεις ποδοσφαιρστών με διαφορετικά δεδομένα. Ο Καρακλάγιτς, αποτελούσε επιλογή του Ίλια Ίβιτς, όμως ο Σέρβος μέσος φάνηκε πως δεν είναι έτοιμος γι' αυτό το επίπεδο. Πλέον αγωνίζεται στην Ράντ με την μορφή δανεισμού. Ο Νταβίντ Σιμάο, ήρθε στην ΑΕΚ όταν στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο Μιγέλ Καρντόσο. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτησή του. Φέτος, αγωνίζεται στην Πορτογαλία για χάρη της Μορεϊρένσε. Ο Φοίβος Μποτός, είναι ένα από τα πρότζεκτ που πιστεύουν πολύ στην ΑΕΚ. Έχει βγει από τις ακαδημίες του συλλόγου και έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Στην πρώτη ομάδα δύσκολα θα επαίρνε συμμετοχές γι'αυτό προτιμήθηκε να δωθεί δανεικός στην Γκο Αχέντ Ίγκλς από την Ολλανδία.

Ολυμπιακός

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Ένας από τους καλύτερους Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς των τελευταίων ετών. Σπουδαία καριέρα σε Ιταλία με τις φανέλες των Τζένοα και Μίλαν, στην Γερμανία με Βέρντερ και Ντόρτμουντ, σε Αγγλία με την Άρσεναλ και πλέον στην χώρα μας αρχικά με την ΑΕΚ και τώρα με τον Ολυμπιακό. Ήρθε να πρωταγωνιστήσει ξανά δημιουργώντας ένα πολύ ποιοτικό δίδυμο μαζί με τον Σεμέντο. Υπέγραψε συμβόλαιο 3 ετών με τους «ερυθρόλευκους», αφού πρώτα βρήκε την χρυσή τομή με την Άρσεναλ για να λύσει την συνεργασία του.


Κένι Λαλά: Ακούστηκε για την ΑΕΚ αλλά υπέγραψε τελικά στον Ολυμπιακό. Ο 30 χρονος δεξιός μπακ, αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στο Στρασβούργο, ενώ υπέγραψε για 3 έτη με τον ομάδα του Μαρτίνς, κοστίζοντας κάτι λιγότερο από 500.000 ευρώ.

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ: Ο Μολδαβός αριστερός μπακ, ήρθε στον Ολυμπιακό για να δώσει ανάσες στον Χολέβας. Οι «ερυθρόλευκοι», έδωσαν μεγάλη μάχη με την Πόρτο για την απόκτηση του νεαρού ποδοσφαιριστή και κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του την τελευταία στιγμή.

Παπού Αμπέ Σισέ: Αποτελούσε βαρόμετρο τις τελευταίες χρονιές για την άμυνα του Ολυμπιακού, όμως μετά την άνοδο του Μπα, έχασε την θέση του στο βασικό σχήμα. Φέτος, θα αγωνίζεται στο Σαμπιονά με την μορφή δανεισμού για λογαριασμό της Σεντ Ετιέν.

Γιώργος Μανθάτης και Χιλάλ Σουντανι και Μπρούνο, έλυσαν τα συμβόλαιά τους με τον Ολυμπιακό και αναζητούν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους.

Πέπε: Προσωπική επιλογή του Πέντρο Μαρτίνς. Αγωνιζόταν στην Γκιμαράες, ενώ μάλιστα ήταν εκ των κορυφαίων μέσων του Πορτογαλικού πρωταθλήματος. Στον Ολυμπιακό πέρασε και δεν ακούμπησε. Ο Μαρτίνς, θέλει να δώσει παιχνίδια στων ποδοσφαιριστή γι'αυτό τον παρέδωσε δανεικό στην Φαμιλικάο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ρούμπεν Βινάγκρε: Ήρθε στην χώρα μας μετά βαϊων και κλάδων ως δανεικός από την Γούλβς. Δεν ήταν ποτέ έτοιμος να αγωνιστεί γι'αυτό την έκανε με...ελαφρά επιστρέφοντας πίσω στην Αγγλική ομάδα.

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός λόγω Πιέρ Ντρεοσί, κινήθηκε κυρίως στην Γαλλική αγορά από την οποία απέκτησε τους Σεϊκ Νιάς ως δανεικό από την Λιλ, αλλά και τον Γένι Ενγκαμπακοτό από την Γκινγκάμπ. Ο πρώτος, αγωνίζεαι ως κεντρικός χαφ, σε μια θέση που ο Λάζλο Μπόλονι είχε ζητήσει παίκτη από την διοίκηση του συλλόγου, ενώ ο δεύτερος αποκτήθηκε ως ελεύθερος και αγωνίζεται κυρίως ως εξτρέμ. Μάλιστα, έχει και 3 συμμετοχές με την Εθνική του Κονγκό. Βέβαια, οι μεταγραφικές προσθήκες για τους «πράσινους δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς απέκτησαν και τον Γιουνούς Σανκαρέ ως ελεύθερο από την ΤΣΣΚ Σόφιας, για να δώσει επιπλέον λύσεις στον άξονα.


Ο Αντονίτο και ο Φάνης Μαυρομάτης, έλυσαν την συνεργασία τους με τον Παναθηναϊκό, με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό να βρίσκει την επόμενη ποδοσφαιρική του... «στέγη» στον Ατρόμητο. 

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, δεν πήρε τον αναμενόμενο χρόνο συμμετοχής που ήθελε στο «Τριφύλλι» γι' αυτό ζήτησε να παραχωρηθεί δανεικός σε ομάδα του εξωτερικού. Η Φορτούνα Σιτάρντ, κινήθηκε αστραπιαία και απέκτησε τον νεαρό ποδοσφαιριστή με την μορφή δανεισμού. ενώ ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε και ένα ποσοστό 30% σε περίπτωση μελλοντικής μεταγραφής.

Βασίλης Ζαγαρίτης: Ένας από τους πολλούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που βγήκαν από στα «σπλάχνα» του συλλόγου. Δεν πρόλαβε να κάνει πολλές συμμετοχές στο βασικό σχήμα, αλλά ξεχώρισε αμέσως. Πλέον, αγωνίζεται στην Πάρμα στο Ιταλικό πρωτάθλημα, σε μια μεταγραφή που ο μοναδικός χαμένος ήταν ο Παναθηναϊκός.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.