Το πάλεψε ο Ολυμπιακός, αλλά είχε Αλέν...

Δημήτρης Καλαϊτζής07 Αυγούστου 2020

Το τραγικό λάθος του Αλέν στο ξεκίνημα του αγώνα πλήρωσε ο Ολυμπιακός και μοιραία έμεινε εκτός Ευρώπης. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν πάρει την πρόκριση, αλλά το λάθος το Γάλλου γκολκίπερ σε συνδυασμό με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που έχασαν , του στέρησαν το όνειρο. Συμβολή στην πρόκριση της Γουλβς είχε ο πορτιέρε της ομάδας, Ρούι Πατρίσιο, που όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών! Οι Άγγλοι στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τη Σεβίλλη.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Χιμένες από την άσπρη βούλα στο όγδοο λεπτό της αναμέτρησης.

Εφιαλτικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό 

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στη Γουλβς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά από λάθος του Γκιγιέρμε, ο Χιμένες έκλεψε την μπάλα και έκανε με τη μία το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Aλέν έκανε τραγική εκτίμηση της μπάλας και ανέτρεψε τον Ποντένσε, με τον πρώην ερυθρόλευκο να κερδίζει πέναλτι. Ο Χιμένες ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, γράφοντας το 1-0.

Στο 19΄ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Μασούρας βρήκε τον Τσιμίκα και ο τελευταίος έκανε το σουτ με τον Πατρίσιο να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.

Πέτυχε γκολ ο Ολυμπιακός, αλλά ακυρώθηκε

Στο 29΄ η ομάδα του Μαρτίνς πέτυχε γκολ με τον Καμαρά, ωστόσο μετά τη χρήση του VAR το τέρμα ακυρώθηκε, καθώς στην αρχή της φάσης ο Ελ Αραμπί ήταν εκτεθειμένος.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Γουλβς απείλησε με τον Νέβες, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Αλέν που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα.

Στο 61΄ η Γουλβς έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, αλλά ο Αλέν απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Ποντένσε.

Στο 65΄ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά και ο Πατρίσιο μπλόκαρε την μπάλα. Δυο λεπτά μετά οι Πειραιώτες άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Ελ Αραμπί βρήκε στο δοκάρι.

Στο 79΄ ο Μπα έκανε εγκληματικό λάθος, αλλά για καλή του τύχη δεν το πλήρωσε, καθώς ο Ζότα αστόχησε απέναντι στον Αλέν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του Γκιγιέρμε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πατρίσιο. 

Ο Πατρίσιο έστειλε την Γουλβς στην επόμενη φάση

Στο 81΄ ο Πορτογάλος πορτιέρε της Γουλβς απέκρουσε εντυπωσιακά την εξ επαφής κεφαλιά του Χασάν, κρατώντας όρθια την ομάδα του. Δυο λεπτά μετά, ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν. Ο Μουτίνιο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός έχασε μία ακόμα ευκαιρία με τον Ομάρ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Μαρτίνς να μένει εκτός Ευρώπης. 

Οι συνθέσεις:

Γουλβς: Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Σαΐς, Ντόχερτι, Νέβες, Μουτίνιο, Χόνι (17΄Βινάγκρε), Τραορέ (57΄ Ζότα), Χιμένες, Ποντένσε (71΄Ντεντόνκερ)

Ολυμπιακός: Αλέν, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (82΄ Καφού), Καμαρά (65΄ Χασάν), Μπουχαλάκης (46΄ Φορτούνης), Μασούρας (46΄ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Αραμπί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.