Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε - Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική!

Παναγιώτα Χαλκιά09 Σεπτεμβρίου 2022

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ γνωρίζοντας την ήττα από την Ισπανία με 9-6. Αυτή είναι και η τέταρτη φορά που η γαλανόλευκη κατακτά τη δεύτερη θέση τα τελευταία 12 χρόνια (2010,2012,2018).

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ελλάδα δεν καταφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Εθνική κατάφερε να αποκόψει τη φουνταριστή των Ισπανών, όμως, δεν μπόρεσε να βρει λύση στις καλές επιλογές των Ισπανών από την περιφέρεια και δέχθηκε τρία γκολ.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η γαλανόλευκη κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα και με παίκτρια παραπάνω η Χυδηριώτη νίκησε την Τέρε με δυνατό σουτ και μείωσε σε 3-1. Η Ισπανία έβαλε και τέταρτο γκολ αλλά η Εθνική εκμεταλλεύτηκε την παίκτρια παραπάνω και η Πλευρίτου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ και με ένα σκαστό σουτ η Σιούτη μείωσε σε 4-3.

Στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου, η Εθνική έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Η Ξενάκη κέρδισε πέναλτι αλλά η Τέρε απέκρουσε την εκτέλεση της Πλευρίτου. Τυχερή στάθηκε και η Σταματοπούλου, η οποία με τη βοήθεια του δοκαριού απέκρουσε το πέναλτι της Εσπάρ.

Η Ισπανία κέρδισε πέναλτι σε δεύτερη διαδοχική επίθεση και η Ρουίθ το μετέτρεψε αυτή τη φορά σε γκολ και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στη «φούρια ρόχα». Η άμυνα κυριάρχησε σε αυτό το δεκάλεπτο. Οι Ελληνίδες παίκτριες δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο τέρμα.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ξενάκη έκανε σεφτέ στα γκολ μειώνοντας σε 5-4 αλλά η Ισπανία πήρε ξανά προβάδισμα δυο τερμάτων με την Ορτίθ. Η Πλευρίτου έφερε ξανά τη γαλανόλευκη μια ανάσα από την ισοφάριση με γκολ στο 6' και η Χυδηριώτη έφερε το ματς στα ίσα (6-6). Οι Ισπανίδες με παίκτρια παραπάνω έκαναν το 7-6 με την Ορτίθ και η Γκαρθία στο 2΄τους έδωσε ξανά προβάδισμα δυο τερμάτων. Ένα λεπτό πριν το φινάλε, η Ισπανία βρήκε και άλλο γκολ και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. 

Οκτάλεπτα: 3-0, 4-3, 5-3, 9-6.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.