Το νεύρο του ΠΑΟΚ, η συμπαγής ΑΕΚ και το «καυτό» β’ ημίχρονο

Παναγιώτα Χαλκιά23 Ιανουαρίου 2021

Η 18η στροφή του πρωταθλήματος κρύβει ντέρμπι Δικεφάλων. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα βρεθούν στη σέντρα της Τούμπας με στόχο τους τρεις βαθμούς. Οι δύο ομάδες θέλουν πάση θυσία τη νίκη ώστε να παραμείνουν στο κυνήγι του τίτλου.

ΠΑΟΚ: Έγινε πιο παραγωγικός με Γκαρσία

Οι φωνές του Ιβάν Σαββίδη έπιασαν τόπο. Από το δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με το ΝΠΣ Βόλο και έπειτα ο ΠΑΟΚ φαίνεται έτοιμος να σβήσει την κακή εκκίνηση του 2021 και να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για τον τίτλο. Οι παίκτες βγάζουν ένταση, νεύρο και παλεύουν τα παιχνίδια μέχρι το φινάλε. Μετρούν 10 νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες. Έχουν σημειώσει 30 τέρματα και έχουν δεχθεί 13.

Εντός έδρας παραμένουν αήττητοι. Σε οχτώ παιχνίδια έχουν πανηγυρίσει έξι τρίποντα ενώ δύο φορές πήραν το βαθμό της ισοπαλίας. Είναι παραγωγικοί καθώς έχουν δημιουργήσει 120 τελικές προσπάθειες και σκοράρουν ένα γκολ κάθε οχτώ. Είναι λιγότερο ευάλωτοι στην άμυνα καθώς έχουν δεχθεί μόλις πέντε τέρματα.

Προσοχή ο Κρμέντσικ!

Άκρως θετική είναι η μέχρι τώρα παρουσία του Μίχαελ Κρμέντσικ με τα «ασπρόμαυρα». Ο Τσέχος επιθετικός έχει αγωνιστεί μόλις 190’ στο πρωτάθλημα και μετρά ήδη δύο τέρματα. Και δεν είναι μόνο ότι βρίσκει δίχτυα. Είναι μέσα στις φάσεις, κάνει αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή και κρατά τους αμυντικούς πίσω. Φαίνεται πως θα δώσει λύση στην επίθεση.

Σφιντέρσκι και Τζόλης ηγούνται μέχρι στιγμής της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Ο Πολωνός επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με επτά τέρματα ενώ ο νεαρός φορ έχει προσθέσει άλλα τέσσερα. Ακολουθεί ο Ίνγκασον με τρία.

ΑΕΚ: Πιο συμπαγής με Χιμένεθ

O Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε για τέταρτη φορά στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Η ΑΕΚ των ημερών Καρέρα έμοιαζε με καράβι που βουλιάζει και έδειχνε ικανή να δεχθεί ανά πάσα στιγμή γκολ. Η έλευση του Ισπανού την έκανε ομάδα. Η Ένωση άλλαξε πρόσωπο και μπορεί η εκκίνηση να έφερε μια ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ίδια.

Έγινε πιο συμπαγής αμυντικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το Φάληρο έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια (Παναιτωλικός, Λαμία, Άρης). Σε αντίθεση με τον Καρέρα, όπου σε 12 παιχνίδια είχε δεχθεί γκολ στα εννέα. Κάτι άλλο που ξεχωρίζει είναι ότι τα παιχνίδια κρίνονται στο γκολ. Στα τρία τελευταία παιχνίδια ο δείκτης του σκορ παρέμεινε στο 1-0 ενώ και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο η νίκη ήρθε με ένα τέρμα διαφορά (2-1).

Δύο ήττες έχει υποστεί η ΑΕΚ εκτός έδρας ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε τέσσερα παιχνίδια. Προσέχει την άμυνα της καθώς έχει δεχθεί μόλις οχτώ γκολ ενώ εντός έδρας η εστία της έχει παραβιαστεί εννέα φορές. Σκοράρει μια φορά κάθε έξι τελικές προσπάθειες ενώ ο αντίπαλος χρειάζεται ισάριθμες προσπάθειες για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Συνολικά έχει σκοράρει 11 φορές έναντι οχτώ των αντιπάλων της.

Ο Καρίμ την οδηγεί

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ είναι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός επιθετικός δίνει λύσεις στην επίθεση και μετρά οχτώ τέρματα σε 15 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ακολουθούν οι Γκαρσία, Λιβάια και Ολιβέιρα με τρία.

H αρχή και το φινάλε «καίνε»

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι παραγωγικοί. Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκουν δίχτυα κάθε οχτώ τελικές προσπάθειες ενώ η Ένωση κάθε έξι. Στο πρώτο μισάωρο (0-30) και στο τελευταίο (60-90) είναι αμφότεροι άκρως παραγωγικοί. Ο μεν, ΠΑΟΚ έχει σημειώσει οχτώ και 17 γκολ αντίστοιχα ενώ η δε, ΑΕΚ εννέα και 14.

Συγκεκριμένα, το δυνατό χρονικό σημείο των «ασπρόμαυρων» είναι το τελευταίο τέταρτο (75-90) των παιχνιδιών όπου μετρούν 11 γκολ. Αντίστοιχα, των «κιτρινόμαυρων» το διάστημα ανάμεσα στο 60ο έως και το 75ο λεπτό, όπου έχουν βρει δίχτυα οχτώ φορές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.