To μπάσκετ έχει μπει σε νέα τροχιά!

Στέλιος Παρθενάκης29 Σεπτεμβρίου 2021

Ηταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια το ελληνικό μπάσκετ είχε πέσει σε ανυποληψία. 

Η ανάγκη για αλλαγή προσώπων και καταστάσεων ήταν μονόδρομος. Χρειάζονται νέες ιδέες, πρόσωπα, πλάνα και συμπεριφορές.

Από την 12η Σεπτεμβρίου η ανάδειξη του Βαγγέλη Λιόλιου έδειξε με το καλημέρα τον δρόμο. Οι πρώτες αποφάσεις ειλημμένες και καθοριστικές… Ηδη, τα αποτελέσματα των χθεσινών επίσημων προγραμματικών εξαγγελιών του Βαγγέλη Λιόλιου έχουν δώσει άλλη πνοή και αισιοδοξία.

Το βασικό μήνυμα που έστειλε είναι αυτό της ενότητας, επαναλαμβάνοντας πως “το μπάσκετ ενώνει”, ξεκαθαρίζοντας πως το άθλημα για να βρεθεί και πάλι στην κορυφή χρειάζεται τους πάντες, αλλά και τη σημασία του σωματείου, του κάθε σωματείου, σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκεται. Ο κ. Λιόλιος αναφέρθηκε σε όλους τους σχετικούς πυλώνες, όπως οι Εθνικές Ομάδες, τα σωματεία και οι εθνικές κατηγορίες, το μπάσκετ γυναικών, το αναπτυξιακό πρόγραμμα, τα οικονομικά, τις σχέσεις με τον ΕΣΑΚΕ, την ΚΕΔ, το 3Χ3 και αναφέρθηκε στο τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί όλο το πλάνο του και κάθε κίνηση: Ισονομία, αξιοκρατία, διαφάνεια.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει ξεκάθαρα το χρίσμα της νέας Εθνικής Ομάδας, από 1/1/2022, όλα τα κόστη των ενώσεων, μισθοδοσίες, ενοίκια, πάγια κλπ, τα αναλαμβάνει πλήρως η ΕΟΚ με ετήσιο κόστος 900.000 ευρώ και ο Νίκος Πιτσίλκας με τον Χρήστο Χριστοδούλου θα είναι οι νέες κεφαλές της ΚΕΔ.

Επίσης, είναι πολλά μικρά και δευτερεύοντα ζητήματα που αφορούν την ολότητα του ελληνικού μπάσκετ με ριζικές τομές σε όλα τα επίπεδα του, τα οποία θα φανούν στην πορεία του χρόνου.

Εν κατακλείδι, ένα είναι σίγουρο… Το πολύπαθο ελληνικό μπάσκετ μπήκε σε νέα τροχιά και δεν περισσεύει κανείς.

*Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε όπως έπρεπε τον Βασίλη Σπανούλη. Και η επιστροφή του στην Stoiximan.gr Basketleague είναι πολύ ευχάριστο νέο για το μέλλον του ελληνικού συλλογικού μπάσκετ.

*Για συμπεριφορές αχαριστίας και οικονομικής ασυνέπειας δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε, αλλά όλα πλέον στην μπασκετική πιάτσα είναι γνωστά «χαρτί και καλαμάρι».

*Ξεκίνημα το σαββατοκύριακο στο Πρωτάθλημα, σκέψεις για final 4 ή final 8 στο Κύπελλο Ελλάδας. Έρχονται ωραία πράγματα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.