Το «μπαμ» με τον Σέικ Ντιόπ και το αποτυχημένο deal με την Ατλέτικο Μαδρίτης

Βασίλης Μάστορας23 Ιουνίου 2022

Για όσους έχουν εμπειρία από τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλες ποδοσφαιριστές ομάδες, για τον δανεισμό των ταλαντούχων παικτών τους, δεν ήταν δύσκολο να προβλέψουν ότι το ταξίδι Καρυπίδη-Μπούργος στην Ισπανία μπορεί να αποδεχθεί… «άνθρακας». 

Είναι γνωστό ότι καμία σοβαρή ευρωπαϊκή ομάδα δεν εμπιστεύεται ένα ποδοσφαιρικό της κεφάλαιο σε μία άλλη ομάδα απλώς γιατί έχει φιλικές σχέσεις με τον προπονητή της. Ψάχνει πολλά άλλα πράγματα, όπως η οργάνωση της, το επίπεδο τού Πρωταθλήματος που αγωνίζεται, τις φιλοδοξίες της και πάει λέγοντας. «Ρουσφέτια» σε τέτοιο επίπεδο δε γίνονται εύκολα. Οπότε οι επαφές των ανθρώπων του Αρη με τους αντίστοιχους της Ατλέτικο Μαδρίτης, μόνο σε ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο θα απέφεραν καλά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ρικέλμε και ο Καμέγιο, ποδοσφαιριστές τα ονόματα των οποίων ήταν γραμμένα στη λίστα μεταγραφών των «κίτρινων», οδεύουν προς την Βαγιεκάνο. Δηλαδή η Ατλέτικο προτιμάει να δώσει τους ποδοσφαιριστές στην 12η στο περσινό Πρωτάθλημα της La Liga από το να τους δανείσει στον Αρη.

Ο Αρης λοιπόν, παρά την παρουσία του Μπούργος, δεν κατάφερε να κάνει το μεταγραφικό «μπαμ» από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Κατάφερε όμως να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του 24χρονου χαφ Πάπε Σέικ Ντιόπ που έχει ύψος 1,80μ.

Ο Ντιόπ το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Θέλτα Βίγκο και έκανε το ντεμπούτο του στη La Liga στις 12 Δεκεμβρίου σε ηλικία 18 ετών. Επέκτεινε το συμβόλαιό του ως το 2021 και τον Αυγούστο του 2017 τον απέκτησε η Λιόν για πέντε χρόνια δαπανώντας δέκα εκατομμύρια συν άλλα τέσσερα ως πιθανά μπόνους! Το νέο επαγγελματικό εγχείρημα του Σέικ Ντιόπ δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Ετσι το 2019 επέστρεψε στη Θέλτα και την επόμενη σεζόν δόθηκε εκ νέου δανεικός αυτή τη φορά στη Ντιζόν που διατηρούσε και οψιόν αγοράς του ύψους 5 εκ. ευρώ στην οποία αγωνίστηκε σε 22 αγώνες (13 βασικός). Φέτος είχε μόλις τέσσερις συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα της Λιόν. Τη φανέλα της Γαλλικής ομάδας συνολικά την έχει φορέσει 25 φορές.

Σε μικρή ηλικία αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές εθνικές της Ισπανίας με την οποία κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U19 το 2015, αλλά τελικά επέλεξε την Εθνική Σενεγάλης.

Ο Σενεγαλέζος, παρά τις παλινδρομήσεις που είχε στην καριέρα του, αποτελεί σημαντική μεταγραφική ενίσχυση για τον Αρη. Εχει εικόνες από τα κορυφαία Πρωταθλήματα της χώρας και αναζητεί το επαγγελματικό του restart στην Ελλάδα. Αυτό το κίνητρο του Σενεγαλέζου αποτελεί ένα τεράστιο αβαντάζ για τον Αρη, το οποίο όμως θα πρέπει να το κεφαλαιοποιήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.