Το Μουντιάλ του 2030... σπρώχνει σε Νέα Τούμπα 40.000 θέσεων

Κώστας Πετρωτός28 Οκτωβρίου 2022

Κάναμε αναφορά στο θέμα πριν λίγες μέρες και είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε: μόνο αδιάφορη δεν περνά στην Τούμπα η συνυποψηφιότητα της Ελλάδας με την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο για το Μουντιάλ του 2030. Η Νέα Τούμπα είναι ένα από τα γήπεδα που η χώρα μας θέλει να εντάξει στον σχετικό φάκελο και αυτό έχει φέρει κινητικότητα στους συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη. Σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να επηρεάσει και το ίδιο το σχέδιο για το νέο γήπεδο και να ωθήσει προς την επιλογή κατασκευής ενός σταδίου με χωρητικότητα 40.000 θεατών. 

Ως γνωστό, με βάση τους τωρινούς κανονισμούς της FIFA, είναι υποχρεωτικό τα γήπεδα σε τελικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων να έχουν μίνιμουμ αυτή την χωρητικότητα. Βέβαια, αυτό μπορεί να αλλάξει όσο αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν σε Μουντιάλ, προς το παρόν όμως είναι βασική προϋπόθεση. Και αυτό ωθεί σε σκέψεις για Νέα Τούμπα 40.000 θέσεων.

Ακόμη είναι νωρίς κανείς να μιλήσει για τελικές αποφάσεις, ωστόσο, θα πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας αυτή την προοπτική, ίσως και με μία ευέλικτη μορφή γηπέδου: να κατασκευαστεί ένα γήπεδο που να διαθέτει αυτή την χωρητικότητα, αλλά μετά το Μουντιάλ, να μπορεί να μειωθεί και να χρησιμοποιηθούν αλλιώς οι επιπλέον χώροι, μίας και είναι μεγάλος ο αριθμός θέσεων για ματς ελληνικού πρωταθλήματος.

Το θέμα είναι ένα από αυτά που μελετώνται πιο ζεστά από τότε που διαφάνηκε ότι η υπάρχει η προοπτική η Νέα Τούμπα να γίνει μουντιαλικό γήπεδο, κάτι που αν συμβεί μπορεί να φέρει και επιπλέον, σοβαρή χρηματοδότηση, από τους Σαουδάραβες που δείχνουν να καίγονται να διοργανώσουν το Παγκόσμιο του 2030. Γι’ αυτό άλλωστε ενισχύουν την υποψηφιότητά τους με την Ελλάδα και την Αίγυπτο, για να το πλασάρουν ως Μουντιάλ των τριών ηπείρων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.