Το μιντιακό... αντι-ΠΑΟΚτσήδικο «μπλοκ» στην πρώτη γραμμή

Δημήτρης Μπούζας16 Οκτωβρίου 2021

Περιστασιακά κατά το παρελθόν, κάποιες φορές αναγκαστήκαμε να ασχοληθούμε με τοποθετήσεις συγκεκριμένων ΜΜΕ, που ξεπερνούσαν τα όρια της κριτικής και προσέγγιζαν τα αντίστοιχα της εχθροπάθειας σε θέματα που αφορούσαν τον ΠΑΟΚ

Πήραμε θέση και καταγγείλαμε τις πασιφανέστατες προκαταλήψεις σε βάρος της λαοφιλέστατης βορειοελλαδίτικης ομάδας, χωρίς βέβαια να καταφέρουμε να βάλουμε φρένο στην προσπάθεια ενός μιντιακού συνασπισμού, που είχε διαμορφωθεί για συγκεκριμένους και ευνόητους λόγους. Ενός μιντιακού τιμ που είχε στόχο να αποδομήσει και να απαξιώσει τον δικέφαλο. 

Η επικοινωνιακή υποβάθμιση που δεν διέφερε σε τίποτε από μία κυνική «επικήρυξη» και «προγραφή» της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη, βρήκε όπως αποδείχθηκε αρκετούς να συμφωνούν. Οι ιδιοτελείς σκοπιμότητες και οι δόλιες προθέσεις όσων συγκρότησαν τον ιδιόπτυπο αυτόν συνεταιρισμό του μίσους, της εχθροπάθειας και της εξυπηρέτησης ιδίων και σκοτεινών συμφερόντων χωρίς να κρατηθούν προσχήματα, έδειξαν ολοκάθαρα κι επιπρόσθετα πως εκτός των φτηνών πελατειακών σχέσεων που υπήρχαν στο σκεπτικό τους, συμπεριέλαβαν την ανησυχητική παρουσία και του ηγέτη του ΠΑΟΚ στον χώρο που διαφέντευαν μονοπωλιακά. 

Έτσι, πολύ άνετα οι προθέσεις, οι ανιχνεύσεις και οι προειδοποιήσεις συνέκλειναν και συγκεράστηκαν σε ένα «δόγμα». Σε ένα «δόγμα» που παρέμεινε και παραμένει όρθιο και αφορά μία διαχρονική εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η συμπεριφορά αυτή κάποιες φορές υποβαθμιζόταν και περιοριζόταν έξυπνα και διακριτικά, με τον φόβο και τον υπολογισμό ότι αφορούσε μια ομάδα με μεγάλη δημοφιλία. 

Στο μπλοκ περίοπτη θέση κατέχουν η NOVA, το MEGA και το κρατικό κανάλι. Ως γνωστόν το συνδρομητικό έχει βεβαρυμένο αντι-ΠΑΟΚτσήδικο μητρώο. Δεν χρειάζεται ως εκ τούτου να αναφερθούμε σε περιστατικά που έγραψαν ιστορια, όπως επί παραδείγματι το ότι είχε γίνει βήμα του συγχωρεμένου Σάββα, στους αλήστου μνήμης παραληρηματικούς αντι-ΠΑΟΚτσήδικους αφορισμούς του. 

Όπως το ίδιο είχε γίνει και η κρατική ΕΡΤ με την αξιοθρήνητη αθλητική της εκπομπή. Οι εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα NOVA, είναι αλήθεια πως με τη νέα ιδιοκτησία που την κράτησε ζωντανή (απέφυγε τελικά τη χρεοκοπία) δείχνει μία προσπάθεια βελτίωσης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ξεριζώθηκε ο απερίγραπτος και ανεκδιήγητος αντι-ΠΑΟΚτσήδικος ψυχισμός, που διακατείχε πολλά από τα σημαντικά στελέχη της. Τα κρούσματα είναι λιγότερα. 

Το «δόγμα» βαθύριζο και οι εναπομείναντες υποστηρικτές του, κάποιες στιγμές δεν χάνουν βέβαια την ευκαιρία να εκδηλωθούν, επιλέγοντας έναν πλέον έξπυνο και διακριτικό τρόπο. Για την κρατική ΕΡΤ μπορούμε να πούμε κάτι αντίστοιχο με εκείνο που λέει ο θυμόσοφος λαός και που έχει σχέση με τον αράπη και το σαπούνι. Μόλις πρόσφατα μας ενημέρωσε και μας διαβεβαίωσε ότι παραμένει ίδια όπως και στο παρελθόν. 

Αρκεί να αναφερθούμε στο γεγονός που πρόσφατα άφησε άφωνη την φίλαθλη Ελλάδα, η οποία πληροφορήθηκε από τους παρουσιαστές της διαβόητης πλέον εκπομπής, ότι μια φάση που ήταν πεντακάθαρη, για αυτούς δεν ήταν, επειδή έτσι υποστήριζε η αντίπαλη ομάδα του ΠΑΟΚ (περίπτωση του άκυρου γκολ του Ανσαριφάρντ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον δικέφαλο). Δεν θα την λέγαμε περίεργη την σύμπτωση, αν ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ δεν ήταν μια αθηναϊκή ομάδα. Το να ασχοληθούμε με το MEGA θαρρώ πως είναι μάταιο, αν όχι και ανόητο. 

Το κανάλι του προέδρου του Ολυμπιακού προσλαμβάνοντας και κριτή διαιτησίας τον τιτανομέγιστο Σπάθα, μας απαλάσσει του κόπου να ασχοληθούμε με την περίπτωση του. Δυστυχώς όμως πλην των «τριών» (NOVA, MEGA, ΕΡΤ) τηλεοπτικών σταθμών και οι υπόλοιποι – εκτός από το OPEN – χωρίς να είναι εχθρικά διακείμενοι απέναντι στον ΠΑΟΚ, στις όποιες θέσεις και απόψεις τους, προτάσσουν επί μονίμου βάσεως πελατειακά συμφέροντα και σκοπιμότητες που εξυπηρετούν το αθηνοκεντρικό ποδοσφαιρικό κατεστημένο. 

Προφανώς στην δική τους περίπτωση μπορεί να υπολογιστεί η ενόχληση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ιβάν στον χώρο τους περισσότερο και λιγότερο η δυναμική της ομάδας του, που έχει πανικοβάλλει τον προαναφερόμενο αντι-ΠΑΟΚτσήδικο συνασπισμό. Το σημερινό σχόλιο απλά είναι μια υπενθύμιση στον κόσμο του ΠΑΟΚ, ώστε να μην τρέφει ψευδαισθήσεις και αυταπάτες για κάποια πράγματα που δύσκολα αλλάζουν. Κι αυτό, γιατί έχουν πολύ βαθιά χωμένες τις ρίζες τους.

ΥΓ: Μεγάλη πληγή άνοιξε ο πρόεδρος της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής κ. Καπράλος, διεκδικώντας ένα τεράστιο ποσό που θα έπρεπε ήδη να καταβάλει ο Ολυμπιακός για την έδρα του. Αν αναλογιστεί κανείς οτι παραμένει ακόμη ανοιχτή η τεράστια πληγή με τις ανενεργές μετοχές των 50 εκατομμυρίων ευρώ του Λαυρεντιάδη, το πράγμα οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες. Αυτό το τελευταίο βέβαια αν ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και εφαρμοστούν οι νόμοι. Κάτι που αν αναλογιστούμε το τι συνέβη με το φέσι του αρχιαπατεώνα Κοσκωτά, το βλέπουμε λίγο χλωμό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.