Το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ με τους τερματοφύλακες

Κώστας Πετρωτός24 Μαρτίου 2023

Συζητήθηκε πολύ η παρουσία οκτώ παικτών του ΠΑΟΚ στο αρχικό σχήμα της U19 (και του Χαράλαμπου Γεωργιάδη που ήρθε από τον πάγκο) στο παιχνίδι με τη Εσθονία για την elite round του ευρωπαϊκού που διεξάγεται στην Ιρλανδία. Μεταξύ αυτών και Δημήτρης Μοναστηρλής που υπερασπίστηκε με επιτυχία την εστία της την μέρα των γενεθλίων του (έκλεισε τα 19). 

Ο ύψους 1.92μ. γκολκίπερ μετρά φέτος 7 συμμετοχές με την Κ19, τρεις με τον ΠΑΟΚ Β και αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες του συλλόγου για να αναδείξει έναν τερματοφύλακα υψηλού επιπέδου (άλλοι που έχουν μπει σε αυτή την κατηγορία, ο Ταλιχμανίδης, ο Μπαλωμένος και αν πάμε μέχρι και την Κ19 και ο Αγγελίδης).

Ο ΠΑΟΚ θέλει να χτίσει και σε επίπεδο γκολκίπερ μία παράδοση ανάλογη αυτού που κάνει τα τελευταία χρόνια με τον Τζόλη, τον Μιχαηλίδη, τον Τσιγγάρα, τον Κούτσια, τον Κουλιεράκη, τον Κωνσταντέλια και φυσικά, τον Λύρατζη και τον Τσαούση και να βγάλει έναν Ελληνα Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ έχει βγάλει καλούς γκολκίπερ κατά καιρούς, παραδείγματα είναι ο Μελίσσας, ο Κυριακίδης, παλιότερα ο Κουτζαβασίλης, δεν μπόρεσε όμως να βρει έναν που να αποτελέσει μία ξεχωριστή περίπτωση. Ο Γλύκος έπαιξε αρκετά χρόνια, είχε έρθει όμως ως μεταγραφή από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αν δει κανείς το τιμ των προπονητών τερματοφυλάκων που έχει φτιάξει στις Ακαδημίες του, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κρυωνά, αντιλαμβάνεται ότι δίνεται μεγάλη έμφαση και σε αυτό το κομμάτι. Και στην Τούμπα εκτιμούν ότι δεν θα αργήσει η ώρα που ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να έχει έναν τερματοφύλακα που θα απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη, όπως συμβαίνει τώρα με τα υπόλοιπα παιδιά των Ακαδημιών του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.