Το μεγάλο «διπλό» και οι μεγάλες προσδοκίες, τι περιμένει «από εδώ και πέρα» ο Λουτσέσκου

Δημήτρης Μπούζας10 Νοεμβρίου 2021

Μια μεγάλη νίκη, σε μια απόρθητη έδρα, απέναντι σε έναν δύσκολο και υπολογίσιμο αντίπαλο ήρθε - σχεδόν άμεσα – για να βάλει στην άκρη, την απώλεια της σημαντικής ευρωπαϊκής ευκαιρίας, αποκαθιστώντας την ηρεμία, την ψυχολογία, αλλά και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. 

Κόουτς και παίκτες του δικέφαλου, κατά πάσα πιθανότητα και ο κόσμος όπως και «όλος ο οργανισμός ΠΑΟΚ», ένιωσαν και πάλι να πατάνε γερά στα πόδια τους και να βλέπουν με αισιοδοξία τα πράγματα. Επί του προκειμένου, νομίζουμε ότι θεωρείται λογικό το ερώτημα αν μια νίκη όπως η προχθεσινή στο ντέρμπι της αγωνιστικής είναι σε θέση να «διαγράψει» πολλές ή μερικές διαχρονικές διαπιστώσεις για παθογένειες, οι οποίες είχαν σχέση με ασυγχώρητες οπισθοδρομήσεις και αστάθειες που στοίχσαν ακριβά. Όπως επίσης αφορούσαν εμφανίσεις παικτών που κρίθηκαν μετεξεταστέοι σε μια σειρά διαγωνισμών. Στο προχθεσινό εξαιρετικό παιχνίδι, η εικόνα των ανεξήγητων αγωνιστικών μεταπτώσεων και της αντίστοιχης αστάθειας, εξαφανίστηκαν και παραχώρησαν την θέση τους σε μια δυναμική και γεμάτη σφρίγος απόδοση. 

Όσο για κάποιους από τους παίκτες που θεωρούνταν «τελειωμένοι» ή «στάσιμοι», με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση Εσίτι, τα μέχρι χθες δεδομένα πήγαν περίπατο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι θριάμβευσε το... «ένστικτο» του πολύπειρου Ρουμάνου κόουτς. Ο τελευταίος, στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα και σε πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το «πως» άλλαξε η εικόνα της ομάδας του τόσο εντυπωσιακά μέσα σε λίγες ημέρες και μετά από μια σκληρή ήττα από τους Δανούς, απάντησε με μια πολύ σημαντική επισήμανση. Ότι μέσα από αυτές τις νίκες όπως η προχθεσινή και γενικά τις όποιες διεργασίες συμβαίνουν στην όλη προσπάθεια μας, σφυρηλατείται μια νέα νοοτροπία πάνω στην οποία μπορεί να χτιστεί μια ιδανική ανασυγκρότηση. 

Δεν ξέρω αν τελικά δικαιωθεί στις προβλέψεις του, όμως γνωρίζω πολύ καλά πως ο Ραζβάν πολλές φορές σε αυτό που λέει, κρύβει πολλά και σημαντικά. Κρύβει προσδοκίες που τις στηρίζει σε κίνητρα και σε σοβαρές υποσχέσεις. Κορυφαία των οποίων υπόσχεση, θεωρώ αυτή που του έχει δώσει ο Ιβάν και η οποία θα του λύσει όλα τα προβλήματα, που μόνος του έως τώρα πάλεψε και με τη μαγκιά του έλυσε πολλά από αυτά. Οι μεταγραφές του χειμώνα πλησιάζουν. Σε αυτές ποντάρει ο Ραζβάν για να αποκτήσει το προνόμιο από εδώ και πέρα μιας άνετης διαχείρισης ενός γεμάτου ρόστερ. Κι αυτό, για να ξεκουράσει όσους ηρωικούς παίκτες φορτώθηκαν όλες τις ευθύνες και έδωσαν το 100% προκειμένου να αναπληρώσουν κενά αλλά και συναδέλφους τους, οι οποίοι είχαν την ατυχία να παροπλιστούν από σοβαρούς τραυματισμούς. Συμπερασματικά και απαντώντας στο ερώτημα αν είναι αρκετή μια νίκη (όπως η προχθεσινή) να αλλάξει εικόνα, ψυχολογία και πλάνα ο ΠΑΟΚ, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε πλέον στο «δόγμα» του Ραζβαν για μια νέα νοοτροπία που χτίζεται μέσα από τέτοιες σπουδαίες νίκες και η οποία μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο μιας πετυχημένης ανασύνταξης.


Η 9η αγωνιστική δεν άλλαξε και πολλά πράγματα. Η ΑΕΚ σκάλωσε στη Ριζούπολη και η Λαμία έκανε την έκπληξη. Ο Ολυμπιακός κούτσα – κούτσα κρατάει την πρωτοπορία και ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε στο Βόλο, διατηρώντας έτσι την καλή βαθμολογική συγκομιδή, η οποία του επιτρέπει να βλέπει ακόμη ψηλά. Οσο για τα επεισόδια, αυτά απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ χωρίς να σεβαστεί την κοινή γνώμη, επιχείρησε να τα παρουσιάσει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια (πελατειακές σχέσεις και παντός είδους συμφέροντα). Με δυο λόγια για μια ακόμη φορά στη δημοσιογραφία αποδεικνύεται ότι ένα μεγάλο μέρος της είναι για τα μπάζα.

ΥΓ: Εξαιρετικές οι δηλώσεις του αξιολογότατου σκόρερ των κιτρίνων Μπαντού Εντιαγέ μετά τα όσα ταραχώδη συνέβησαν στο Πανθεσσαλικό. Μακράν ήταν ό,τι καλύτερο μέσα στην γενικευμένη αυτή αθλιότητα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.