Το «Μαύρο» και το «Άσπρο»!

Metrosport Team20 Μαρτίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας.

Ως φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, διοικούντες, παίκτες και οποιονδήποτε ασχολείται και αγαπάει τον ΠΑΟΚ, τα ποδοσφαιρικά συναισθήματα που εναλλάσσονται αποτελούν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς. Μέσα σε δυο-τρεις αγώνες ο Δικέφαλος έχει τη δυνατότητα αλλά και την αδυναμία, να μεταβάλλει από το άσπρο στο μαύρο και από το μαύρο στο άσπρο τα συναισθήματα όλων μας. Αυτή η πορεία ως ένα αρκετά μεγάλο σημείο, σκιαγραφεί στο μυαλό μας το πως θα εξελιχθεί το άμεσο μέλλον.

Αν διαβάσουμε τα άρθρα, τα σχόλια φιλάθλων ή ακόμη και κάποιες δηλώσεις του προπονητή, διακρίνουμε το εκκρεμές γνωμών και συναισθημάτων. Η τοποθέτηση που τελικά αποδεικνύεται ότι είναι η μόνη που μπορεί να υιοθετηθεί απ’ όλους, είναι αυτό που είχε δηλώσει και επιμένει ως τώρα ο Λουτσέσκου ότι ο ΠΑΟΚ έχει στο μυαλό του μόνο το επόμενο παιχνίδι. Βέβαια χρειάζεται να το διαφοροποιήσουμε λίγο και να αναφέρουμε ότι παίκτες και προπονητής μεταβάλλουν την απόδοσή τους ανάλογα με το κίνητρο που έχει ο καθένας.

Άρα όταν συμπληρώνεται μια σειρά παιχνιδιών με αρνητικά αποτελέσματα και έπεται μια Ευρωπαϊκή πρόκληση, όλοι στην ομάδα δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν. Επίσης αποδεικνύεται ότι η Ευρώπη συνδυαζόμενη με τα πρότερα αρνητικά αποτελέσματα που αναφέραμε , δημιούργησαν μια τεράστια συναισθηματική φόρτιση που τελικά μεταποιήθηκε σε μια σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους Κροάτες. Αν ανατρέξουμε στα ποσοστά που έδιναν οι στατιστικές και στοιχηματικές εταιρίες στον ΠΑΟΚ ήταν ούτε 15%. Κι όμως, όπως όλοι οι τυχεροί που βρεθήκαμε στο γήπεδο μαζί με τους απανταχού παοκτσήδες πίστευαν ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες.

Συμπερασματικά ο φετινός ΠΑΟΚ επηρεάζεται αγωνιστικά από το πως οι παίκτες αντιμετωπίζουν ένα ματς ασχέτως με τις οδηγίες Λουτσέσκου και την προτροπή δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων.

Όπως διαπιστώσαμε σε όλο το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ δεν πήρε βαθμολογικά αυτό που χρειαζόταν αλλά και επιβάλλονταν αν θέλεις να διεκδικήσεις την πρωτιά, από τα ντέρμπι. Στην βαθμολογία των «πέντε» ήταν τελευταίος. Η παραπάνω βαθμολογική αντίφαση όπου στη κυρίως βαθμολογία είσαι πρώτος και στα ντέρμπι τελευταίος, πρέπει να εξαφανιστεί. Ήδη επαναλήφθηκε στο πρώτο παιχνίδι με τον Άρη όπου παίκτες και προπονητής έδειχναν ότι δεν διέθεταν την ψυχοσύνθεση που θα μετέφερε την αγωνιστική τους υπεροπλία απέναντι στον πρώτο αντίπαλο των πλέι οφ. Αντιθέτως στο πολύ δύσκολο να ανατραπεί το σκορ, Ευρωπαϊκό παιχνίδι, παρακολουθήσαμε μια ποδοσφαιρική ασπρόμαυρη πανδαισία που επιθυμεί ο κάθε παοκτσής οπαδός.

Όμως τούτη η «πανδαισία» δε μπορεί να παρουσιάζεται από το σύνολο του Δικεφάλου μόνο σε ορισμένα ματς. Έχουμε φτάσει στην τελική φάση της αγωνιστικής περιόδου όπου θα είναι κρίμα να μην ευοδωθεί η συνολική προσπάθεια και να μην αποδώσει το αποτέλεσμα που θέλουν όλοι και επιδιώκει η ομάδα. Οι στόχοι τούτη την στιγμή είναι αυτονόητοι και ριζωμένοι στο μυαλό όλων, εντός και εκτός επίσημου ΠΑΟΚ. Ελπίζουμε ότι οι παίκτες έχουν διαπιστώσει ότι ΠΑΟΚ δεν είναι η Ευρώπη αλλά η Ελλάδα και να δούμε την αντίδρασή τους εντός και εκτός Τούμπας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.