Το «κύμα» Ματέο και ο Γκαρσία που γεννά ερωτήματα

Παναγιώτα Χαλκιά26 Απριλίου 2021

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν έδωσε στον Άρη μόνο τους τρεις πολύτιμους βαθμούς αλλά έφερε πίσω τον Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός φαίνεται πως θυμήθηκε το παλιό καλό του πρόσωπο.  Την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα και το πάθος του. Την αγάπη του για το ένας εναντίον ενός, τις ντρίμπλες και τον τρόπο να ταλαιπωρεί τον αντίπαλο. Στοιχεία που είχαμε ξεχάσει καθώς η επιστροφή του στην Ελλάδα δεν συνοδεύτηκε και με τις καλύτερες εμφανίσεις. Ο Αργεντινός κινήθηκε σε ρηχά νερά και δεν ήταν το «κύμα» που μας παρέσυρε την πρώτη φορά. 

Η «χρυσή» πρώτη θητεία

Αποτέλεσε μια από τις αποκαλύψεις της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019. Η έκρηξη και η ταχύτητα τον ξεχώρισαν αμέσως και έγιναν η αιτία να μπει στο μπλοκάκι πολλών σκάουτερ.

Κέρδισε την εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή, του δόθηκε ένας απαιτητικός ρόλος και εκείνος ανταποκρίθηκε παρά το νεαρό της ηλικίας του. Έκανε την πιο γεμάτη σεζόν της μέχρι τότε καριέρας του.

Μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του καθώς από τη μία, ήταν εκείνος που άλλαζε τη ροή ενός παιχνιδιού και από την άλλη, χρειαζόταν ο ντετέκτιβ Μονκ για να τον εντοπίσεις.

Τα αρνητικά αποτελέσματα τον επηρέασαν αλλά μετά από εκείνο το διπλό στα «Πηγάδια» βρήκε τον καλό του εαυτό και έγινε ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα άλλαξε αγωνιστικό πρόσωπο. Μέτρησε 32 συμμετοχές, 11 γκολ και μία ασίστ την περσινή σεζόν.

Η φθορά της δεύτερης

Μοιάζει να έχει χάσει το βηματισμό του. Δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο το παιδί που ήθελες να βλέπεις. Στην τρέχουσα περίοδο μετρά 26 συμμετοχές, εκ των οποίων μόλις στις επτά έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο. Κατά μέσο όρο αγωνίζεται 59 λεπτά και έχει πετύχει δύο τέρματα κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό.

Το γκολ απέναντι στους «πράσινους» γέμισε με αισιοδοξία το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο καθώς ο Αργεντινός φάνηκε να βρίσκει τα πατήματα του. Ειδικά στο β΄μέρος όταν και ο Μάντζιος τον έβαλε στον άξονα έμοιαζε άλλος άνθρωπος. Έβγαλε ενέργεια, αυτοπεποίθηση, σιγουριά. Είχε ελευθερία κινήσεων και βοήθησε στη δημιουργία και στη διάσπαση της αντίπαλης άμυνας.

Ο Ματέο Γκαρσία είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον Άρη και η διαχείριση του είναι μείζονος σημασίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.