Το κοντράστ με τον Τζίμα και το λάθος του Γενάρη

Κώστας Πετρωτός28 Φεβρουαρίου 2023

Όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να σχολιάσει την εμφάνιση του Τζίμα στα Γιάννινα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να είμαστε ήρεμοι με τους νέους παίκτες, είναι παιχνίδια, είναι στιγμές και βήμα προς βήμα θα προχωρήσουμε. Είναι άλλο να παίζει ένας παίκτης στην δεύτερη κατηγορία και άλλο να παίζει στην πρώτη εθνική. Μας έδειξε βέβαια ότι έχει ποιότητα. Έχει μία διετία για να εκπαιδευτεί ο Τζίμας για την πρώτη ομάδα. Σε αυτό το παιχνίδι, κρίναμε ότι θα μπορούσε να πάρει λεπτά συμμετοχής».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τον 17χρονο επιθετικό πάνω στο σκεπτικό ότι σταδιακά θα παίρνει χρόνο συμμετοχής, χωρίς όμως αυτό να ήταν η άμεση προτεραιότητα για την ομάδα («έχει μία διετία να εκπαιδευτεί»). Να, όμως, που έστω και εκτός πλάνου, έρχεται η ώρα να στηριχθεί ο ΠΑΟΚ πάνω του σε παιχνίδια. Προφανέστατα μία μεγάλη ευκαιρία για τον μικρό να δείξει το ταλέντο του, αλλά και από την άλλη και ανάδειξη του λάθους του ΠΑΟΚ να μην πάρει επιθετικό τον Ιανουάριο. 

Τα ματς ήταν πολλά, ο Ολιβέιρα είναι ένας παίκτης που έχει ευπάθεια σε τραυματισμούς, ο Μπράντον δεν είναι καθαρόαιμος φορ, ήταν δεδομένο ότι χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ να πάρει έναν ακόμη επιθετικό περιοχής. Μάλιστα, αυτή η ανάγκη ήταν ακόμη πιο έντονη από την στιγμή που ο Δικέφαλος έδειξε ότι είχε όλα τα φόντα να κάνει πρωταθλητισμό. Μία ομάδα που δίνει μάχη για να βρίσκεται στην κορυφή και να πάρει το Κύπελλο, πρέπει να είναι καλυμμένη ακόμη και για το χειρότερο σενάριο (όπως μπορεί να είναι η ταυτόχρονη απουσία του Ολιβέιρα και του Μπράντον).

Ο Τζίμας, βέβαια, είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και δεν αποκλείεται να έχουμε μία εξέλιξη ανάλογη αυτής του Κωνσταντέλια και άμεσα αν δώσει τις λύσεις στο σκοράρισμα που δεν πήρε από άλλους παίκτες ο ΠΑΟΚ. Όμως, αυτό δεν αναιρεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε το αυτονόητο στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.